۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۶:۵۵

آیت‌الله ‌مکارم شیرازی:

وحدت حوزه و دانشگاه از حالت شعار خارج شود

وحدت حوزه و دانشگاه از حالت شعار خارج شود

قم - خبرگزاری مهر: آیت الله مکارم شیرازی خواستار تحقق وحدت حوزه دانشگاه شد و تفرقه بین دو نهاد را خواسته دشمنان عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت الله ناصر مکارم شیرازی بعد از ظهر یکشنبه در جمع دانشجویان در مسجد دانشگاه قم اظهار داشت: دشمنان خواهان جدایی بین حوزه و دانشگاه هستند.

وی ادامه داد: ای کاش وحدت حوزه و دانشگاه از حالت شعار خارج شده و به مرحله عمل نزدیکتر شود.

این مرجع تقلید با بیان اینکه در زمان طاغوت به دانشجویان لقب استعمار سرخ می‌دادند و روحانیون را استعمار سیاه خطاب می‌کردند، افزود: در آن دوران دانشجویان را به کمونیسم و آخوندها را به تحجر متهم می‌کردند تا مردم از اینها فاصله بگیرند.

آیت الله مکارم شیرازی خاطر نشان کرد: همه دیدید که وقتی دو نیروی دانشجو و طلبه با هم متحد شدند چگونه شاه احساس خطر کرد و نهایتا همین‌ها توانستند نظام ظلم را سرنگون کنند.

علم مداری موجب گسترش سریع اسلام شد

استاد حوزه علمیه قم در خصوص این که چرا اسلام توانست از محیط جاهلی شروع کند اما در یک مدت کوتاه سراسر خاورمیانه را به زیر پرچم خود درآورد، گفت: دلیل این امر به این مسئله باز می‌گردد که اسلام پرچم‌دارعلم و دانش بود.

وی با نقل روایتی از امام علی (ع) گفت: امیرالمومنین‌(ع) مردم را به 3 دسته تقسیم می‌کند و می فرماید مردم یا عالم هستند یا متعلمند و مشغول به علم آموزی و دسته دیگر که نه عالمند و نه متعلم.

آیت الله مکارم شیرازی گفت: گروه اول همچون خورشیدی هستد که به جهان نور می‌بخشند و متعلمین جایگاه ماهی را دارند که از خورشید نور را دریافت می‌کند و در شب‌های تار روشنی بخش زندگی مردم هستند.

این مرجع تقلید ادامه داد: امام علی‌(ع) در رابطه با دسته سوم نیز فرموده اند این دسته بسیار خطرناک هستند چرا که هدفی ندارند و به دنبال هر صدایی که بلند شود حرکت می‌کنند.

وی با بیان اینکه این دسته چون چیزی از خود ندارند هر روز به سمتی گرایش پیدا می‌کنند، خاطر نشان کرد: در جریان ملی شدن صنعت نفت شاهد بودیم که این دسته از مردم صبح برای مصدق شعار می‌دادند و بعد از ظهر که او سقوط کرد علیه او.

آیت الله مکارم شیرازی در خصوص اینکه چرا اغلب انبیاء الهی در منطقه خاورمیانه ظهور کرده‌اند، گفت: تمامی تاریخ نویسان غربی و شرقی از جمله ویل‌دورانت این منطقه را گهواره تمدن معرفی کرده‌اند.

این مفسر قرآن گفت: دینی که در این منطقه متمدن ظهور کند می‌تواند به سراسر جهان گسترش یابد. وی تصریح کرد: به منظور اینکه پیامبران بتوانند پیام خود را به تمام جهان ابلاغ کنند لازم بود در چنین منطقه‌ای ظهور کنند تا پیامشان به تمام جهان گسترش یابد و همه از آن استفاده کنند.

وی با بیان اینکه ممکن است سئوال شود که چرا پیامبر در منطقه‌ای ظهور کرد که هیچ اثری از علم و دانش در آن نبوده است اظهار داشت: اسلام در منطقه‌ای ظهور کرد که در اطراف آن تمدن‌های ایران، مصر، روم و هند واقع شده بود و پس از اندکی شعاع آن تمامی این مناطق را در برگرفت و پیام اسلام به همه جهان منتقل شد.

در پایان این مراسم آیت الله مکارم شیرازی خطاب به دانشجویان گفت: امیدوارم تمامی شما مصداق آن حدیث پیامبر باشید که اگر علم در ثریا باشد جمعی از ایرانیان به آن دست خواهد یافت. 

کد خبر 1076094

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha