به گزارش خبرنگار مهر، نخستین همایش دو روزه "حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط" صبح امروز در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما آغاز شد.
در این همایش ،حجت الاسلام و المسلمین احمد واعظی معاون آموزش و تحقیقات قوه قضائیه در سخنانی با اشاره به جایگاه آثار خلق شده توسط مولفان و هنرمندان در درازمدت گفت: آنچه را که محصول فعالیت ذهنی در ساحتهای ادبی و هنری است میتوان به دو شاخه تقسیم کرد یکی کپی رایت که بیشتر به وجوه ادبی و فکری بر می گردد و دیگری حقوق مالکیت معنوی است.
وی افزود: اصولاً نفس پدید آوردن فرآورده فکری چه در حوزه اختراعات چه خلاقیتهای ادبی و هنری یک منزلت هنری برای پدیدآورنده ایجاد میکند و دارای ارزش اجتماعی و کسانی که خالق این گونه آثارند به عنوان شخصیتهای برجسته از آنها یاد میشود.
واعظی همچنین بر لزوم آموزش مولفین، هنرمندان و مصنفین در دفاع از حقوق مالکیت معنوی و هنری خود تاکید کرد.
در این همایش فاطمه بداغی معاون حقوقی رئیس جمهور نیز در سخنانی با تاکید بر دیریاب بودن دستاوردهای فکری برای افراد گفت:امروزه به مدد وسایل مکانیکی این دستاوردهای فکری به راحتی قابل تکثیر است و در نتیجه این ابداعات و تالیفات که بسیار پرهزینه و دشوارند منافع فکری تولیدکنندگان آنها را تامین نمیکنند و این منافع به راحتی در دسترس تکثیر کنندگان قرار میگیرد.
وی دوری گزیدن صاحبان دانش و هنر را از عرضه دانش خود نتیجه مستقیم تکثیر آثار آنان دانست و افزود: حقوق معنوی و اخلاقی مالکیت فکری مانند داوطلبانه بودن افشای اثر، حق دسترسی به تمامیت اثر بسیار حیاتی است.
بداغی ادامه داد: توجه تاریخ ادبیات کهن فارسی، عنایت به تاریخچه فقه و اقدامات فقها و تدوین دهها کتاب و صدها مقاله در موضوع حقوق معنوی و اخلاقی نشانه توجه نظام جمهوری اسلامی ایران به این گونه حقوق است.
معاون حقوقی رئیس جمهور در پایان با اشاره به روند حمایت از حقوق معنوی افراد در نظام مالکیت معنوی جهانی بر لزوم اقدامات جدی در تامین حقوق ادبای ایرانی در ایران و خارج تاکید کرد.
نظر شما