۲۸ فروردین ۱۳۸۹، ۱۲:۰۶

فلسفه و فرا فلسفه (1)

فرافلسفه از بنیان فلسفه ناشی می‌شود

فرافلسفه از بنیان فلسفه ناشی می‌شود

عضو هیئت علمی پژوهشگاه تعلیم و تربیت با اشاره به اینکه فرافلسفه از ریشه و بنیان فلسفه موجود استفاده می‌کند یادآور شد: فرافلسفه را باید بررسی مدون و ژرف در مبادی و اهداف و غایات فلسفه دانست.

دکتر محمد بقایی (ماکان) در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد این سؤال که اگر فرا فلسفه را پژوهشی در مبانی و معانی و اهداف و محدودیتهای فلسفه بدانیم، آیا می‌توانیم قایل به جدایی فلسفه از فرا فلسفه باشیم؟ گفت: گرچه فرافلسفه از ریشه و بنیان فلسفه موجود استفاده می‌کند ولی دیدگاههایی دقیقتر با تعمقی بیشتر را در مورد ماهیت فلسفه مطرح می‌کند. بنابراین آبشخور دیدگاههای فرا فلسفی از منابعی است که اکنون از عنوان اندیشه‌های فلسفی به‌خصوص اندیشه‌های فلسفی قرن بیستم برآمده است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه تعلیم و تربیت در مورد اینکه آیا قرن بیستم را می‌توان شکوفاترین قرن در زمینه فهم مبادی و محدودیتهای فلسفه دانست؟ آیا فلسفه قرن بیستم عمدتاً فرا فلسفه است؟ اظهار داشت: فلسفه قرن بیستم به دو حوزه مهم اروپایی و امریکایی قابل تقسیم است که در مجموع نگاهی واقع‌گرایانه به زندگی دارد. چهره‌هایی مانند راسل، ویتگنشتاین و  پیرس را می‌توان پایه‌ریزان اندیشه‌های فرا فلسفی دانست که دیدگاههای آنها آینده فلسفه را پی‌ریزی می‌کنند.

این محقق و پژوهشگردر پایان تصریح کرد: آنچه که اکنون در حوزه فلسفه به عنوان اندیشه‌های فلسفی از سوی متفکران سالهای اخیر مطرح می‌شود قابل ردیابی و حتی تطبیق با اندیشه‌های فلسفی در قرن بیستم است.

کد خبر 1065145

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha