۴ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۹:۳۵

گفتگوی مهر با "پیکایف" /

فشار آمریکا و اسرائیل مانع تحویل اس-300/ تحلیل استراتژی هسته ای اوباما

فشار آمریکا و اسرائیل مانع تحویل اس-300/ تحلیل استراتژی هسته ای اوباما

مدیر موسسه خلع سلاح روسیه در گفتگو با خبرگزاری مهر فشارهای وارده بر مسکو از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی را دلیل اصلی تحویل ندادن سامانه دفاعی اس-300 به ایران اعلام کرد.

"الکساندر پیکایف" در این گفتگو با تاکید بر اینکه فشارهای وارده از سوی واشنگتن و تل آویو بر کرملین عامل اصلی تحویل ندادن اس-300 به ایران است، وجود مشکلات فنی در این سامانه موشکی را رد کرد.

 
پیمان جایگزین استارت آخرین گام از خلع سلاح جهانی نیست و باید گام های بیشتری در این راه برداشته شود.

نام گوینده: الکساندر پیکایف

مدیر موسسه خلع سلاح روسیه در ادامه با انتقاد از استراتژی جدید هسته ای آمریکا که در تاریخ 9 آوریل از سوی اوباما ارائه شد، گفت: بازبینی هسته ای که از سوی اوباما منتشر شده بسیار ضعیف تر از انتظارهایی بود که از دولت جدید آمریکا داشتیم.

وی از جمله ایرادات وارده بر استراژی جدید هسته ای آمریکا را این طور بیان کرد: آمریکا در این استراژی این موضوع را رد نکرده که در استفاده از تسلیحات هسته ای پیش دستی خواهد کرد. ایراد دیگری که می توان بر این استراتژی گرفت آن است که آمریکا امکان استفاده از تسلیحات اتمی را علیه کره شمالی و ایران برای خود باز نگه داشته است. مشکل دیگر این استراتژی آن است که در آن اشاره ای به برچیدن تسلیحات اتمی آمریکا از اروپا نشده است. 

پیکایف در مورد خلع سلاح هسته ای و مشکلات پیش روی آن نیز گفت: در ان.پی.تی تعهداتی مبنی بر انجام مذاکره برای خلع سلاح وجود دارد و بند ششم معاهده بر لزوم خلع سلاح هسته ای تاکید دارد و این به آن معناست که کشورهای هسته ای برای رسیدن به این مرحله ( خلع سلاح ) باید مذاکرات خود را ادامه دهند. برای مثال پیمان جایگزینی که از سوی روسای جمهور روسیه و آمریکا درباره کاهش تسلیحات استراتژیک در پراگ به امضا رسید آخرین گام از طرح خلع سلاح هسته ای نمی تواند باشد.

وی از جمله مشکلات موجود پیش روی ان.پی.تی را خودداری دیگر قدرتهای هسته ای ( فرانسه، انگلیس و چین ) در عمل به تعهدات خود برای کاهش زرادخانه هسته ای ایشان برشمرد. این کشورها همواره از شرکت در مذاکرات مربوط به خلع سلاح هسته ای امتناع می کنند اما با این وجود می توانند بطور یک جانبه نسبت به کاهش زرادخانه هسته ای خود اقدام کنند.

الکساندر پیکایف مدیر موسسه خلع سلاح روسیه

الکساندر پیکایف که از جمله کارشناسان مطرح حاضر در اجلاس منع گسترش و عدم اشاعه تهران بود با اشاره به رژیم صهیونیستی، هند، کره شمالی و پاکستان که معاهده ان.پی.تی را امضا نکرده اند، گفت : این 4 دولت از دیگر موانع موجود در راه رسیدن به خلع سلاح جهانی هستند. البته باید بگویم مورد کره شمالی و اسرائیل با هند و پاکستان فرق می کند و باید آنها را تحت فشار قرار داد تا ان.پی.تی را بپذیرند.

 
عمر اوباما به خلع سلاح قد نمی دهد زیرا آمریکا برای 40 تا 50 سال آینده تصمیمی برای کنار گذاشتن تسلیحات هسته ای خود ندارد.

نام گوینده : پیکایف

وی در مورد هند و پاکستان نیز گفت: هند و پاکستان به مراتب وضعیت پیچیده تری دارند زیرا به هیچ وجه حاضر نیستند به طور داوطلبانه تسلیحات هسته ای خود را نابود کنند.

وی در مورد اینکه آیا می توان تاریخ دقیقی را برای خلع سلاح کامل هسته ای در جهان پیش بینی کرد گفت: اوباما برای نخستین بار در سفر به پراگ که سال گذشته انجام شد از جهان خالی از تسلیحات هسته ای سخن گفت اما خود می داند که عمر وی به این موضع قد نمی دهد زیرا آمریکا برای 40 تا 50 سال آینده تصمیمی برای کنار گذاشتن تسلیحات هسته ای خود ندارد.

آخرین رئیس جمهوری اتحاد جماهیر شوروی یعنی "گورباچف" نیز چنین تصمیمی را در ذهن داشت و تاریخی که آن زمان برای خلع سلاح کامل عنوان می شد سال 2000 بود اما هم اکنون در سال 2010 هستیم ولی هنوز به خلع سلاح نرسیده ایم.

پیکایف در مورد تلاش آمریکا برای اعمال تحریم جدید علیه ایران نیز گفت : موضع روسیه در این باره کاملا روشن است. ما مخالف تحریم هستیم. و کاملا حق ایران را در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای به رسمیت می شناسیم.

کد خبر 1069082

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha