به گزارش خبرگزاری مهر، محسن حاتم افزود : برای رشد و بالندگی صنعتی باید به سمت کسب دانش فنی برویم و با اتکا بر دانش خودمان حلقه های ارزش افزوده را تکمیل کرده و از خام فروشی بیرون بیاییم و این مساله جز با تلفیق دانش و علم و فناوری با صنعت امکانپذیر نیست.
حاتم با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در بازدید روزهای آغازین سال از یکی از شرکت های خودروسازی و تاکید ایشان بر تحقیق ، توسعه و پژوهش در جهت اعتلای صنعت کشور و رقابت پذیری با رقبای پیشرفته گفت : برای اینکه بنگاههای تولیدی دانش بنیان بوده و ارزش افزوده را بیشتر به سمت فرآورده های دانشی پیش ببرند باید مراکز تحقیق و توسعه در مراکز صنعتی قوت و قدرت بگیرند.
وی تصریح کرد : بخشی ازتحقق این امر درگروانگیزه های درون بنگاهی است و بخشی به سیاستهای حمایتی دولت وسایر دستگاهها و تشکلهای غیر دولتی بر می گردد.
حاتم مقوله دوم را ارتباط صنعت و دانشگاه برشمرد و افزود : برای رشد صنعتی لازم است کانون های ارتباط صنعت و دانشگاه شکل بگیرد و وزارت صنایع و معادن هم سعی در بازنگری برنامه های خود دارد تا بیش از پیش درجهت نکات اشاره شده در بیانات ایشان حرکت کند.
وی یاد آور شد: تقویت مراکز تحقیق و توسعه در صنعت باعث ایجاد تقاضا برای دانش فنی می شود و در این صورت ارتباط صنعت و دانشگاه به سمت یک روال منطقی پیش خواهد رفت .
وی گفت : از جمله اقداماتی که در جهت ایجاد مراکز تحقیقاتی صنعت محور شروع کرده ایم یکی سازماندهی مراکز پژوهشی با محوریت صنعت به نام طرح های flag ship بود که در برخی از دانشگاهها از جمله امیر کبیر ، دانشگاه تهران ، شیراز و اصفهان شکل گرفت و دیگری کانون های معروف به sbbc که مراکز توسعه کسب و کار کوچک با رویکردهای تخصصی ، که معتقدیم باید یک بازنگری در سیاست هایش انجام بگیرد.
معاون برنامه ریزی ، توسعه و فناوری وزارت صنایع و معادن ، حمایت از پایان نامه های دانشجویی را از دیگر اقدامات شروع شده جهت تقویت بخش پژوهش و تحقیق برشمرد و افزود : برای استفاده از ظرفیت های موجود دانشگاه در صنعت ، بخشی از سیاست ها باید در حوزه کاربرد فناوری به کار گرفته شود و برای عرضه دانش ، بخشی ازسیاست های فشاری به سیاست های کششی در حوزه مصرف دانش فنی تبدیل شود و این همان نکته ای است که مقام معظم رهبری در صحبتهای خود بر آن تاکید داشتند.
وی گفت : در پل ارتباط صنعت و دانشگاه باید پایه تحقیق و توسعه در بنگاههای تولیدی تقویت شود. وی تصریح کرد : تاکنون نزدیک به 1500 مرکز تحقیق و توسعه در واحدهای بزرگ و متوسط تولیدی و صنعتی شکل گرفته که باید هدفگذاری شود و این مراکز به صورت خوشه ای به واحدهای کوچک هم تسری داده شده و فعال شود.
حاتم در ادامه یاد آور شد : حلقه واسط صنعت و دانشگاه دولت است که به خاطر ارزش افزوده ایجاد شده ، افزایش تولید ناخالص ملی ، افزایش کیفیت کالاها ، قابلیت صادرات و تولید در کلاس جهانی و ... که از این طریق نصیب کشور می شود ، همیشه نقش تنظیم کننده را بین این دو فعالیت دارد .
وی یکی از چالش های موجود را عدم جذب نخبگان و استفاده از همه ظرفیت های دانشی عنوان کرد و افزود: علاوه بر نخبگان ، بسیاری از دانش آموختگان کشور می توانند با ایجاد فرصت های لازم و آموزش در مجموعه شبکه دانشی کشور قرار گرفته و به جای همکاری با رقبای ما در رشد صنعت کشور نقش اساسی ایفا کنند.
نظر شما