به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت خبری- اینترنتینزاویسیمایا گازتا، "سرگئی روگف" مدیر این مؤسسه و رئیس کمیسیون مسائل بین الملل شورای علمی وابسته به شورای فدراسیون روسیه، که یکی از شرکت کنندگان در این میزگرد بود، گفت : با انتخاب آندرس فاگ راسموسن به مقام دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) و اعلام بازسازی روابط با روسیه از سوی باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا، روابط روسیه با ناتو به سطح جدیدی ارتقا یافته است. ولی بی اعتمادی متقابل که میراث رویارویی دو قطب و دو ایدئولوژی است، هنوز از بین نرفته و متاسفانه تا کنون روابط مشارکت نه با ناتو برقرار شده است و نه با آمریکا که رهبر این پیمان است.
سرگئی روگف افزود : "ما باید بفهمیم که نمی توانیم شرایط خود را به خود و به کشورهای دیگر تحمیل کنیم. باید دنبال راههای سازش بگردیم. اتحاد شوروی بر اثر مسابقه تسلیحاتی از هم پاشید و آن اشتباه نباید تکرار شود".
روگوف گفت : پایان جنگ سرد که نتیجه فروپاشی شوروی بود، توسط غرب به عنوان پیروزی تلقی شد. از آن به بعد برخورد با روسیه مانند طرف بازنده شده و منافع روسیه نادیده گرفته شد. گسترش ناتو تعادل نیروهای نظامی در اروپا را بر هم زد. اکنون ناتو از روسیه نیرومندتر است. ما باید از منافع امنیت خود دفاع کنیم، ولی گاهی موضعگیری ما سنجیده نیست. ما میخواهیم که جهانیان صبر کنند تا ما منافع خود را تعیین کنیم.
یلنا بزبورودوا کارشناس دیگر این مؤسسه از دیگر شرکت کنندگان این نشست بود.
وی اظهار داشت : پس از فروپاشی شوروی، ایالات متحده همزمان با استفاده از ناتو حضور نظامی خود را در اروپا تقویت می کند. همین امر سبب تسهیل الحاق به ناتو حتی برای کشورهایی شده است که واجد شرایط نیستند، ولی از سیاست ایالات متحده دنباله روی می کنند.
ویکتور کرمنیوک معاون مدیر مؤسسه آمریکا و کانادا نیز ضمن انتقاد از توسعه ناتو می گوید: باید از تفکر دوران شوروی دست کشید. در حال حاضر ناتو و روسیه به اندازه برابر از هم دیگر آگاهی ندارند و برای اجرای مذاکرات آمادگی ندارند. ولی هر دوی آنها روی نقشه سیاسی جهان وجود دارند و باید به گونه ای با هم همزیستی کنند.
کرمنیوک گفت: "روسها باور نمیکنند که ناتو دشمن ما نیست. مردم روسیه فقط می توانند در این مورد حدس بزنند ولی پاسخ روشنی ندارند. اکنون باید در روابط بین روسیه و آمریکا زمینه های حساسی را تعیین کرد که باید در این زمینهها با احتیاط و با ملاحظه رفتار کنیم. برای مثال، کشاندن سریع اوکراین به ناتو بدون موافقت روسیه می تواند به تجزیه دولت اوکراینی و خروج کریمه از اوکراین منجر شود. در این صورت ممکن است مناقشه وحشتناک یوگسلاوی در اوکراین تکرار شود.
نظر شما