به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سمیله نوربخش گفت: مصرف مواد غذایی پربیوتیکی که حاوی باکتریهای مفید دستگاه گوارش هستند و امروزه بیشتر با مواد لبنی از جمله شیر و ماست فرآوری می شوند، می توانند اثرات درمانی بسزایی داشته باشند.
این فوق تخصص گوارش با بیان اینکه پروبیوتیکها به صورتهای مختلف در سلامت افراد اثر می گذارند و این میکروارگانیسمها می توانند در ناحیه روده با تولید اسیدهای عالی و مواد ضد میکروبی مانع رشد باکتریهای بیماری زا شوند افزود: در مصرف این فرآورده ها باید دقت لازم را در نظر گرفت.
نوربخش تصریح کرد: ماست پروبیوتیک یکی از محصولاتی است که علاوه بر تامین باکتریهای زنده مفید بدن، سرشار از مواد مغذی با ارزشی مثل کلسیم، املاح و ویتامینها و مواد آنتی اکسیدان است که متخصصان گوارش در دنیا بر اساس بیماری افراد محصول تولیدی موثر برای درمان آن را تجویز می کنند.
امروزه متخصصان معتقدند فرآورده های پروبیوتیکی قادراند علاوه بر برخی از اسهال های عفونی در مواردی از کولیتهای روده ، یبوستها، سوء هاضمه ، نفخ معده و عفونتهای ادراری موثر بوده حتی به عنوان عاملی در پیشگیری از سرطان ها و کمک به ارتقاء سیستم ایمنی بدن کاربرد داشته باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: از باکتریهای مفید پروبیوتیک امروزه در صنعت لبنیات، نوشابه سازی، صنایع غذایی ، و صنایع داروسازی استفاده میشود به گونه ای که حتی در دنیا هم اکنون با تولید قرص، کپسول، شیرخشک و یا پودر دارویی حاوی این مواد مفید به برخی از بیماران کمکهای درمانی می شود.
نوربخش در پایان به نقش پزشکان در دنیا برای تجویز فرآورده های پروبیوتیکی اشاره کرد و گفت: با وجود نقش درمانی این باکتریها و تولید داروهای مشتق از آن می توان به بسیاری از بیماران گوارشی کمک فراوان کرد.
نظر شما