۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۱:۲۸

«کار و کارگر» از نگاه امام موسی صدر عرضه شد

«کار و کارگر» از نگاه امام موسی صدر عرضه شد

سخنرانی امام موسی صدر با عنوان «کار و کارگر» برای نخستین‌بار در فضای مجازی، در وب‌سایت مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این سخنرانی امام موسی صدر ابتدا به «تعریف کار» می‌پردازد و پس از آن «تفاوت میان تلاش و کار» را بیان می‌کند و از آن رهگذر، پاره‌ای از اصطلاحات اسلامی درباره کار و کارگر را روشن می‌کند.
 
پس از آن از «تقسیم‌ کار به‌ کار فکری‌ و بدنی‌ و بسیط‌ و مرکب‌ و متراکم» و نیز «کار و طبیعت» سخن می‌گوید.
 
بخش آخر این سخنرانی نیز درباره انواع کارگر است که در آن، سه نوع کارگر را برمی‌شمارد و به نظام کار و کارگری در اسلام اشاره می‌کند.
 
در بخش‌هایی از این سخنرانی می‌خوانیم: در گذشته‌ نظام‌ کار در شرق‌ بر اساس‌ نظام‌ استاد- شاگردی‌ یا کارآموزی‌ بود، و نه‌ بر اساس‌ نظام‌ کار. از همین‌ رو مشکل‌ کار و کارگر در شرق‌ مطرح‌ نشد، بلکه‌ اساساً‌ مشکل‌ کار و کارگر از غرب‌ سرمایه‌داری‌ به‌ شرق‌ منتقل‌ شد. در شرق‌ دیندار که‌ یک‌ روز هم‌ در آن‌ سرمایه‌داری‌ مطلق‌ حاکم‌ نبود، کارگر نداشتیم‌ بلکه‌ کارآموز داشتیم.
 
نیز در این سخنرانی آمده است: کار پیوند انسان‌ با هستی‌ است‌ و یا به‌ تعبیری‌ دقیق‌تر، کار‌ آفرینندة‌ تمدن‌ها و فرهنگ‌ها و در نتیجه‌ تاریخ‌ است. انسانی‌ که‌ به‌ زمین‌ افکنده‌ شده‌ و بنابر تعبیر قرآنی‌ به‌ او گفته‌ شده‌ است: «اهبطوا» و به‌ این‌ جهان‌ و این‌ حیات‌ فرستاده‌ شده، با جهان‌ در تعامل‌ است.
 
علاقه‌مندان می‌توانند متن کامل این سخنرانی را در وب‌سایت مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر به آدرس www.imamsadr.ir مطالعه کنند.

کد خبر 1074237

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha