۸ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۱:۲۴

فرهنگ، مردمسالاری و توسعه -2

گفتگو انتقال‌دهندۀ دقیق و سریع "معانی" است

گفتگو انتقال‌دهندۀ دقیق و سریع "معانی" است

مؤلف کتاب "فرهنگ، مردمسالاری و توسعه" با اشاره به روش گفتگومحور کتاب، گفت: گفتگو یکی از ژانرهای شناخته شده ادبی و روزنامه‌نگاری است که در آن به موضوعات مغفول و مسائل روز پرداخته می‌شود و از رهگذر آن معانی زودتر به مخاطب منتقل می‌شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست بررسی کتاب "فرهنگ، مردم‌سالاری و توسعه" با حضور گردآورنده این اثر علی میرزایی و همچنین عزت الله فولادوند و مهدی فیروزان عصر دیروز سه شنبه هفتم اردیبهشت در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شد.

علی میرزایی مؤلف این کتاب با اشاره به اینکه این کتاب حاصل یک کار جمعی است، گفت: کتاب مانند هر کالای دیگر نتیجه یک فعالیت گروهی است. این کتاب هم نتیجه یک کار گروهی است و قهرمانان اصلی این کتاب کسانی هستند که در آن مشارکت داشتند و در مصاحبه‌ها و میزگردهایی که در کتاب منعکس شده است حاضر بودند.

وی افزود: این کتاب مشتمل بر 11 گفتگو و 3 میزگرد است که در میزگردها 22 نفر حضور داشتند که آقایان کریم امامی، حسین عظیمی و مهدی سحابی امروز در جمع ما نیستند و به رحمت خدا رفته‌اند.

سردبیر فصلنامه نگاه نو تأکید کرد:  مصاحبه‌ها و میزگردهای این کتاب طی سالهای 1371 تا 1388 انجام شده که در فصلنامه نگاه نو منتشر شده است و در این کتاب گردآوره شده است.

مدیر مسئول نشریه نگاه نو با اشاره به نقش و حضور اندیشمندان برجسته کشور در این کتاب، خاطر نشان کرد: کتاب از این جهت که قله‌های فرآن مربوط به سال 1388 است.

در ادامه این نشست مهدی فیروزان مدیر عامل شهر کتاب با اشاره به بی نظیر بودن کتاب در حوزه خودش، خاطر نشان کرد: حضور آقای میزایی به عنوان مصاحبه کننده با تجاربی که در حوزه اقتصاد دارد و فعالیت ایشان در عرصه مطبوعاتی یکی از دلایل این ادعا است.

وی در ادامه با اشاره به مفهوم توسعه که از مفاهیم اصلی در این کتاب است، تصریح کرد: مفهوم توسعه نسبت به هر جغرافیا و هر زمانی ولی در ایران ممکن است توسعه اقتصادی در مراحل بعدی توسعه مد نظر باشد.

وی در ادامه با اشاره به عدم اجماع در مورد سه مفهوم فرهنگ، توسعه و مردم سالاری، افزود: در مورد سه مفهوم فرهنگ، توسعه و مردم سالاری به تعریف روشن نرسیده‌ایم. چرا که به وحدت نظر در مورد مصادیق و مبانی آن نرسیده‌ایم. این امر به علت آن است که در مورد این مفاهیم دیالوگ صورت نگرفته است.

فیروزان در ادامه خاطر نشان کرد: این اثر، کتابی کاربردی است و اگر چه پاسخ کامل به سؤالات نمی‌دهد ولی مسیری را می‌گشاید.

وی در ادامه با اشاره به مفهوم توسعه در ایران، گفت: در ایران مفهوم توسعه باید بر اساس یادگیری تعریف شود. امروز مهمترین دستاورد بشر "نیست و فرایندی نیابت‌پذیر هم به شمار نمی‌رود. به عبارت دیگر، توسعه جمع جبری هر کدام از افراد نیست بلکه تک تک افراد باید در توسعه نقش داشته باشند.

کد خبر 1072635

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha