به گزارش خبرنگار مهر، اصغر ابوالحسنی عصر امروز در نشستی خبری، گفت: با وجود بحران مالی جهانی به ویژه در کشور آمریکا و ورشکستگی 20 بانک در این کشور، بانکهای ایران از وضعیت متفاوتی برخوردار بودند به نحوی که با وجود تحریم ها که در چند سال اخیر نیز شدت گرفته، وضعیت نظام بانکی ما مطلوب بود.
وضعیت منابع و مصارف بانکی
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزیر امور اقتصادی و دارایی در بیان حقانیت این مطلب، اظهار داشت: نسبت کل تسهیلات نظام بانکی به سپرده ها از 1 میلیون و 975 هزار و 478 میلیارد ریال در پایان سال 87 به 1 میلیون و 934 هزار و 291 میلیارد ریال در پایان نیمه دوم سال گذشته در بانکهای دولتی و بانکهای تازه خصوصی شده رسیده است.
ابوالحسنی ادامه داد: نسبت تسهیلات به رشد سپرده ها نیز از 82 درصد در پایان سال 87 به 98 درصد در پایان نیمه دوم سال گذشته رسیده است.
پرداخت تسهیلات 100 درصد سپرده های بانکی
وی با بیان اینکه بانکها در سال 88 بیش از 100 درصد سپرده های بانکی را به عنوان تسهیلات پرداخت کردند و در این حالت نیز ورشکست نشدند، افزود: میزان جذب سپرده ها و تسهیلات دهی بانکها افزایش یافته است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی از افزایش 42 هزار میلیارد تومانی سپرده های بانکی در پایان نیمه دوم سال 88 نسبت پایان سال 87 اعلام و بیان کرد: افزایش رقم سپرده های بانکی نشان از اعتماد مردم به سیستم بانکی است.
رشد 18 درصدی مانده تسهیلات بانکها
وی افزایش مانده تسهیلات بانکی در بانکهای دولتی و خصوصی سازی شده را در پایان سال 87 یک میلیون و 555 هزارو 810 میلیارد ریال اعلام کرد که در اسفند ماه سال 88 به یک میلیون و 975 هزارو 478 میلیارد ریال رسیده است. این رقم 27 درصد طی مدت مذکور رشد داشته است.
ابوالحسنی مانده کل تسهیلات بانکهای دولتی را در اسفندماه سال 87 یک میلیون و 639 هزارو 134 میلیارد ریال که در اسفندماه سال 88 به یک میلیون و 934 هزارو 291 میلیارد ریال در نیمه دوم سال گذشته با رشد 18 درصدی رسیده است عنوان کرد.
43 میلیون کارت بانکی
وی تعداد شعب بانکها در پایان سال 87 را 16 هزارو 526 شعبه، پرسنل آن را 179 هزارو 331 نفر، تعداد دستگاههای خودپرداز را 11 هزار و 628 دستگاه، تعداد کارتهای بانکی را 43 میلیون و127 هزارو 738 کارت و تعداد پایانه های فروشگاهی را 460 هزارو 76 پایانه اعلام کرد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: در پایان آذر ماه سال گذشته تعداد شعب بانکها به 16 هزارو 420 شعبه، پرسنل بانکها به 181 هزارو 41 نفر، تعداد دستگاههای خودپرداز به 33 هزارو 935 دستگاه با رشد 20 درصدی، کارتهای بانکی را 55 میلیون و 658 هزارو 427 کارت و تعداد پایانه های فروشگاهی را 707 هزارو 823 پایانه با رشد 54 درصد شده است.
افزایش تعداد خودپردازها
وی در بخش گزارش عملکرد ارتباطات دیتا از ابتدای شهریور ماه سال 85 پایان بهمن ماه سال گذشته، گفت: تعداد پایانه های فروشگاهی از 108 هزارو 937 پایانه در سال 85 به یک میلیون و 100 هزارو 97 پایانه با رشد 910 درصدی و 9 برابری رسیده است.
ابوالحسنی ادامه داد: تعداد دستگاههای خودپرداز از 6هزارو12 دستگاه در ابتدای شهریور ماه سال 85 به 16 هزارو 206 دستگاه با رشد 170 درصدی در پایان بهمن ماه سال 88 رسیده است.
به گفته وی روند صدور کارتهای بانک نیز از 16 میلیون و 213 هزار کارت در اول شهریورماه سال 85 به 82 میلیون و 872 هزارو 175 کارت با رشد 411 درصدی مواجه شده است. خطوط دیتا نیز از 5 هزارو 78 خط به 18 هزارو 929 خط با رشد 273 درصدی در همین مدت رسیده است.
اصلاح نظام بانکی
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی اصلاح نظام بانکی را یکی از مهمترین اهداف طرح تحول اقتصادی دولت که یک بخش آن بانکداری الکترونیکی است، دانست و افزود: طرح تقویت تسهیلات دهی بانکها نیز بخشی دیگر از طرح تحول نظام بانکی است که برای این منظور چند الزام از جمله شناسایی مشتریان بانکی، شناسایی رتبه، درجه، نیاز مشتری و سابقه باید در نظر گرفته شود.
وی افزود: برای اجرای این برنامه نیاز به تشکیل بانک جامع اطلاعات مشتریان بانکی بود که 90 درصد کارهای مربوط به آن اجرایی شده است که در اتاق پایاپای بانک مرکزی مستقر است. بانکها درصدد صفر کردن مغایرتهای آماری اطلاعات خود از مشتریان با بانک اطلاعات جامع مشتریان هستند که تا یک ماه نهایی این کار تکمیل و نهایی می شود.
کانون مشاوره اعتباری بانکی آماده پاسخگویی می شود
ابوالحسنی دومین نیاز شبکه بانکی کشور را وجود نهادی برای ارائه مشاوره های سرمایه گذاری به آنها دانست و گفت: برای این منظور کانون مشاوره اعتباری و سرمایه گذاری بانکی ایجاد شد و در نیمه دوم سال 88 کارهای مقدماتی آن فراهم شد و از اواخر امسال آماده پاسخگویی به نیازهای مشاوره ای سرمایه گذاری بانکها است.
وی رتبه بندی و اعتبارسنجی مشتریان را جرو نیازهای نظام بانکی کشور عنوان و بیان کرد: برای این منظور نیز شرکت اعتبار سنجی مشتریان در نیمه دوم سال 88 تکمیل شد.
ادامه فروش اموال مازاد بانکها
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به تشکیل شرکت فروش اموال مازاد بانکها که در سال 88 فعال بوده است، گفت: این شرکت در چند مرحله اموال مازاد بانکها را به مزایده گذاشت و امسال نیز ادامه این برنامه اجرایی می شود.
وی بیان کرد: نظارت بر تخصیص منابع بانکی در دستور کار قرار دارد برای این منظور بسته سیاستی - نظارتی سال 89 بانک مرکزی، فصل عمده ای را به آن اختصاص داده است که باید یک اداره کل نظارتی به معاونت تبدیل شود که در صورت ایجاد این معاونت بخش نظارتی مستقلی برای بانکها با کمک بخش خصوصی می توان ایجاد کرد.
ابوالحسنی عنوان کرد: در تجهیز منابع در اصلاح نظام بانکی نیاز بود که ساماندهی موسسات، صرافی ها و غیره صورت گیرد که اجرای قانون بازار غیرمتشکل پولی توسط بانک مرکزی و ساماندهی موسسات اعتباری در همین راستا بود که امسال نیز ادامه این برنامه اجرایی خواهد شد.
بانکداری بدون ربا
وی با اشاره به اقدامات وزارت امور اقتصادی و دارایی در راستای اجرای قانون بانکداری بدون ربا گفت: کمک به ساماندهی موسسات قرض الحسنه، ایجاد بانک قرض الحسنه، افزایش ابزارهای مورد نیاز در بانکداری اسلامی از جمله صکوک از جمله این اقدامات بوده است. این در حالی است که سیستم بانکی علاقمند به ورود قانون ابزارهای جدید بورس به نظام بانکی است.
تشکیل کمیته بانکداری اسلامی
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی از تشکیل کمیته بانکداری اسلامی در وزارت اقتصاد خبر داد و با بیان اینکه بالغ بر 50 نفر از اساتید دانشگاهی، مدیران عامل و سایر مسئولان در این کمیته عضو هستند گفت: این کمیته در نظر دارد که ضمن رفع مشکلات موجود، اصلاح ساختارها و ایجاد بسترها، با کمک بانک مرکزی پیشنهاد اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا را به مجلس ارائه کند.
نظر شما