به گزارش خبرگزاری مهر، به دنبال شروع رکود در بازار معاملات مسکن در فصل تابستان سال 87 ، کاهش قیمت از آن زمان آغاز و روند نزول قیمتها تا انتهای سال ادامه پیدا کرد.
سطح قیمتهای اسمی در طی فصول بهار، تابستان و پاییز 88 در شهر تهران با ثبات نسبی مواجه بوده، هرچند در این سال نیز سطح قیمتهای واقعی مسکن روند کاهشی داشته و معاملات مسکن نیز از روند نسبتا ثابت همراه با رکود نسبی ادامه پیدا کرده است.
قیمت مسکن در تهران
متوسط قیمت مسکن برای فصل بهار در سال گذشته در شهر تهران 14 میلیون و 340 هزار ریال بوده که نسبت به فصل قبل منفی 10 درصد کاهش و نسبت به فصل مشابه سال قبل منفی 29 درصد کاهش داشته و این میزان برای فصل تابستان و پاییز به ترتیب 14میلیون و 431 هزار ریال و 14 میلیون و 194 هزار ریال بوده است.
در فصل تابستان نسبت به فصل قبل کمتر از یک درصد افزایش و در فصل پاییز منفی 6/1 درصد کاهش نسبت به فصل قبل رخ داده، در حالیکه تابستان 88 نسبت به تابستان 77 معادل منفی 3/28 درصد کاهش و پاییز88 نسبت به مشابه سال قبل معادل منفی 7/22 درصد کاهش قیمت مسکن را برای شهر تهران در معاملات ثبت شده تجربه کرده ایم.
سطح قیمتها درمناطق مختلف تهران
سطح قیمتها در بین مناطق مختلف تهران متفاوت بوده، به طوریکه در مناطق شمالی همچون گذشته در سطح بالاتری قرارداشته و به طورکلی دامنه متوسط قیمت از حدود 28 میلیون و511 هزار ریال در منطقه یک بالاترین متوسط و 9 میلیون و 191 هزار ریال در منطقه 16 کمترین متوسط بوده است.
نرخ تغییرات قیمت مسکن نیز در مناطق مختلف شهر تهران متفاوت بوده، به گونه ای که بالاترین کاهش قیمت مربوط به مناطق 22معادل منفی 8/47 درصد کاهش، منطقه 13معادل منفی 2/42 درصد کاهش و منطقه یک معادل 2/40 درصد و کمترین کاهش درمنطقه 15و معادل منفی 4/12 درصد بوده است.
اجاره بهای مسکن در شهرتهران
اطلاعات به دست آمده از سامانه اطلاعات املاک و مستغلات کشور در خصوص اجاره بها در حد بهینه آماری نبود و لذا در حال حاضر این اطلاعات مناسب برای ارایه و چاپ نیست، بخشی از معاملات اجاره بها در سامانه اطلاعات و املاک ثبت نشده و نیازمند زمان و آشنایی بیشتر متصدیان و مردم با این سامانه است.
اطلاعات کلی دربازار اجاره وسامانه نشاندهنده ثبات قیمتها در بازاراجاره است. ازآنجایی که اجاره بهای واحدهای مسکونی رابطه ای مستقیم با قیمت و ارزش واحدهای مسکونی دارد، لذا اجاره با ثبات و در برخی نقاط نیز با کاهش روبرو بوده و بسیاری از مالکان ترجیح داده اند که با اجاره بهای منعقده مستاجران قبلی را حفظ کنند.
قیمت زمین در شهرتهران
به دنبال رکود معاملات در بخش مسکن و تنزیل قیمت مسکن، تقاضای ساخت و ساز بخش خصوصی کاهش یافته و لذا معاملات زمین نیز کمتر انجام شده است، از این رو ثبت معاملات زمین در طی سه فصل بهار، تابستان و پاییز سال 88 در شهر تهران کاهش قابل توجهی داشته است.
اطلاعات کلی حاکی از کاهش نرخ رشد قیمت زمین در حدود میزان کاهش قیمت مسکن است.
قیمت مسکن در مراکز استانهای کشور
افزایش و کاهش قیمت مسکن همواره در طی سالهای گذشته از شهر تهران شروع و با یک فاصله زمانی به سایر شهرهای کشور سرایت کرده است. از این رو قیمت مسکن درسایر شهرهای کشور نیز مانند شهر تهران با کاهش قابل ملاحظه ای رو برو بوده است.
متوسط قیمت یک مترمربع واحد مسکونی درمراکز استانهای کشور در نیمه اول سال 88 معادل 7 میلیون و 477 هزار ریال بوده و دامنه قیمتها در مراکز استانهای کشور متفاوت است، به طوری که بالاترین متوسط مربوط به استان تهران معادل 14 میلیون و 385 هزار ریال درمتر مربع و پایین ترین متوسط مربوط به استان ایلام و معادل 4 میلیون و 577 هزار ریال درمتر مربع بوده است.
دامنه قیمتها نشان می دهد که بالاترین متوسط بیش از3 برابر پایین ترین متوسط قیمت بوده است. قیمت مسکن در برخی از مراکز استانها بالاتر از میانگین و در برخی از استانهای دیگرپایین تر از میانگین قرارداشته است.
استانهای تهران، تبریز، اصفهان، مشهد، اهواز، شیراز، قزوین، قم، رشت، اراک و همدان بالاتر از قیمت میانگین و سایراستانها قیمت پایین تری از متوسط مراکز استانها طی دوره 6 ماهه اول سال 88 داشته اند. نرخ رشد متوسط قیمت مسکن در اغلب شهر های مورد بررسی بین 2 تا 3 درصد کاهش داشته است.
نظر شما