به گزارش خبرگزاری مهر، محمدعلی رامین در آیین گشایش ششمین همایش مدیران، کارشناسان و کانونهای تبلیغاتی سراسر کشور با تاکید بر این مطلب گفت: تبلیغات غربی در راستای اراده ابلیس برای اغوای انسانها و ایجاد انحراف در میسر انسانیت و عبودیت شکل میگیرد و زندگی فرد و جامعه را از ضرورتهای فطرت جدا کرده و در جهت انحطاط و سقوط ارزشهای کریمانه انسان قرار میدهد.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: ماموریت تبلیغات اسلامی استمرار رسالت انبیاء الهی برای حرکت انسانها و رفتار فردی و اجتماعی آدمیان در مسیر تکامل و سعادت آنها تعریف میشود.
وی همچنین اظهار داشت: تبلیغات اصیل که یک ضرورت جامعه اسلامی است بر مبنای عقلانیت و در راستای تقویت عبودیت انسان شکل میگیرد و برای فرد و جامعه تکامل بخش و تعالی آفرین خواهد بود. بر همین اساس اگر در فرهنگ تبلیغاتی غرب ترویج اسراف، تبذیر و تجملگرایی همراه با ایجاد نیازهای کاذب ذهنی یک اصل رایج و عمومی است در فرهنگ اسلامی تبلیغات، این امور ممنوع و به جای آن تبلیغ و ترویج قناعت، ساده زیستی، ایثار و کمک به نیازمندان جزو ارزشها و مفاهیم عبادی تلقی میشود.
رامین در همین زمینه تاکید کرد: در تبلیغات ما باید از تحریک به حرصورزی و تشویق و ترغیب به زیادهخواهی و تهییج برای مصرف زدگی پرهیز شود. بنابراین اصلاح الگوی مصرف توسط کانوهای تبلیغاتی میسر است و با تدوین منشور اخلاقی تبلیغات، جامعه ما از اغواگری و فریبندگی کاذب رها خواهد شد و علاوه بر آن هویت اسلامی کانونهای تبلیغاتی در اولویت سیاستگذاریهای معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی است.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی در همین راستا گفت: برای تحقق منش و روش تبلیغات اسلامی و تنظیم رویکردها و راهبردهای تبلیغاتی در جامعه اسلامی، تنظیم منشور اخلاق تبلیغاتی بر اساس آموزههای دینی یک ضرورت قطعی است که امیدواریم با همفکری افراد متعهد، آگاه و دلسوز در کانونهای تبلیغاتی بتوانیم در سال "همت مضاعف - کار مضاعف" در تحقق آن موفق بشویم.
رامین افزود: قوای چهارگانه انسان بستر حرکت اوست و گسترده ترین این قوا "وهم" است که هر مفهومی در گستره وهم آدمی قابل القاء و تصور است. قوه "خیال" در مرتبــه محدودتر از آن قرار دارد و بسیاری از مفاهیم را نیز در این قوه میتوان با القاء و توصیف بر آن هموار کرد. قوای "نفسانی" در مرحله محدودتر از دو مرحله قبل قرار دارد که مجموعهای از نیازهای فطری در آن وجود دارد و استفاده صحیح از قوای نفسانی می تواند موجب حرکت تکاملی شود، اما اگر واقعیات و ضرورتهای حقیقی که نفس آدمی را به کمال می رساند وارونه شوند و برخی از قوای نفسانی مورد سوء استفاده قرار گرفته با تحریک و تهییج به افراط کشیده شوند آدمی را در مسیر سقوط و انحطاط سوق خواهند داد.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر ارشاد اضافه کرد: به رغم سودآوری زیاد، کالاهای نامناسب نباید در قالب زیبا و با بکارگیری نمادها و عناصر موجه و قابل پذیرش تبلیغ شوند زیرا زیان بزرگی برای سلامت روحی و جسمی افراد و اقتصاد جامعه در پی خواهد داشت که شاید به سادگی قابل جبران نباشد.
نظر شما