فریدون رهنما رودپشتی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: فرصت برابری میان دانشگاه آزاد و دانشگاه دولتی برقرار نشده و برخی معتقدند دانشگاه آزاد در این خصوص از پتانسیلهای لازم بهره مند نیست این در حالی است که پتانسیل وجود دارد اما بروکراسی اداری که برای جذب بودجه در نظر گرفته شده طولانی مدت است.
وی افزود: دانشگاه آزاد در سال گذشته از نظر تعداد قراردادهای پژوهشی با بیرون از دانشگاه رتبه اول را در میان دیگر دانشگاه ها کسب کرده است اما از نظر مبلغ این قراردادها در مقایسه با دانشگاههای دولتی رتبه پائینی دارد.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد یادآور شد: به طور مثال با دانشگاه آزاد برای کاربردی شدن تحقیقات، قرارداد صد میلیون تومانی منعقد شده اما با دانشگاههای دولتی قرارداد پنج میلیارد تومانی به امضاء می رسد.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در این خصوص نتوانسته توفیق لازم را کسب کند، گفت: بودجه جذب شده از بیرون دانشگاه حدود 6 تا 7 میلیارد تومان بوده و پژوهشهای تحقیقاتی بیشتر از بودجه دانشگاه تامین می شود که این اقدام هیچ جای دنیا مرسوم نبوده و باید میان دانشگاهها برای انعقاد قرارداد با بخش صنعت فرصت های برابر ایجاد شود.
رهنما با بیان اینکه نرخ ثابت دانشگاه برای تمامی بخشهای پژوهشی واحدهای دانشگاهی 5 درصد از بودجه دانشگاه است، بیان کرد: واحدهای دانشگاهی می توانند تا صد درصد از درآمدهای حاصل از فعالیتهای پژوهشی خود را صرف اقدامات تحقیقاتی کنند.
وی با اشاره به بودجه 10 درصدی سال گذشته واحد علوم تحقیقات برای بخش پژوهش افزود: در این راستا اعلام کردیم واحدهای دانشگاه آزاد چنانچه از توانایی و پتانسیل بالاتری برای اجرای پروژه های تحقیقاتی برخوردارند، می توانند با ارائه برنامه به طور موردی از بودجه پژوهشی بیش از 5 درصد بهره مند شوند.
معاون دانشگاه آزاد با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد برای اعتبارات بخش پژوهش محدودیت بودجه قائل نیست، یادآور شد: واحدهای دانشگاهی که دارای پتانسیل بالاتری برای اجرای پژوهش های تحقیقاتی هستند، در برخی موارد 10 تا 15 درصد از بودجه دانشگاه را صرف مطالعات تحقیقاتی می کنند.
وی اظهار داشت: بودجه بخش پژوهش دانشگاه آزاد در سال گذشته 70 تا 75 میلیارد تومان بوده که روند رشد کمی آن از 35 درصد در چهار سال گذشته به 70 درصد افزایش یافته است.
رهنما گفت: کلیه واحدهای دانشگاهی به جز دانشگاههای جامع می توانند از بودجه پژوهش تا سقف 30 تا 40 درصد برای تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی استفاده کنند اما کیفیت آنها با هم متفاوت است و واحد های کوچک می توانند این بودجه را صرف کارگاه های آموزشی نیز کنند.
وی تاکید کرد: اما واحد های جامع ما این بودجه را باید صرف تجهیزات دقیق پیشرفته و به ویژه برای مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی استفاده کنند تا بتوانیم برای فعالیت های پژوهشی از آنها بهره لازم را ببریم.
نظر شما