۱۴ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۸:۵۵

اسدالله عباسی:

احیای صنایع دستی نیازمند طرحی نو است

احیای صنایع دستی نیازمند طرحی نو است

رشت - خبرگزاری مهر: رئیس فراکسیون گردشگری مجلس گفت: احیا، حفظ و صیانت از صنایع دستی نیازمند طرحی نو است که باید مسئولان توجهی ویژه به این مهم داشته باشند.

اسدالله عباسی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه صنایع دستی نماد تلاش هنرمندانه بشر در استفاده از طبیعت برای برآوردن نیازهای خود است، افزود: تنوع، ساختار، کارآمدی، ظرافت، ارزشمندی و سازگاری صنایع دستی با طبیعت نشان از سابقه فرهنگی و باورداشتهای بومی محلی اقوام گوناگون و همینطور ساز و کاری برای تبادل فرهنگ و آداب و رسوم بین ملل مختلف است.

وی اظهار داشت:  صنایع دستی بخشی از دستاوردهای بشری از گذشته های بسیار دور تاکنون به عنوان یک نماد و یک شاخص مربوط به یک منطقه، قابل معرفی و عرضه است.

نماینده رودسر و املش ادامه داد: خوشبختانه کشور و استان گیلان در بخش صنایع دستی از تنوع و پیشینه بسیار ارزشمندی برخوردار است که در صورت احیا و توجه ویژه ضمن اشتغال پایدار و درآمدزا منجر به ارتقای سطح درآمدهای اقتصادی آحاد جامعه در طبقات گوناگون می شود.

وی همچنین با بیان اینکه صنایع دستی به عنوان قدیمی ترین حرفه و صنعت کشور و کاربردی ترین هنر سرزمین مان از گذشته های دور تا به امروز جایگاه رفیعی در فرهنگ و اقتصاد جامعه ما داشته است، افزود: گنجینه صنایع دستی کشور نمایانگر ذوق سرشار، اخلاص، ایمان و هنر مردمان سرزمینی است که از هزاران سال پیش تا به امروز سهم شایسته ای در فرهنگ و هنر جامعه جهانی و توسعه و تکوین آن داشته اند.

عباسی اظهار داشت: صنایع دستی ایران به دلیل آنکه تبلور عینی فرهنگ اصیل، بومی، مردمی و معنوی کشور است، همواره معرف خصوصیات بارز و شاخص هنر و تمدن ایران بوده و بدلیل آنکه در کنار کار کشاورزی و دامداری برای قشر کثیری از افراد ایجاد شغل جنبی و حتی در شهرها ایجاد شغل مولد و اصلی کرده است، از نظر اقتصاد و صنعت و بویژه اشتغال و درآمد و دیگر شاخصهای اقتصادی نظیر تولید ناخالص ملی، درآمد ملی و درآمد سرانه نیز حائز اهمیت شایانی بوده و هست.
 
رئیس فراکسیون گردشگری مجلس گفت: این هنر- صنعت اصیل و ارزنده مهمترین و عمده ترین منبع تامین درآمد ارزی غیرنفتی است و از دیدگاه تأمین بخشی از نیازهای ارزی و افزون بر آن از نگاه جلب و جذب گردشگر نیز شایسته و در خور توجه خاص است.
 
وی عنوان کرد: در برنامه های توسعه اقتصادی و اجتماعی، توجه به اشتغال، برنامه - ریزی آموزشی با جهتگیری اشتغال، تولید و توسعه صنایع درآمدی جدید، تأمین و تعمیق درآمدهای ارزی رفع موانع بیکاری از مهمترین برنامه ها بوده و صنایع دستی بعنوان صنعتی مستقل و بومی می تواند نقش ارزنده و تعیین کننده ای در این رهگذر داشته باشد و در ضمن به عنوان تولیدی فرهنگی بیشترین سهم را در معرفی فرهنگ اصیل ایران اسلامی ایفا کند.
 
عباسی خاطرنشان کرد: صنایع دستی با تمام ویژگی‌ های فرهنگی هنری، اقتصادی، اجتماعی خاص خود چون دیگر صنایع کوچک در رشد و توسعه اقتصادی کشور نقش به سزایی دارد.
کد خبر 1076254

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha