۱۶ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۴:۰۶

درجمع معلمان نمونه مطرح شد:

تاکید لاریجانی بر ضرورت تحول بنیادین در آموزش و پرورش/ ارائه درس ملی

تاکید لاریجانی بر ضرورت تحول بنیادین در آموزش و پرورش/ ارائه درس ملی

رئیس مجلس شورای اسلامی شناخت مسیر خروج از گردنه های دیکتاتوری ، تحقق مردم سالاری دینی و ایستادگی در پناه رهنمود های رهبر معظم انقلاب را از مولفه های تحول بنیادین در آموزش و پرورش خواند .

به گزارش خبرگزاری مهر، علی لاریجانی روز پنجشنبه در تالار مشروطه در مراسم تقدیر از 191 معلم نمونه از سراسر کشور گفت: از اینکه شما که مسئولیت بزرگی در تکامل شخصیت انسانها در جامعه دارید به جایی آمدید که تاریخ ارزشمندی از آن تبلور پیدا می‌کند، سپاسگزاریم.

وی با بیان اینکه در مجلس یک تاریخ صد ساله و بسیار گویایی از ایران نهفته است، افزود: مرحوم شهید مدرس با شخصیتی والا، کیاست، شجاعت، دیانت و سیاست را با هم ممزوج کرد و حرکت نویی را در تاریخ ایران آغاز نمود و اکنون نیز روح ایشان در اینجا مسلط است.
 
لاریجانی با اشاره به دوران مشروطیت اظهار داشت: در این دوره تاریخ ایران فراز و فرودهای سنگینی داشت و این شخصیت حرکت‌های بزرگی در آن دوران رقم زد و گاه یک تنه این کار را انجام می داد.
 
وی ادامه داد: این نشان می‌دهد که انسان‌ها اگر مصمم باشند و اراده داشته باشند و در راه دیانت حرکت کنند، خداوند هم جنود خود را به حمایت آنها خواهد فرستاد.
 
رئیس مجلس با اشاره به دوران حمله روس به ایران تصریح کرد: یکی از فرماندهان قزاق پیغام داده بود که اگر ظرف مدت 24 ساعت تهران تسلیم نشود به تهران حمله خواهد کرد.
 
لاریجانی یاداور شد: در آن زمان نخست وزیر وقت تسلیم شد و سند 1919 که یک سند ذلت باری برای ایران بود، به کشور ما
تحمیل شد.
 
وی گفت: در مجلس نیز بسیاری از افراد تحت تاثیر قرار گرفته بودند زیرا می دانستند سربازان روس به نزدیکی تهران رسیده‌اند.

رئیس قوه مقننه با اشاره به جایگاهی که در آن ایستاده بود گفت: مرحوم مدرس در همین جا ایستاد و نطق بسیار عجیبی انجام داد و گفت اگر بناست زیر بار ذلت برویم چرا خود آن را بپذیریم ما سرافراز می ایستیم و در مقابل آنها می جنگیم و اگر نتوانستیم با سرافرازی ایستادگی کرده ایم.

وی ادامه داد: وی با این حرف موجی در تهران ایجاد کرد و نخست وزیر وقت را مجبور کرد که حرف خود را پس بگیرد به گونه‌ای که اوضاع ایران تغییر یافت.

لاریجانی در ادامه یادآور شد: این 5 دوره یک دوره مهم است که باید آن را بشناسیم. البته در آن دوران با رفتارهایی که توسط دیکتاتورهای زمان پهلوی صورت گرفت مجلس فرمایشی شد و افراد نیز به صورت ظاهری انتخابی بودند و در واقع به صورت انتصابی نماینده می‌شدند و عملا پایه‌های دموکراسی فرو ریخت اما دوره بسیار سختی از دوره تاریکی را در دوران دیکتاتوری تا ابتدای دوران انقلاب اسلامی سپری کردیم که دوباره جریان دموکراسی در ایران قوت گرفت.
 
وی با بیان اینکه ما از گردونه دیکتاتوری عبور کردیم، ادامه داد: این داستان پرغصه ای که ملت ایران متحمل شد و مهم این است که همه باید بدانیم که این موضوع یک مجاهدت پرثمری داشت تا ملت ایران به یک بلوغی رسید و توانست آن دوران سیاه دیکتاتوری را با مجاهدت و استواری اراده ها عبور کند و این کار به راحتی صورت نگرفت.
 
رئیس قوه مقننه در ادامه خاطرنشان کرد: اگر به دنبال تحول بنیادین در آموزش و پرورش هستیم جوانان ما باید تاریخ ایران را خوب بدانند زیرا این تاریخ عبرت آموز است و اراده ها را به سمت اهداف منعطف می کند.
 
لاریجانی ضمن تقدیر از وزیر آموزش و پرورش گفت: ایشان درصدد ایجاد تحول بنیادین در آموزش و پرورش هستند که قطعا این بار بر دوش شما استوار است و این پیوند نزدیک امور دیوانی آموزش و پرورش و بدنه یک حرکت مقدسی است که می توان با این پیوند امیدوار بود که تحول بنیادین اگر به درستی تدوین شده باشد به درستی و نیکی محقق شود.

وی با تبیین اولین مولفه‌ تحول بنیادین در نظام آموزش و پرورش گفت: رکن اول این است که از گردنه‌ دیکتاتوری خارج شدیم. این موضوع بسیار مهم است که ملت مجاهدت‌های بسیاری کرد تا از دوران سیاه خارج شدیم.
 
لاریجانی ادامه داد :  فکر می‌کنم ایجاد این فضا که دانش آموزان به درستی پیشینیه‌، گردنه‌ها و فراز و نشیب‌های تاریخ ایران را بشناسند، بسیار حائز اهمیت است.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی در تبیین مولفه‌ دوم تحول بنیادین گفت: موضوع دوم مردم سالاری است و باید خصوصیت آن به درستی در جامعه تبیین شود. آیا با منزوج کردن امور متباین روبه‌رو هستیم یا به تعبیر شهید مطهری سرمنشاء دموکراسی و اسلام یکی است. ما از دل مکتب اسلام به دموکراسی می‌رسیم. اسلام، سیاست و دموکراسی در اندیشه  شهید مطهری جوهری است. این به ویژگی عدالت‌طلبی انسان مربوط می‌شود. کانون فکر فلسفه‌  اسلامی یعنی موضوع عدالت و عدالت یعنی بسترسازی برای شکوفایی استعدادها. برای موفقیت در این کار مشارکت عامه باید مبنا قرار گیرد.
 
وی تاکید کرد: تحقق عدالت در همه‌ شئون مبتنی بر فطرت انسان است پس منزوج کردن دموکراسی و دین دو امر متباین نیست بلکه یک امر در حال تولد است.
 
لاریجانی با اشاره به مولفه‌  سوم تحول بنیادین خاطرنشان کرد: در دوره حساس و گذار قرار داریم که شناخت این منطقه‌  گذر بسیار مهم است. در حرکت‌های استراتژیک جمهوری اسلامی با رهنمودهای رهبری خوب، سمت گیری و حرکت کردیم و این نکته‌ بسیار مهمی است. این که رویکردمان به فن‌آوری‌های نوین باشد اوایل انقلاب خنده‌آور بود، اما جریان رهبری انقلاب با پشتیبانی و روحیه دادن به دولتهای مختلف موجب رسیدن به شرایط فعلی شد. از خصوصیات امام (ره) و مقام معظم رهبری ایستادن در برابر استکبار و آمریکا و این که و نلرزیم و فکر نکنیم آنان می‌توانند مقاومت ایران را در هم بشکنند بوده و هست. دولت‌ها خیلی وقت‌ها از این موضوع سستی می‌کردند گاهی به بهانه‌ واقع‌بینی سبب می‌شد واقعیات اندیشه‌ پیشوای دینی را نبینند. این سرمایه  بزرگی است که باید شناخت درستی از آن داشت تا فریب دیگران را نخوریم.
 
وی اظهار داشت : با مصرف کردن الفاظ آمریکایی‌ها از سوی برخی در داخل، اتفاقی نخواهد افتاد. آمریکا در دولت جدید ظلم مضاعفی به فلسطینیان کرده است. یهودی کردن بیت‌المقدس ظلم بسیار بزرگی است. آواره کردن ده‌ها هزار فلسطینی ظلمی بزرگ است که در دوره‌ی جدید آمریکا در حال رقم خوردن است.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: آنان در موضوع ایران نیز سخن از گفتگو به میان آوردند حتی برای عید نوروز نیز پیام دادند ولی این کار شکلاتی زهرآگین بود. راهنمایی‌ها و رفتارهای مقام معظم رهبری بود که شرایط منطقه را تغییر داد. این سخن شعار نیست بلکه یک واقعیت است.
 
وی اظهار داشت:  ما بر اساس مبانی دینی، حقایق ربانی که از طریق حوزه‌های علمیه به ما رسیده است، رهنمودهای مقام معظم رهبری، و ایستادگی بر اهداف‌مان موجب حصول به اهداف‌مان شدیم. البته دشمنان بزرگی داریم و آنان با رفتارهای پیچیده‌ی جدید در پی ضربه زدن به ما هستند.
 
وی با بیان این که در آستانه‌ تحول بزرگی در کل کشوریم، گفت: باید زمینه‌  یک تمدن جدید در کشور را فراهم کنیم این تمدن در سند چشم انداز وجود دارد. تحولی  بنیادین در آموزش و پرورش رقم می‌خورد. توسعه‌  کشور فقط به ساخت کارخانه نیست بلکه باید سرمایه‌های اجتماعی بارور و استعدادها شکوفا شود. سند تربیتی و آموزشی نیاز امروز فرهنگ توسعه‌  ملی است که اگر این اتفاق افتاد ریشه‌ها و معلول‌ها درست می‌شود.
 
لاریجانی تاکید کرد: سند چشم‌انداز و برنامه‌  پنجم توسعه فرصت خوبی برای آموزش و پرورش و همه‌ دستگاه‌هاست و با تامل در تحول بنیادین آموزش و پرورش باید این تحول را در مواد قانونی برنامه  پنجم توسعه قرار دهیم. شناخت ما در مجلس نسبت به آموزش و پرورش این است که این وزارت‌خانه ذخیره‌ای برای ملت است، امیدوار می‌شویم که نظام آموزش و پرورش بتواند در مسیر عزت حرکت کند.
 
به گزارش مهر، حمید رضا حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش نیز در این مراسم با اعلام این خبر که شورای عالی آموزش و پرورش به‌زودی موضوع درس ملی را در دستور کار قرار خواهد داد، گفت: درس ملی، ارتقای جایگاه و منزلت فرهنگیان و راهکارهایی برای تحول در کتب درسی نظام آموزش و پرورش را دنبال خواهد کرد که در چند ماه آینده اجرایی خواهد شد.
 
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر این که تحول بنیادین برنامه‌ی بسیار سنگین در آموزش و پرورش است که قطعا اجرایی خواهد شد، خاطرنشان کرد: ساختار وزارت‌خانه را در مدت مسوولیتم به نحوی تغییر دادم که تحول بنیادین را تمرین کرده باشیم.

حاجی بابایی همچنین گزارش داد : پژوهشکده‌های آموزش و پرورش را یکپارچه کردیم. فن‌آوری‌های غیر متمرکز ادارات و موسسات آموزش و پرورش را در غالب مرکز فن‌آوری متمرکز کردیم. استخدام معلمان، اعزام به خارج و برگزاری ‌آزمون‌های بزرگ آموزش و پرورش از این پس از سوی این مرکز برگزار خواهد شد.
کد خبر 1077893

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha