كارمندان به عنوان قشر تاثير گذار جامعه و بدنه دولت جمهوري اسلامي ايران ، شمار كثيري ازافراد جامعه را تشكيل مي دهند . تقدير از اين قشر پر توان جامعه و استماع مشكلات و نارسايي هاي سيستم اداري از زبان اشخاص مجري آن در هفته دولت ، موجب تعيين روزي بنام روز كارمند در هفته دولت شده است . بنابر بر خي آمار ها بيش از يك ميليون كارمند در دولت جمهوري اسلامي ايران مشغول فعاليت اند .
تظاهرات عظيم مردم در تهران و شهرستانها عليه رژيم طاغوت :
با اوج گرفتن خشم ونفرت مردم از رژيم شاهنشاهي و بانزديك شدن به روزهاي پاياني رژيم پهلوي ، مردم شهر هاي مختلف كشور درچنين روزي در سال 1357 ه ش با راه اندازي راهپيمايي هاي گسترده اي كه نظير آن پيشتر كمتر در تاريخ ايران ديده شده بود ، خشم و انزجار خود را نسبت به عملكرد رژيم پهلوي به نمايش گذاردند . اين تظاهرات كه خود مقدمه اي بود بر تظاهرات گسترده مردم در هفدهم شهريور و فاجعه جمعه سياه ، نقطه عطفي در تاريخ معاصر به شمار مي رود .
شهادت حاج مهدي عراقي :
در چنين روزي در سال 1358 ه ش حاج مهدي عراقي به دست گروهك منحرف فرقان به درجه شهادت نايل آمد . او در پيروزي انقلاب اسلامي نقش ويژه اي ايفا كرد و دراين مسير نيز زندان هاي طولاني رژيم منحوس پهلوي را تحمل كرد .
در گذشت مهدي اخوان ثالث :
درچنين روزي در سال 1369 ه ش مهدي اخوان ثالث شاعر برجسته ايراني ديده ازجهان فروبست . اوكه "م اميد " تخلص مي كرد درسال 1307 در مشهد ديده به جهان گشود . وي پس از مدتي تحصيل وكارگري درسال 1326 به عنوان معلم مشغول به كار شد . اخوان درسال 1330 ودربيست وچند سالگي نخستين مجموعه ازاشعارش را منتشر ساخت . اودرآثارخود سبك استعلايي خاصي را پيروي مي كند كه در نوع خود منحصر به فرد است . زبان اخوان در شعر از استحكام بالايي بر خوردار است و اين خود نشانگر مطالعه عميق وي در حوزه ادبيات كهن فارسي است . از مجموعه آثار اميد مي توان به زمستان ، آخر شاهنامه ، از اين اوستا ، منظومه شاهكار ، پاييز در زندان ، تو را اي كهن بوم و بر دوست دارم ، مجموعه مقالات و ... اشاره كرد . بخشي از مجموعه زمستان او را كه در تقبيح خفقان موجود در دوران ستمشاهي رژيم منحوس پهلوي سروده شده است ، با هم مي خوانيم :
سلامت را نمى خواهند پاسخ گفت
سرها درگريبان است
كسى سر بر نيارد كرد پاسخ گفتن و ديدار ياران را
نگه جز پيش پا را ديد ، نتواند
كه ره تاريك و لغزان است
وگر دست محبت سوى كس يازى
به اكراه آورد دست از بغل بيرون
كه سرما سخت سوزان است
نفس ، كز گرمگاه سينه مىآيد برون ، ابرى شود تاريك
چو ديوار ايستد در پيش چشمانت
نفس كاينست ، پس ديگر چه دارى چشم
زچشم دوستان دور يا نزديك ؟
مسيحاى جوانمرد من ! اى ترساى پير پيرهن چركين؟
... هوا بس ناجوانمردانه سردست ... آى
دمت گرم و سرت خوش باد
سلامم را تو پاسخ گوى ، در بگشاى
منم من ، ميهمان هر شبت ، لولى وش مغموم
منم من سنگ تيپا خورده ى رنجور
منم ، دشنام پست آفرينش ، نغمه ى ناجور
نه از رومم ، نه از زنگم ، همان بيرنگ بيرنگم
بيا بگشاى در ، بگشاى ، دلتنگم
حريفا ! ميزبانا ! ميهمان سال و ماهت پشت در چون موج مي لرزد.
تگرگى نيست ، مرگى نيست
صدايى گر شنيدى ، صحبت سرما و دندان ست
من امشب آمدستم وام بگزارم
حسابت را كنار جام بگذارم
چه مى گويى كه بيگه شد ، سحر شد ، بامداد آمد ؟
فريبت مى دهد ، بر آسمان اين سرخى بعداز سحرگه نيست
حريفا ! گوش سرما برده است ، اين يادگار سيلى سرد
زمستان ست ...
آغازجنگ هاي صليبي :
درچنين روزي درسال 1095 ميلادي جنگ هاي صليبي ميان مسلمانان ومسيحيان آغاز شد. جنگ هاي صليبي به جنگ هايي گفته مي شود كه در آن مسيحيان براي رهايي بيت المقدس از دست مسلمانان در قرون يازده و دوازده ميلادي بدان دست مي يازيدند . نخستين كسي كه لواي جنگ را برافراشت راهبي بنام پطرس از اهالي فرانسه بود . جنگ هاي صليبي هشت جنگ است كه در جنگ اول و چهارم هيچيك از پادشاهان اروپايي دخالت نداشتند و فقط نجبا و اصيل زادگان بودند كه بر صليبي ها فرمانروايي مي كردند . غير از جنگ اول در باقي جنگ ها مسيحيان از مسلمانان شكست خوردند .
استقلال بلاروس :
بيلو روسي يا روسيه سفيد كشوري است در شرق اروپا در شمال اوكراين و مشرق لهستان . مساحت آن حدودا يك هشتم كشور ايران است . قسمت غربي اين كشور در سال 1922 تحت كنترل لهستان بود و بالاخره در بيست و پنجم اوت سال 1991 ميلادي اعلام استقلال كرد . هشتاد درصد مردم آن از نژاد بيلو روسي و سيزده در صدر مردم آن روس هستند . زبان رسمي اين كشور بيلوروسي ونوع حكومت آن جمهوري است . پايتخت اين كشور مينسك نام دارد .
استقلال اروگوئه :
اين كشور در آمريكاي جنوبي و در منطقه معتدل جنوبي ، در ساحل اقيانوس اطلس قرار دارد . نژاد مردم اين كشور سرخ و سفيد است و اكثر آنان به زبان اسپانيولي تكلم مي كنند. غالب مردم اين كشور پيرو دين مسيحيت و بويژه مذهب كاتوليك اند . حكومت اين كشور نيز جمهوري است . اروگوئه در چنين روزي در سال 1830 از اسپانيا مستقل شد و در هجدهم دسامبر سال 1945 ميلادي به عضويت سازمان ملل متحد در آمد . پايتخت اين كشور مونته ويدئو نام دارد .
تولد ايوان پنجم :
ايوان پنجم نخستين تزار روسيه در چنين روزي در سال 1530 ميلادي به دنيا آمد . او در ميان سالهاي 1533 تا 1584 براين كشور حكومت كرد .
تولد جرج استابزر :
استابزر نقاش تواناي انگليسي در چنين روزي در سال 1724 ميلادي به دنيا آمد . او بيشتر به نقاشي حيوانات مي پرداخت . "خانه ترسيده از شير" عنوان مهمترين اثر بصري اوست .
تولد تئودور كوچر :
اين پزشك و جراح حاذق سويسي در چنين روزي در سال 1841 ميلادي به دنيا آمد . وي متخصص تيروئيد بود . او در سال 1909 ميلادي نوبل پزشكي را از آن خود كرد .
تولد لودويك دوم :
لودويك دوم پادشاه باوارايا در چنين روزي در سال 1845 ميلادي ديده به جهان گشود. وي بين سالهاي 1864 تا 1886 بر اين كشور حكومت كرد .
تولد استفان ولپ :
ولپ ، آهنگساز بر جسته آلماني در چنين روزي در سال 1902 ميلادي به دنيا آمد . "زئوس و اليدكو" عنوان مهمترين اثر موسيقايي اوست .
تولد اريك هانكر:
هانكر رهبر سياسي آلمان شرقي در چنين روزي در سال 1912 ميلادي به دنيا آمد .
تولد آلكس هايف :
هايف آهنگساز بر جسته سيبريايي در چنين روزي در سال 1914 ميلادي به دنيا آمد . "شاهزاده زنديلا" عنوان مهمترين اثر موسيقايي اوست .
تولد لئونارد برنشتين :
برنشتين آهنگساز بر جسته آمريكايي در چنين روزي در سال 1918 ميلادي به دنيا آمد . او علاوه بر آهنگسازي پيانو را به زيبايي مي نواخت . آثار او در دوره خود محبوب جوانهاي آمريكايي بود .
تولد برايان مور :
مور ، نويسنده ايرلندي در چنين روزي در سال 1921 ميلادي به دنيا آمد . "كاتوليك ها" و "همسر دكتر" از عناوين مهمترين آثار داستاني اويند .
تولد شون كانري :
شون كانري بازيگر بر جسته آمريكايي در چنين روزي در سال 1930 به دنيا آمد . او در فيلمهاي بزرگي چون "جيمز باند" و "مردي كه مي خواست پادشاه باشد" بازي كرد .
در گذشت فردريش نيچه :
فردريش ويلهلم نيچه در پانزدهم اكتبر سال 1844 ميلادي به دنيا آمد . وي در اصل از اعقاب يك خانواده لهستاني بود . پدرش مردي روحاني بود . او در هفت سالگي پدر خود را از دست داد و خود يك عمر با ضعف روحي و جسمي در جهان باقي ماند . فلسفه او ناشي از جسمي ناتوان مغزي نامتعادل است . فلسفه نيچه هم انسان را مسحور مي كند و هم او را مي ترساند . سير جنون آميز نيچه در عالم فلسفه تاحدي ناشي از شكست او در عشق بود . روح بسيار حساس وي وقتي بيشتر متزلزل شد كه از زن مورد علاقه خود جواب منفي شنيد . او تاهجده سالگي تحت نفوذ مادر در محيطي سخت گيرانه آموزش هاي ديني را فراگرفت اما وضعيت تعصب آميز آموزش ها او را به سوي بي ديني سوق داد . نيچه علاوه بر ماكياولي ، شوپنهاور را نيز مقتداي فلسفي خويش مي دانست . كتاب "چنين گفت زرتشت " مهمترين اثر اوست . در زمستان 1988 جنون نيچه سخت بالا گرفت . ناچا راو را به بيمارستان بردند . سرانجام در چنين روزي در سال 1900 ميلادي بدرود حيات گفت . مي گويند بسياري از ديكتاتور هاي معاصر جهان نشخوارگر انديشه هاي نامقدس نيچه بوده اند .
در گذشت ويليام هرشل :
هرشل كاشف سياره اورانوس در چنين روزي در سال 1822 ميلادي در گذشت . وي به هنگام مرگ 85 سال داشت .
در گذشت ترومان كاپت :
كاپت ، نويسنده آمريكايي در چنين روزي در سال 1984 ميلادي در گذشت ." در خون سرد " عنوان مهمترين اثر داستاني اوست .
نظر شما