۱ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۲:۳۰

اعتصام در گفتگو با مهر:

اصول معماری گذشته باید با روشهای نوین ترکیب شود

اصول معماری گذشته باید با روشهای نوین ترکیب شود

ایرج اعتصام یکی از ضرورتهای امروزی را استفاده از اصول معماری گذشته در ترکیب با روشهای نوین دانست و آینده این رشته در ایران را به شرط توجه به کفیت آموزشی خوب توصیف‌ کرد.

ایرج اعتصام از پیشکسوتان معماری و مدیرعامل بنیاد معماری میرمیران به خبرنگار مهر گفت: از سوم تا نهم اردیبهشت برنامه‌هایی به مناسبت روز معماری برگزار می‌کنیم اما امسال به دلیل تعدد برنامه‌هایی که وجود داشت نتوانستیم همزمان با این روز که جمعه است محلی را برای برپایی مراسم آماده کنیم. به همین دلیل اول اردیبهشت را برای برگزاری مراسم جایزه میرمیران در خانه هنرمندان انتخاب کردیم.

وی در مورد اهمیت این هفته توضیح داد: روز و هفته معماری باعث شده است تا معمارها به یکیدگر نزدیکتر شوند و بتوانند با برنامه‌هایی که برگزار می‌شود به تبادل نظر با هم بپردازند. این روز فرصتی برای دیدار اعضای جامعه معماری است و از نظر اجتماعی تاثیر زیادی در دسترسی به یک توافق جمعی در این زمینه دارد.

این پیشکسوت معماری در ادامه در مورد ضرورتهایی که معماران امروزی باید به آن توجه کنند عنوان کرد: ما در یک جامعه جهانی زندگی می‌کنیم و دوست داریم از تمام پیشرفتهای جهان امروز بهره‌مند شویم منتهی در کنار آن باید به این نکته نیز توجه کنیم که گذشته معماری ما بسیار درخشان است و برای همین باید از این غنای فرهنگی در معماری نوین امروزمان بهره بگیریم.

اعتصام در توضیح بیشتر این موضوع ابراز داشت: منظور من این نیست که از معماری گذشته خودمان به صورت صوری و ظاهری استفاده کنیم بلکه می‌توان اصول و پایه‌های آن را با معماری نوین ترکیب کرد. برای این کار هر چقدر شناختمان از معماری گذشته ایرانی بیشتر باشد بهتر می‌توانیم طراحیهایی نوین که با اصول زندگی خودمان تناسب دارد خلق کنیم.

وی یکی از اهداف تاسیس بنیاد میرمیران را نیز توجه به همین اصل دانست و در مورد موضوع این دوره جایزه بنیاد میرمیران افزود: سال گذشته موضوع نور و معماری را انتخاب کردیم و امسال هم رابطه آب و معماری چون بیشترین سعی‌مان این است که عناصر معماری گذشته را مورد توجه قرار دهیم.

وی در این مورد مثالی زد: بسیاری از بناهای معماری ما در گذشته به خصوص در اصفهان به نوعی با آب مرتبط بودند همچون سی و سه پل، مساجد و مدارسی که در این شهر وجود دارند.

مدیرعامل بنیاد میرمیران در پیش‌بینی خود از آینده معماری ایران گفت: با توجه به تعداد دانشگاههایی که به تدریس این رشته می‌پردازند و علاقمندان زیادی که وجود دارند آینده خوبی را برای معماری کشور پیش‌بینی می‌کنم منتهی در این راه باید کیفیت آموزش، اعضای هیئت علمی دانشگاهها و امکاناتی که در اختیار دانشجویان و اساتید هست مورد توجه قرار بگیرد تا با تعلیمات و شناخت مناسب بتوانیم از این استعدادها استفاده کنیم.

همچنین فریار جواهری، دیگر معمار پیشکسوت و استاد دانشگاه نیز در مورد این دوره جایزه میرمیران به خبرنگار مهر گفت: امسال موضوع آب و معماری انتخاب شده بود که فکر می‌کنم بجا بوده است چون ما از یکطرف با بحران کم آبی در جهان مواجه هستیم که بحث انرژی پایدار را پیش می‌کشد و جایگاه این مسئله در جهان و نقش ایران را نشان می‌دهد.

وی افزود: از طرف دیگر آب اهمیت زیادی در معماری ما داشته و به نوعی نقش محوری در زندگی ایرانیان بازی می‌کرده است. به همین دلیل چگونگی معماری ما و بناهایی که ساخته می‌شوند می‌تواند صرفه‌جویی و استفاده بهینه از این عنصر حیاتی را نشان دهد.

جامعه معماری ایران روز سوم اردیبهشت برنامه‌هایی را به عنوان روز معمار که همزمان با درگذشت زنده یاد هادی میرمیران و روز شیخ بهایی است برگزار می‌کند که از جمله آنها برگزاری جایزه بنیاد میرمیران است. این برنامه‌ها در حالی برگزار می‌شود که در سال 87 وزارت مسکن و شهرسازى 24 بهمن‌ را که مصادف با سالروز وفات قوام‌الدین شیرازى است به‌عنوان روز ملى معمار پیشنهاد داد.

فریدون رضوی‌کیا، رئیس بنیاد علمى پژوهشى معمارى و شهرسازى ایران اعلام کرده بود که با توجه به نامگذارى روز سوم اردیبهشت‌ به‌عنوان روز ملى کارآفرینى توسط هیئت دولت ثبت روز مذکور که مصادف با بزرگداشت شیخ بهایى است به‌ عنوان روز ملى معمار منتفى است.

با این‌حال هنوز سوم اردیبشهت و 24 بهمن در تقویم رسمی کشور به عنوان روز معمار به ثبت نرسیده‌اند و معماران در حال حاضر همچون روال سالهای گذشته سوم اردیبهشت را به عنوان روز معمار درنظر گرفته و برنامه‌هایی به مناسبت همین روز تدارک می‌بینند.

کد خبر 1068130

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha