دکتر احمد بخشایشی اردستانی، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی، درگفتگو با خبرنگار مهر، دربیان نقش احزاب در توسعه اقتصادی کشور ، با بیان این مطلب افزود: تفکر سیاسی و اقتصادی همزاد یکدیگرند و هرگونه تفکر اقتصادی راه را برای تفکر سیاسی باز می کند و بالعکس.
وی با اشاره به فعالیت های کمرنگ حزبی در کشور، افزود: با تولد یک چهره سیاسی و به قدرت رسیدن آن، یک حزب متولد می شود و با برکنار آن چهره آن حزب نیز می میرد.
بخشایشی در ادامه گفت: متاسفانه احزاب کشور مرامنامه و پایه اساسی ندارند و به دلایل گوناگون نیز تاکنون نتوانستند کارویژه خود را انجام دهند.
این استاد علوم سیاسی تاکید کرد: در زمان حاضر گروههای مختلفی تحت عنوان حزب در کشور فعالیت می کنند، این در حالی است که احزاب نتوانستند کار لازم را در کشور به درستی انجام دهند.
بخشایشی گفت: احزاب باید رئیس جمهور و نماینده بسازند و مثمر ثمر باشند نه اینکه به اظهار نظرهای غیرواقعی بسنده کنند.
وی تاکید کرد: احزاب کشور باید بیشتر به فکر اقتصاد و حل مسائل اقتصادی باشند، نه اینکه تنها به مسائل سیاسی بیاندیشند.
وی با بیان اینکه موتور حرکت سیاست، اقتصاد است، ادامه داد: بر این اساس احزاب وظایفی را بر عهده دارند که بر مبنای آن باید به نحوی میان خواست و نیازهای مردم و سیستم سیاسی کشور قرار گرفته و نیازهای مردم را که بسیار زیاد است، تجمیع کرده، به صورت منطقی، منطبق بر ساختار سیاسی و با در نظر گرفتن ضریب پاسخگویی دولت ارائه کنند.
بخشایشی ادامه داد: اگر انتخابات در خط سیر احزاب صورت گیرد در ادامه آن توسعه اقتصادی و بسترسازی برای توسعه سیاسی نیز شکل می گیرد، چرا که اگر کشوری ساختار سیاسی داشته باشد، دیگر احزاب وابسته به دولت نیستند و تک صدایی نیز بوجود نمی آید .
این استاد دانشگاه اضافه کرد: با شکل گیری احزاب واقعی درجوامع، تک صدایی در پناه چند صدایی از میان می رود و احزاب می توانند با ایفای نقش واقعی خود به توسعه کشور در همه ابعاد کمک کنند.
نظر شما