حجاب در مدارس دولتی کوزوو ممنوع شد
کوزوو با بیشترین جمیعت مسلمان، اما قانون اساسی سکولار در ممنوعیت حجاب به تونس و فرانسه ملحق شد و از این پس از ورود دختران محجبه به مدارس دولتی جلوگیری میکند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، تصمیم علیه حجاب و حضور دختران محجبه در مدارس دولتی کوزوو از سوی مقامات محلی و مدارس پرونده های حقوقی و شکایت از تبعیض را به همراه داشته است.
در ژانویه سال 2009 دختری 16 ساله از شهر کوچک ویتی در کوزوو که دارای جمیعت مسیحیان کاتولیک و ارتدکس است از رفتن به مدرسه منع شد و هرگز اجازه بازگشت به مدرسه را دریافت نکرد اما مقامات مدرسه حضور وی را در امتحانات نهایی حتی با حفظ حجاب هم می پذیرند.
این دختر مسلمان با اشاره به اینکه پس از اطلاع دستورات دینی خود حجاب را انتخاب کرده گفت: دانش آموزان دیگر می توانند با صلیب وارد مدرسه شوند اما از حضور وی به علت روسری جلوگیری می شود.
این پرونده شکایت از سوی یک سازمان غیر دولتی و غیر اسلامی تحت عنوان مرکز امداد حقوقی و توسعه منطقه ای با موضوع تبعیض دینی پیگیری می شود.
یک دادگاه منطقه ای حکمی به نفع وی صادر کرد اما مقامات شهرداری و مدرسه این حکم را نپذیرفته و تأکید کردند که نباید از نمادهای آشکار دین در مدارس دولتی استفاده کرد.
بحث دامنهدار مناقشه اروپا برسر حجاب وارد اسپانیا شد
مسئله حجاب و فلسفه ممنوعیت آن در میان پرسشهایی است که امروز در اسپانیا مطرح شده است، موضوعی که با ممنوعیت از ورود یک دختر مسلمان محجبه آغاز شد و به نظر می رسد که تأثیرات دامنهداری داشته باشد.
جریان نجوا ملها دختر 16 ساله مسلمان به علت محجبه بودن خود و امتناع از برداشتن حجاب از مدرسهای در اسپانیا بحثها و جنجالهای داغی در رابطه با حجاب زنان مسلمان در اسپانیا به همراه داشت.
این مسئله تاکنون در بسیاری از کشورهای اروپایی چون فرانسه همسایه اسپانیا مطرح شده است و در این کشور به مرحله ممنوعیت کامل در مدارس دولتی و اداری رسید اما از سال 2004 که این قانون در فرانسه تصویب شد تا امروز که به اسپانیا برسد مدت زمانی سپری شد.
تاکنون پروندههایی مشابه مورد این دختر 16 ساله در اسپانیا مطرح شد اما دولت به مدارس این اختیار را داده بود که خود به طور انفرادی این مسئله حل کنند و آن را تبدیل به خط مشی ملی نکنند.
درحالی که جمعیت مسلمانان اسپانیا روند رو به رشدی را طی میکند، مطرح شدن این مسئله بیش از گذشته مورد توجه است. در حال حاضر در این کشور حدود 3/1 میلون مسلمان زندگی میکنند که اکثریت آنها مراکشیتبار هستند.
حدود 60 درصد مدارس در مادرید حق پوش حجاب را برای دانش آموزان مسلمان در نظر گرفتهاند، اما مدرسهای چون مدرسه ملها در منطقه پوزلو دی آلارکون تمام انواع پوشش برای سر را از جمله کلاه بیسبال را ممنوع کرده است.
فرانسه قانون منع پوشش صورت را برای گردشگران هم قابل اجرا دانست
وزیر گردشگری فرانسه اعلام کرد ممنوعیت پوشش صورت که شامل روبنده و برقع میشود همزمان با شهروندان فرانسوی در اماکن عمومی، برای گردشگران خارجی نیز اعمال میشود.
نادین مورانو، وزیر دوم خانواده ها در دولت فرانسه گفت: از آنجا که ضرورت احترام گذاشتن به قوانین فرانسه برای گردشگران ضروری است این قانون در رابطه با گردشگران در فرانسه اجرا می شود.
براساس آمار وزارت گردشگری فرانسه، هرساله صدها هزار نفرگردشگر از خاورمیانه به فرانسه سفر می کنند و مشاهده زنان محجبه در فروشگاه های مجلل پاریس درحال خرید کردن امر چندان غریبی نیست.
مورانو اظهار داشت: زنانی که این قانون را نقض کنند جریمه می شوند اما از آنها خواسته نمی شود که پوشش صورت خود را در محل بردارند. این ممنوعیت همگام با اصول سکولار فرانسه تصویب شده و با هدف ارائه پیامی در سطح بین الملل اجرا می شود که میان گردشگران خارجی و شهروندان داخلی در خاک فرانسه تمایز قائل نشده است.
دولت اعلام کرده است که درحال حاضر از میان شش میلیون مسلمان فرانسه تنها 2 هزار نفر صورت خود را می پوشانند.
معدنکاری غیرقانونی تهدیدی علیه مسجد جامی هند است
معدنکاریهای غیرقانونی در شهر صاحبگنج ایالت جارکند هندوستان تهدیدهای جدی به ساختمان مسجد تاریخی جامی شهر راج محل وارد کردهاند.
شورای اداری این شهر پس از آنکه درخواستی از سوی دادگاه عالی ایالت جارکند درباره به خطر افتادن این مسجد دریافت کرد از این موضوع مطلع شد.
مسجد جامی در راج محل توسط مان سینگ یکی از مقامات عالی مرتبه در بارگاه امپراطور اکبر در قرن شانزدهم ساخته شد. این مسجد سنگ سیاه و آجر ساخته شده و از نمونههای معماری دوران مغول است که براساس قانون بناهای باستانی مصوب سال 1958 مورد حمایت دولت قرار دارد. براساس قوانین پیشین، معدنکاری در 200 متری هر بنای تاریخی ممنوع است، این درحالی است که معدنکاری غیر قانونی راج محل در 50 متری مسجد جامی صورت گرفته است.
در دسامبر سال 2009 یک وکیل که از ساکنان محلی شهر راج محل هم بود با تأکید بر قانون حفظ بناهای تاریخی خواستار واکنش سازمان نقشهبرداری باستانیشناسی هندوستان و وزارت معادن هندوستان به این جریان شد. در ژانویه همان سال سازمان نقشهبرداری باستان شناسی هندوستان اعلام کرد که نامههایی که به دپارتمانهای مختلف دولت بیهوده بوده از این رو تصمیم گرفته تا با معاون وزیر معادن هندو و وزیر ایالتی ارتباط برقرار کند.
در پاسخ با تأخیر وزارت معادن این نکته تأکید شد که دولت بیهار مجوز معدن کاری را در سال 1961 به یک شرکت با عنوان معادن ویکتور ارائه کرده و آن را در سال 1981 تا سال 2001 تجدید کرد و درخواست تجدید آن در دولت جارکند تاکنون معلق مانده است، از این رو این معدنکاریها تا امروز غیر قانونی و بدون مجوز انجام شده است.
خط تولید سالاد حلال در فرانسه راهاندازی میشود
از آنجا که بازار محصولات حلال در بسیاری از کشورها پررونق است، شرکت "پیرمارتینه" تولیدکننده سالادهای آماده که محصولات خود را در فروشگاههای زنجیرهای بزرگ ارائه میکند اعلام کرد که درنظر دارد خط تولید حلال را راهاندازی کند.
شرکت " پیرمارتینه" تولید کننده سالادهای آماده و محصولاتی چون سبزیجات خام، سالادهای مدیترانهای، پنیر و سس محسوب می شود خبر راه اندازی خطر تولید حلال را طی یک نشست خبری اعلام کرد.
پیتر مارتینه بدون اشاره به چشماندازهای خاص خود اظهار داشت قصد دارد به تولید کننده محصول شماره یک در عرصه خود در فرانسه تبدیل شود.
حسن اوسیدی مسئول توسعه این خط تولید جدید گفت: رایزنی ها با فروشگاههای بزرگی که خود نیز برچسب حلال خود را دارند آغاز شده است. این محصولات جدیدی در فروشگاههای سراسر فرانسه و همچنین بلژیک عرضه میشود.
این شرکت برای دریافت مجوز حلال با مسجد لیون همکاری کرد، چرا که این فرآیند بسیار حساس است و برخی از محصولات حلال فقدان استاندارد و گواهی لازم از گروههای مسئول هستند.
فرانسه از برچسب حلال ویژه خود برخوردار نیست که این برچسب از سوی کل جامعه مسلمان به رسمیت شناخته شود. در فرانسه حدود 6 میلیون نفر زندگی میکنند که این تعداد بزرگترین جامعه مسلمانان اروپا را تشکیل دادهاند.
در حال حاضر گواهی حلال فرانسه از سوی سه مسجد پاریس، لیون و اوری ارائه میشود، اما بررسیهای آن بهویژه در کشتارگاهها از سوی گروههای مختلفی با شیوهها و روشهای مختلفی انجام میشوند. ارزش بازار حلال فرانسه 5 میلیارد دلار و بازار اروپا 15 میلیار دلار تخمین زده میشود.
نژادپرستان بریتانیا به سرو گوشت حلال در مرغ سوخاری کنتاکی اعتراض کردند
به دنبال اعلام حلال بودن گوشت ارائه شده از سوی مرغ سوخاری کنتاکی در بریتانیا گروهی از مردم متعصب این کشور در مقابل یکی از شعب این رستوران که گوشت حلال سرو میکند تظاهرات کردند.
تظاهرات مقابل رستوران مرغ سوخاری حلال در چهارراه سنت جورج در شهر پیترسون با دخالت نیروهای پلیس همراه شد چرا که رفتارهای بیبند و بار این افراد هیچ شباهتی به برگزاری تظاهرات برای نشان دادن اعتراض خود ولو متعصبانه نداشت.
این افراد با پخش کردن کاغذهایی با مطالب ضد اسلامی و گذاشتن آن روی پنجره اتومبیلها تلاش کردند که مشتریانی را که به سمت این رستوران میروند از رفتن منصرف کنند.
برخی از مشتریان اظهار داشتند که این رفتار برای مخالفت با حلال بودن گوشت رستوران، به هیچ وجه رفتار پسندیدهای نیست.
نمایندگان رستوران زنجیرهای مرغ کنتاکی حلال اخیراً با شورای مساجد لانکشایر دیدار کرده و از محصولات خود بهعنوان محصولات حلال دفاع کردند. این رستوران مجوز ارائه غذای حلال خود را از سازمان اعتبار غذایی حلال دریافت میکند که این سازمان ذبح حیوانات به روشهای مکانیزه را نیز میپذیرد.
محور اعتراض این گروه از متعصبان بریتانیا این بود که در این رستوران هیچ انتخاب دیگری برای غیرمسلمانان وجود ندارد و برای ارائه گوشت حلال در این رستوران از آنها هیچ نظرخواهی نشده است.
سخنگوی سازمان اتحاد علیه نژادپرستی نیز اعلام کرد که این تظاهرات با تعداد نفرات بسیار اندک برگزار شد و صرفاً تلاشی برای دامن زدن به نژاد پرستی و انزجار علیه مسلمانان بوده است.
ادعاهای صهیونیستها برای تخریب مسجدالاقصی درعرصه بینالملل مطرح میشود
دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی طی بیانیهای اعلام کرد که از گفتگو بین ادیان و تمدنها حمایت کرده و مسئله توقف تهدیدهای تحریک آمیز رژیم صهیونیستی در رابطه با تخریب مسجدالاقصی را در عرصه بینالمللی مطرح میکند.
دکتر اکمل الدین احسان اوغلو دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی با تأکید بر اهمیت ابتکار عمل گفتگوی بین ادیان و تمدنها از سوی پادشاه عربستان اظهار داشت که سازمان کنفرانس اسلامی به دنبال فراهم کردن حمایتهای گسترده و بین المللی برای فعال کردن چارچوب گفتگو با غرب در طرح فرهنگی و سیاسی به ویژه در رابطه با ظهوراسلام هراسی در جوامع غربی است.
احسان اوغلو افزود که مسئله تخریب مسجد الاقصی و ساخت "معبد سوم" روی آن از سوی صهیونیستها را در عرصه بین المللی مطرح می کند. شهر قدس در شرایطی قرار دارد که نمی توان از آن بی تفاوت گذشت، نمی توانیم کنار بایستیم و اجرایی کردن نقشه صهیونیستها و نقشه آنها برای تخریب مسجد الاقصی را مشاهده کنیم.
دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی از سفر به اردن و گفتگو با صهیونیستها در رابطه با مسجد الاقصی خبر داد.
شرق الاوسط به نقل از برخی منابع آگاه نوشته است که دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی تلاش کرده از ارائه اطلاعات تحریف شده صهیونیستها درباره میراث خود در رابطه با شهر قدس در نمایشگاه بزرگ شانگهای امسال جلوگیری کند.
یک منبع آگاه در سازمان کنفرانس اسلامی به شرق الاوسط گفته است که احسان اوغلو در تلگرافی به وزیر خارجه چین ادعاهای اهانت آمیز صهیونیستها را در رابطه با شهر قدس تکذیب و ابراز امیدواری کرده که چین اقدام مقتضی را در این رابطه انجام دهد و مانع انجام این امر از سوی صهیونیستها شود.
علمای مسلمان بر توقف پدیده اسلامهراسی در غرب تأکید کردند
علمای مسلمان جهان طی بیانیهای در همایش استانبول ترکیه از کشورهای غربی خواستند اسلامهراسی را متوقف کرده تا وضعیت روابط آنها با جهان اسلام تنزل پیدا نکند.
دین صیام الدین از سازمان اسلامی محمدیه به عنوان دومین سازمان بزرگ اسلامی در اندونزی در حاشیه این همایش که با حضور 50 نفر از علمای مسلمان روز سه شنبه هفتم اردیبهشت ماه خاتمه یافت در رابطه با نمونههای رشد پدیده اسلامهراسی در غرب به منع برقع در فرانسه، منع ساخت مناره در سوئیس و انتشار کاریکاتورها موهن درباره پیامبر اشاره کرد.
وی گفت: این پدیده میتواند روابط میان جهان اسلام و غرب را از بین ببرد، مگر اینکه رشد این پدیده متوقف شود.
اسلامهراسی تبعیض یا تعصب علیه اسلام یا مسلمانان است. به نظر میرسد که این واژه از اواخر دهه 1980 مورد استفاده قرار گفته اما پس از حملات یازدهم سپتامبر در آمریکا استفاده از آن متداولتر شده است. در سال 1997 تراست ریموند در بریتانیا اسلامهراسی را ترس یا نفرت از اسلام تعریف کرد که در نتیجه به ترس و نفرت از تمام مسلمانان منتهی میشود. این واژه همچنین به تبعیض علیه مسلمانان به واسطه محروم کردن آنها از زندگی اقتصادی، اجتماعی و عمومی در کشور نیز اطلاق میشود.
مسلمانان هندوستان صندوق مرکزی خیریه تشکیل دادند
به دنبال تلاشهای رهبران مسلمان هندوستان برای تشکیل یک صندوق خیریه مرکزی، مسلمانان از تمام مذاهب در سراسر هندوستان میتوانند زکات خود را به یک صندوق مرکزی واریز کنند تا مبالغ جمع شده از سوی رهبران مسلمان برای اقشار محروم و آسیبپذیر مورد استفاده قرار گیرد.
بیش از 100 نفر از علما و رهبران مسلمان از مکاتب و مذاهب مختلف اسلامی در سراسر هندوستان در پایان یک همایش دو روزه در هندوستان که این هفته برگزار شد طرحی را ارائه کردند که از جمعآوری مبالغ زکات فراتر رفته و مصرف آن به شکل مؤثر را توصیف میکند.
کمیته ویژهای که علمای مسلمان تشکیل دادهاند صندوقی با عنوان بیت المال است و قرار است جامعه مسلمان را برای استفاده از این شیوه هنگام پرداخت زکات و سایر اشکال خیریه ترغیب کند.
در نخستین روز تشکیل صندوق 13 نفر از علمای مسلمان و نمایندگان سازمانهای اسلامی به عضویت آن در آمدند. همچنین مسلمانان برای این صندوق یک هیئت مدیره تشکیل میدهند و آن را به عنوان تراست ملی ثبت خواهند کرد.
دکتر محمد علی پاتانکار که ایده تشکیل این صندوق را ارائه کرده گفت: مسلمانان در میان پیروانی هستند که بیش از سایرین مبالغی را جهت خیریه اهدا میکنند اما با گذشت 64 سال از استقلال جامعه مسلمان پیشرفت چندانی را شاهد نبوده است.
پاتانکار اعتقد دارد که تشکیل یک صندوق مرکزی میتواند به نحو مؤثری مشکلات بزرگتر مسلمانان هندی را حل کند.
وی با اشاره به تعداد مسلمانان هندوستان که 150 میلیون نفر تخیمن زده میشوند گفت: اگر هرکدام از آنها یک روپیه به این صندوق اهدا کند، کمیته ویژه میتواند اهداف مشخص شده را اجرایی کند.
زنان مسلمان قربانی حملات غرب شدهاند
همسر نخست ترکیه طی سخنرانی در پارلمان اروپا در بروکسل با عنوان "زنان ترک در مسیر اتحادیه اروپا" اظهار داشت که کشورهای غربی باید به مشکلاتی که برای زنان افغان، عراق و فلسطین ایجاد کردهاند توجه کنند.
امینه اردوغان طی این سخنرانی با حمایت از حقوق زنان گفت: خانواده و مادر بودن در فرهنگ و تمدن ما مقدس و همواره در زندگی اقتصادی، اجتماعی وسیاسی فعال بودند. زمانی که به تاریخ نگاه میکنیم زنان مسلمان ترک را میبینیم که همواره بخشی از فعالیتهای اقتصادی، دولتی، اجتماعی و حتی دفاع از سرزمین بودهاند. اتحادیه اروپا توجه کند دنیای مدرن صدای شیون زنان درعراق، افغانستان و سودان را که از عمیقترین دردها رنج میبرند ، نشنیده است.
وی در ادامه این سخنرانی به نیروهای بالقوه و با سابقه ای اشاره کرد که زنان میتوانند علیه تهدیدهای جهانی و خطرات در جهان به کار گیرند و تأکید کرد که زنان در این مبارزه مسئولیتی برعهده گیرند.
وضعیت اجتماعی مسلمانان بریتانیایی بهبود مییابد
در پی فراهم کردن زمینههای تازه مسلمانان شهر دورست در جنوب غربی انگلستان، از آنها خواسته بود تبعیض نژادی و جرایم ناشی از انزجار را بدون تعلل و به صورت مستقیم به افسران پلیس محلی گزارش دهند.
قربانیان جرایم ناشی از انزجار این رویدادها را با شورای محلی که با عنوان "شورای تساوی نژادی دورست" فعال شده درمیان بگذارند یا از طریق اینترنتی آن را به نیروی پلیس گزارش دهند.
پلیس اظهار داشت که آنها میتوانند به مسلمانانی که با این اقدامات نژادپرستانه رو به رو شده و اعتقاد دارند که رجوع به مقامات آخرین راهحل آنها است کمک کنند.
افسران پلیس در گفتگو با اعضای جمعه مسلمان طی یک نشست ویژه شرکت کرده تا تعامل میان نیروهای خدمات عمومی و سازمانهایی که فعالیتهای داوطلبانه دارند با مردم محلی ارتقا یابد.
تری رابرت از بخش مدیریت توسعه تنوع در نیروی پلیس دورست اظهار داشت: مردم نباید از گزارش جرایم ناشی از انزجار به مقامات پلیس وحشت داشته باشند ولو اینکه این جرایم بسیاری کوچک باشند. ما به این نتیجه رسیدیم که در برخی از کشورها و فرهنگها مراجعه به نیروی پلیس محلی آخرین راه حل موجود است، اما در انگلستان باید به این درک برسیم که ما میتوانیم موضوعاتی را که روی شما تأثیرگذار است با هم حل کنیم.
عدنان چادری رئیس پلیس دورست در شورای تساوی نژادی گفت: مردم اغلب با رخدادهایی در زمینه نژاد پرستی رو به رو میشوند و فکر میکنند که سطح این رخدادها به قدری پایین است که ارزش اطلاع دادن به مقامات را ندارد، اما مسئله مهم این است که اگر آنها این رخدادها را گزارش کنند ما میتوانیم به ترسیم نقشه رخ دادن این نژاد پرستیها بپردازیم و درک خود را از این مشکل بهبود ببخشیم.
اقلیت مسلمان بریتانیا حدود ۲میلیون نفر تخمین زده میشوند که پس از حملات هفتم ژوئیه بهشدت در معرض بد بینی قرار گرفتند و بهکرات نسبت به رفتارهای نژاد پرستانه بر پایه دین، قومیت و ظاهر اسلامی مورد سوء رفتار قرار گرفتند.
نظر شما