محمدقاسم حسینی در گفتگو با مهر در پاسخ به این سئوال که برخی از کارشناسان اقتصادی مطرح کرده اند که دولت اعتقادی به برنامه های 5 ساله ندارد و بدون توجه به برنامه های بالادستی، بودجه های سالانه را تدوین و اجرا می کند، گفت: اگر دولت اعتقادی به برنامه های پنج ساله نداشت، لایحه برنامه پنجم را به مجلس ارائه نمی کرد.
معاون برنامه ریزی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری با بیان اینکه دولت کارهای مربوط به خود را در بخش تدوین بودجه انجام داده و لایحه مربوطه را به مجلس ارائه کرده است، افزود: هم اکنون منتظر نوبت رسیدگی مجلس به لایحه برنامه پنجم توسعه هستیم.
وی با تاکید بر اینکه دولت در جلسات مربوط به بررسی لایحه بودجه در کمیسیونهای مربوطه حضور دارد، تصریح کرد: این موضوع را که دولت اعتقادی به برنامه های پنج ساله را ندارد، تکذیب می کنم.
حسینی با بیان این مطلب که دولت دو ماه قبل از پایان سال 88 لایحه برنامه پنجم را به مجلس ارائه کرده است، عنوان کرد: اما ارائه این لایحه مصادف بود با بررسی لایحه بودجه در مجلس، بنابراین با صلاحدید و مشورت هیئت رئیسه مجلس، بررسی لایحه برنامه پنجم به سال 89 موکول شد.
وی آمادگی دولت برای برگزاری و شرکت در جلسات کارشناسی و کمیسیونهای مربوطه در مجلس را اعلام و بیان کرد: هر زمان که مجلس فرصت کند و رسما به ما اعلام نماید، دولت آمادگی همکاری دارد.
معاون برنامه ریزی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری پیشرفت عدالت محور را مهمترین محور و رویکرد برنامه 5 ساله پنجم توسعه اعلام کرد.
برخی کارشناسان اقتصادی منتقد برنامه های اقتصادی دولت نهم و دهم مطرح کرده اند که دولت بدون توجه به برنامه ها، کارهای خود را به پیش می برد. شاهد این مدعا نیز ارائه لایحه برنامه پنجم توسعه به مجلس تنها چند روز پیش از ارائه لایحه بودجه بود، این در حالی است که حتی نمایندگان مجلس نیز اجرای برنامه پنجم توسعه را به دلیل آماده نشدن آن در موعد مقرر برای مدت یکسال به تعویق انداخته اند.
چندی پیش مسعودنیلی و محمد ستاریفر دو اقتصاددان منتقد برنامه های اقتصادی دولت نهم و دهم که هردو جزو تهیهکنندگان برنامههای توسعه در ایران هستند، در گفتگویی با روزنامه پول مدعی شدند که پایان دوران برنامهنویسی در ایران فرا رسیده است.
نیلی رئیس دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه شریف مطرح کرده است که با توجه به مجموعه شرایط، برنامهریزی و برنامهنویسی درایران بیمعنی و مفهوم است. بهخصوص در حال حاضر که ضریب دقت بودجههای سالانه به شدت کاهش یافته و هیچ بودجهای نداریم که اصلاحیه برایش تنظیم نشده باشد.
در همین حال، ستاریفر نیز میگوید: وقت و سرمایه کشور نباید صرف برنامهای شود که در اجرا تعهد و پایبندی به آن وجود ندارد. وی عملکرد برنامه چهارم و اهداف پیشبینی شده برای آن را مبنا قرار میدهد و این نتیجه را میگیرد که در پنجساله گذشته چه میزان به برنامه چهارم عمل شد که حال باید نگران بیبرنامه بودن باشیم.
نظر شما