۲۸ فروردین ۱۳۸۹، ۱۶:۵۳

الماس وندی:

ایران در 20 سال آینده با بحران بی آبی روبرو می‌شود/ کمترین میزان بارش در قم

ایران در 20 سال آینده با بحران بی آبی روبرو می‌شود/ کمترین میزان بارش در قم

قم - خبرگزاری مهر: مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب کشور از وجود بحران بی آبی در کشور در 20 سال آینده خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، علیرضا الماس‌وندی قبل از ظهر شنبه در دیدار با امام جمعه قم، با اشاره به ایجاد یک بحران بی آبی تا 20 سال آینده در کشور، خاطر نشان کرد: طرح صدور پروانه حفر چاه از سوی مجلس به صلاح منابع آبی کشور نخواهد بود.

وی اضافه کرد: این طرح هم اکنون در شورای نگهبان در دست بررسی است و در صورتی که تصویب شود، یک فاجعه در تسریع برداشت بی رویه از منابع زیر زمینی آب کشور، به وجود خواهد آمد.

الماس‌وندی با بیان اینکه برداشت بی‌رویه از منابع آبی زیرزمینی سبب نشست زمین و مشکلات زیست محیطی متعددی می‌شود، ادامه داد: اگر برداشت از منابع زیرزمینی و مصرف بی‌رویه از منابع آبی ذخیره شده در پشت سدهای کشور ادامه پیدا کند، طولی نخواهد کشید که ایران برای تأمین و خرید آب به کشورهای دیگر متوسل خواهد شد و این وابستگی به نفع کشور جمهوری اسلامی ایران نخواهد یود.

کمترین میزان بارش باران کشور در قم

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: میزان بارش امسال در استان قم حدود 10 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است و عمده بارش‌ها هم از نظر توزیع زمانی و مکانی در وضعیت مطلوبی نبوده است، همچنین روبرو بودن با گرمای هوا در روزهای زمستان سال گذشته و بهار امسال در استان قم باعث شده در بحث منابع بارشی، ذخیره‌ای نداشته باشیم.

الماس‌وندی با بیان اینکه استان قم کمترین میزان بارش را در سال گذشته در کشور داشته است، گفت: منابع زیر زمینی آب با افت بسیار زیادی روبرو بوده است به حدی که برای تأمین آب شرب و کشاورزی عملا غیر قابل برداشت هستند و تنها منبعی که برای تأمین آب در روزهای گرم تابستان برای استان قم متصور می شود، سد 15 خرداد است.

وی خاطر نشان کرد: مردم از همین امروز باید در بحث اصلاح الگوی مصرف خود تجدید نظر کنند، تا در روزهای گرم تابستان دچار مشکل جیره‌بندی آب نشویم.

انتقال آب از شاخه‌های رود دز به قم، در ابتدای سال آینده

الماس‌وندی در خصوص انتقال آب از شاخه‌های دز به قم گفت: لوله‌گذاری 140 کیلومتر از مسافت 180 کیلومتری طول مسیر انجام شده است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان شهریورماه سال جاری، بحث لوله گذاری به اتمام برسد.

وی اضافه کرد: 80 تا 90 درصد مخازن نیز در طول مسیر تأسیس شده است که تا دو ماه آینده کل کار در این بخش به پایان خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آبی کشور در ادامه گفت: حفر چهار و نیم کیلومتر تونل در طول مسیر انتقال آب داریم که کار در دو جهت و با دو دستگاه حفاری در حال انجام است و اگر مشکل خاصی پیش نیاید، انشاءالله تا پایان سال جاری کار به اتمام خواهد رسید و ابتدای سال آینده انتقال آب از سرشاخه‌های دز را به قم خواهیم داشت.

الماس‌وندی در خصوص بحث تأمین اعتبارات این طرح گفت: در سال گذشته یک سوم اعتبارات پیش بینی شده به کار تخصیص یافت که با عنایت دولت و مجلس، 109 میلیارد تومان به این بخش اختصاص داده شد که از محل این اعتبار بدهی سال گذشته پیمانکاران تصویه شد و کار در حال پیش روی است.

وی با بیان اینکه در ایران یک سوم  میانگین بارندگی جهان را داریم، خاطر نشان کرد: اگر مصرف بی‌رویه آب‌های ذخیره شده و برداشت غیر مجاز از منابع آبی زیر زمینی ادامه یابد نسل‌های آینده به ما چه نگاهی خواهند داشت؟

وی در پایان تصریح کرد: هم اکنون 104 حلقه چاه غیر مجاز در کشور وجود دارد که سالانه 4 هزار متر مکعب از این چاه‌های عمیق و نیمه عمیق آب برداشت می‌شود و با اذعان به اینکه 68 درصد تأمین منابع آبی کشور از بخش آب‌های زیر زمینی است، باید طرح صدور پروانه حفر چاه، که خود تشویقی در جهت برداشت بی‌رویه از منابع زیر زمینی کشور است در مجلس تصویب شود. 

کد خبر 1065417

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha