۷ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۶:۵۲

فاضل لنکرانی خبر داد:

موسوعه آیت الله فاضل لنکرانی در 100 جلد تدوین شد

موسوعه آیت الله فاضل لنکرانی در 100 جلد تدوین شد

قم - خبرگزاری مهر: فرزند آ‌یت الله العظمی فاضل لنکرانی از تدوین مجموعه آثار علمی مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی تحت عنوان موسوعه الامام فاضل لنکرانی در یکصد جلد خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام جواد فاضل لنکرانی ظهر سه‌شنبه در جمع خبرنگاران ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) از تدوین موسوعه الامام فاضل لنکرانی خبر داد و گفت: مجموعه‌ای از آثار علمی مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی و شاگردان وی در موسوعه‌ای جامع د‌ر 100 جلد تدوین شده است که تا پایان سال 1390 منتشر می‌شود.

اجتهاد در 25 سالگی

وی با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی آیت الله فاضل لنکرانی گفت: یکی از مناسبت‌هایی که در ایام فاطمیه ثبت شده است ارتحال مرجع بزرگ شیعه آیت الله فاضل لنکرانی است.

فرزند آیت العظمی فاضل لنکرانی با اشاره به اینکه این مرجع تقلید دارای ابعاد شخصی و شخصیتی فراوانی است، افزود: ایشان دارای ابعاد علمی با دایره گسترده در اصول ‏تفسیر و اعتقادات بود و برجستگی‌های علمی ایشان در مسائل علمی برای همگان و بخصوص اهل نظر مشهود است.

وی در ادامه به برجستگی‌های فقهی این مرجع اشاره کرد و ابراز داشت: ایشان در25 سالگی به درجه اجتهاد رسید و بزرگانی چون آیت الله بروجردی مکررا بر این امرتأکید و برآن صحه می‌گذاشتند.

جواد فاضل با تأکید براینکه ایشان در جنبه استنباط ‏‏‏‏‏‏‏‏ ذهن کاملا مستقیم و محکمی داشت گفت: یکی از امتیازات فقیه استحکام، استقامت و مستقیم الرأی بودن در فقاهت است که آیت الله العظمی فاضل لنکرانی از این امر بهره مند بودند.

وی با اشاره به اینکه دین اسلام دین هماهنگ و منسجمی است اضافه کرد: در روش فقهی آیت الله فاضل لنکرانی از ابتدا تا انتها تناسب،  هماهنگی و انسجامی که در مجموعه دین وجود داشت نمایان است و استنباط وی یک خط کاملا دقیق و مستقیمی را دارد.

مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی از زمان خود جلوتر بود

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، اتقان، عدم تزلزل، هماهنگی و پویایی در استنباط را ازجمله ویژگی‌های اجتهادی آیت الله فاضل لنکرانی برشمرد و عنوان کرد: تسهیل در مقام عمل برای مردم، اهتمام به روایات و جامعیت ایشان بین مکتب فقهی قم و نجف از دیگر ویژگیهای این شخصیت است.

وی در ادامه به برخی از فتواهای این مرجع تقلید اشاره و ابراز داشت: ایشان فقیهی بود که نیاز و شرایط روز را درک می‌کرد و در میان حوزویان معروف بود که ایشان از زمان خود جلوتر است.

جواد فاضل لنکرانی با تأکید بر این که آیت الله فاضل لنکرانی یکی از موفق‌ترین مراجع د ر تدریس بود اظهار داشت: ایشان به معنای واقعی طلبه پرور بود و امروز جمع کثیری از مدرسین حوزه که سطوح عالی حوزوی را تدریس می‌کنند از شاگردان آن مرحوم بوده و درس این مرجع درسی مجتهد و فقیه‌پرور بود.

زندگی در کمال زهد

فرزند آیت الله فاضل لنکرانی در ادامه به ویژگی‌های اخلاقی و معنوی آیت الله فاضل لنکرانی اشاره کرد و عنوان داشت: ایشان هیچ گاه اظهار به زهد نم‌یکرد اما درکمال زهد زندکی می‌کرد .

وی افزود: درحالیکه هزاران طلبه توسط ایشان خانه‌دار شدند خودشان در طول حیات خود هیچ خا نه‌ای نداشت و حتی  مالک یک متر زمین به عنوان مال شخصی نیز نبود و این درحالی است که ایشان 1 میلیارد و 500 میلیون تومان به طلاب شهریه پرداخت می‌کرد.
 
استاد دروس عالی حوزه با بیان اینکه ایشان در مسائل اخلاقی بسیار عاطفی و مهربان بود گفت: معظم له دلسوز طلبه‌ها بود و مصلحت طلاب را مانند مصلحت خود و فرزندانش می‌دانست.

اعتقاد محکم بر اصل ولایت فقیه

وی در ادامه با اشاره به ویژگی ولایی بودن آیت الله فاضل لنکرانی اظهارداشت: وی نسبت به ولایت ائمه معصومین بسیار جدی بود و اگر می‌دید شخصی حتی از بزرگان لغزش و انحرافی در مسأله ولایت پیدا می‌کند با وی برخورد جدی میکرد و نسبت به مساله ولایت با کسی مماشات نداشت.

جواد فاضل لنکرانی تصریح کرد: آیت الله فاضل لنکرانی برای مناسبت‌های مختلف در کشور پیام‌هایی را صادر می‌کرد اما ایشان پیامی را که در ایام فاطمیه صادر می‌فرمود را پی‌گیری می‌کرد تا در صداو سیما خوانده شود.

وی با اشاره به اینکه ایشان بر اصل ولایت فقیه اعتقاد محکمی داشت بیان کرد: حتی ازجهت علمی ایشان معتقد بود ولایت فقیه از جهت فقهی محتاج به دلیل خاص فقهی نداشته و این یک امر بدیهی است.

عضو جامعه مدرسین حوزه در ادامه با اشاره به شخصیت سیاسی آیت الله فاضل لنکرانی بیان داشت: ایشان هیچگاه دین را جدای از سیاست نمی‌دانست و از ابتدای جوانی پشت سر امام خمینی‌(ره) در مسائل سیاسی حرکت می‌کرد و از جمله شخصیت‌هایی بود که پس از ارتحال امام خمینی(ره) به رهبری مقام معظم رهبری تأکید داشت و می‌گفت: برای احراز این منصب کسی را به صلاحیت ایشان نداریم.

فرزند آیت الله فاضل لنکرانی با اشاره به اینکه وی وظیفه سیاسی را در تمامی ابعاد انجام می‌داد اظهار داشت: ایشان با این امر که حوزه به سمت بی‌تفاوتی برود بسیار نگران بود و پیوسته شاگردان و طلبه‌ها را تشویق می‌کرد که حوزه نباید بی‌تفاوت باشد.

حوزه باید قبل از دیگران توطئه دشمنان را خنثی کند

وی به تشکیل بسیج روحانیت توسط آیت الله فاضل لنکرانی اشاره کرد و ابراز داشت: ایشان به طلاب و شاگردان خود توصیه داشت که نسبت به مسائل سیاسی کشور و مسائل جهان اسلام بی‌تفاوت نباشند و تأکید داشت که توطئه دشمنان را حوزه قبل از دیگران باید خنثی کند.
 
این اسناد حوزه علمیه با اشاره به ویژگی مردمی بودن این مرجع تقلید گفت: ایشان نگران و دلسوز مردم بود و به هر دولتی که روی کار می‌آمد توصیه اکید داشت که امام به مردم وعده داده بود که آب، برق و گاز را ارزان دراختیار آنان قراردهد و شما هم بیایید و این وعده امام را عملی کنید.

جواد فاضل لنکرانی ادامه داد: ایشان اولین کسی بود که رساله جوانان را چاپ کرد که این امر نشان دهنده توجه ایشان به جوانان است.

وی در ادامه با بیان اینکه وضع شهریه طلاب بسیار پائین است اظهار داشت: طلبه‌ای که 30 سال سابقه دارد شهریه‌اش به 300 هزار تومان هم نمی‌رسد و آیت الله فاضل لنکرانی هرچه وجوهات که دراختیار ایشان قرار میگرفت را به عنوان شهریه به طلاب می‌داد.

وی با اشاره به تأسیس بخش آموزش‌های تخصصی در حوزه علمیه ابراز داشت: تأسیس مراکز فقهی یکی از ابتکاری‌ترین کارهای ایشان بود که می‌خواستند افراد به عنوان فقیه و مجتهد به زمان تربیت شوند.

بعد از تأیید انتخابات کسی حق مناقشه ندارد

فرزند آیت الله فاضل لنکرانی در ادامه با اشاره به انتخابات اخیر ریاست جمهوری گفت: نظر ما این بود که اگر مقام معظم رهبری و شورای نگهبان انتخابات را تأیید کردند کسی حق مناقشه ندارد و به دوستان انقلابی هم توصیه کردیم که حفظ حرمت رهبری را داشته باشند و این موضع‌گیری به روشی بود که آیت الله فاضل لنکرانی به ما آموخته بود و برای ما روشن است که اگر ایشان زنده بود نیز همین موضع را می‌گرفت.

تغییر نام تونل الغدیر صحیح نبود

وی در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره تغییر نام تونل عماریاسر از الغدیر به نهم دی گفت: روشن است این کار قلوب  مردم قم را جریحه‌دار کرد و ما شدیدا به آن انتقاد داریم و نام الغدیر ریشه در تاریخ تشیع دارد و تغییر آن کار صحیحی نبود هرچند که نهم دیماه نیز از روزهای تاریخ ساز انقلاب ما است.

فاضل لنکرانی در پایان با اشاره به برگزاری سالگرد ارتحال آیت الله العظمی فاضل لنکرانی بیان داشت: کتاب اصول الشیعه در 6 جلد و به زبان عربی در تاریخ 17 اریبهشت 1389 در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران رونمایی می‌شود.

کد خبر 1072302

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha