۶ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۸:۳۲

اشتراکات فرهنگی عامل موثر در گسترش مبادلات تجاری ایران و افغانستان است

اشتراکات فرهنگی عامل موثر در گسترش مبادلات تجاری ایران و افغانستان است

بیرجند - خبرگزاری مهر: استاندار خراسان جنوبی وجود اشتراکات فرهنگی، دینی و زبانی را عاملی موثر در بالا بردن مبادلات تجاری ایران و افغانستان دانست و گفت: تجار دو کشور با حضور پررنگ خود باید زمینه را برای این ارتباط فراهم کنند.

به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، قهرمان رشید عصر دوشنبه در نخستین همایش مشترک تجار و بازرگانان ایران و افغانستان در بیرجند افزود: استان خراسان جنوبی حدود 450 کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد که مبادلات تجاری دو کشور از طریق چهار بازارچه مرزی موجود در استان انجام می ‌شود.

وی بیان داشت: چهار بازارچه موجود در استان فعال هستند اما فعالیت کامل و جامعی را ندارند چراکه در این بازارچه‌ها ظرفیت انجام کارهای بیشتری وجود دارد.
 
استاندار خراسان جنوبی از تلاش‌های دولت برای رفع مشکلات بازارچه‌ های مرزی خبر داد و گفت: با تلاش‌های دولت مشکلات موجود دربازارچه‌ های مرزی  تقریبا حل شده است و بقیه مشکلات نیز در این سوی مرز قابل حل است اما عمده مشکلات این بازارچه‌ ها مربوط به آن سوی مرز در کشور افغانستان است که با بر طرف کردن این مشکلات می‌ توان زمینه رشد و توسعه تجارت منطقه را فراهم آورد.
 
وی به آمادگی این استان برای ارتباطات هوایی و انجام پرواز هایی به عراق و افغانستان در آینده نزدیک اشاره کرد و گفت: 140 میلیارد ریال به ساخت مسیر خراسان جنوبی تا استان فراه افغانستان اختصاص یافته که تا کنون 70 درصد قطعه دوم این راه انجام شده است.
 
رشید با اشاره به اینکه خراسان جنوبی در مسیر کریدور شمال به جنوب قرار داردو می تواند محور خوبی در توسعه شرق کشورباشد، افزود: خراسان جنوبی به این لحاظ موقعیت جغرافیایی خوبی  برای تجارت تجار افغانی با کمترین هزینه را مهیا می کند.

وی جنبه فرهنگی و دانشگاهی استان را نیز از مزایای این منطقه عنوان کرد و افزود: ما در حال حاضر تعداد 40 هزار دانشجو در استان داریم که وجود این نیروهای متخصص در استان می‌تواند بستر مناسبی را برای گسترش روابط ایجاد کند.
 
وی تولید محصولات استراتژیک مانند زرشک و زعفران در استان را از مزایای این منطقه دانست و گفت: 96 درصد زعفران دنیا مربوط به کشور ایران است که بیشتر این محصول در استان خراسان رضوی و جنوبی تولید می ‌شود و کیفیت زعفران این منطقه در دنیا مشهور است و این محصولات می‌تواند زمینه همکاری بیشتر این استان را با افغانستان ایجاد کند.
 
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه 100 درصد زرشک بی ‌دانه دنیا متعلق به ایران است، تصریح کرد: 98 درصد زرشک تولید شده در ایران متعلق به استان خراسان جنوبی است و این استان سالانه مقدار 12 هزار تن زرشک و 60 تن زعفران تولید می‌ کند.
 
رشید معادن موجود دراستان و آغاز کار ساخت پایانه صادراتی سنگ در استان ر از مزایای منطقه عنوان کرد و گفت: درزمینه دام و طیور هم استان با فعال بودن 700 واحد مرغداری گوشتی مزیتی مناسب برای تجار افغانستان دارد.
 
وی ادامه داد: همه مزایای موجود همراه با وجود مشترکات فراوان بین دو کشور می ‌تواند زمینه ‌ساز ارتباط بیشتر دو کشور و شکوفایی اقتصادی منطقه شود.
 
استاندار خراسان جنوبی در پایان به بیان پیشنهادات خود برای رونق تجارت دو کشور پرداخت و افزود: برای ساخت جاده مواصلاتی ایران به استان فراه افغانستان اعتباری معادل 14 میلیارد تومان اختصاص یافته است که باید ضریب امنیتی این راه بیشتر شود.
 
وی همچنین تسهیل در تعرفه‌ های گمرکی، فراهم آمدن امکانات مخابراتی در خاک افغانستان، اجازه تردد خودروهای ایرانی تا استان فراه افغانستان و فعال کردن هلال احمر و کمیته امداد در افغانستان را از جمله پیشنهادات خود برای افزایش روابط تجاری ایران و افغانستان برشمرد.
 
رئیس سازمان بازرگانی خراسان جنوبی نیز در همایش با اشاره به اینکه سطح مبادلات بین دو کشور ایران و افغانستان چندان رضایت بخش نیست، افزود: در سال 87 نزدیک به 600 میلیون دلار صادرات با این کشور داشتیم که این رقم در سال 88 به یک میلیارد دلار رسید.
 
نادر میرشکار با اشاره به اینکه خراسان جنوبی رتبه چهارم را به لحاظ مبادلات با کشور افغانستان دارد، بیان داشت: با برگزاری این گونه همایش ها سعی در ارتباط و تعامل بین تجار دو کشور هستیم تا زمینه صادرات بیشتر فراهم شود.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی بهترین مسیر را به لحاظ جاده آسیایی برای تجار افغانستان دارد، گفت: معبر اصلی میل 87 استان برای همکاری و مبادلات بین دوکشور بازگشایی شده است.
کد خبر 1071616

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha