به گزارش خبرنگار مهر در قم، علی مطهری عصر پنجشنبه طی سخنانی در دانشگاه حضرت معصومه(س) قم با بیان اینکه بسیاری از بزرگان برای خود کسر شان میدانند که به فارسی کتاب بنویسند، اظهار داشت: شهید مطهری هم در میان مردم عادی منبر میرفت و هم در دانشگاه حاضر میشد و به همین دلیل نیازهای مردم را دقیقا درک میکرد.
فرزند ارشد شهید مطهری افزود: به همین دلیل وقتی مطهری در رابطه با یکی از نیازهای مردم سخن میگوید میبینیم که همه چیز را بیان کرده و مطلبی از نگاه او دور نمانده است.
شهید مطهری هرگز برای خوش آمد کسی سخن نگفت
وی با بیان اینکه شهید مطهری هرگز برای خوش آمد کسی سخن نمیگفت، تصریح کرد: او ملاحظه خود را نمیکرد و تنها آنچه را که به نظرش درست میرسید را بیان میکرد.
وی افزود: شهید مطهری در دهه 40 به عنوان یک روحانی متجدد و اصلاحطلب شناخته میشد چون اولین کسی بود که حجاب را محدود به چادر ندانست و به همین دلیل بعضی مقدسین شدیدا به او حمله کردند.
مطهری ادامه داد: پدرم درباره تحریفات عاشورا سخن میگفت و با خرافات ملی و مذهبی مبارزه میکرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در این دهه مطهری در دانشگاهها بسیار محبوب بود و جوانان و دانشجویان برای شنیدن سخنان او اشتیاق بسیاری نشان میدادند اما همین مطهری در دهه 50 به دلیل انتقاد از شریعتی و مجاهدین خلق منفور دانشجویان میشود، به طوری که اگر عدهای میخواستند او را دعوت کنند عدهای دیگر مانع میشدند.
وی تملق و تمجید را برای شهید مطهر بیارزش دانست و خاطرنشان کرد: آنچه که برای پدرم ارزش اساسی داشت انجام وظیفه بود.
وی با بیان اینکه شهید مطهری تنها آنچه را که معتقد بود مصلحت مردم در آن است، بیان میکرد گفت: در زمانی که مسائل اجتماعی اسلام بسیار مطرح میشد و همه به دنبال احکام اجتماعی بودند او هشدار داد که نکند دچار افراط شوید و از احکام فردی و خودسازی غفلت شود.
اولین کسی که امام و علامه طباطبایی را کشف کرد شهید مطهری بود
فرزند ارشد شهید مطهری اظهار داشت: شهید مطهری رابطه بسیار خوبی با اساتید خود داشت و وقتی وارد حوزه علمیه شد با آیات عظام بروجردی، طباطبایی و امام خمینی(ره) مواجه شد و سعی کرد به آنها نزدیک شود.
وی ادامه داد: باید گفت که این روبروشدن اتفاقی نبود بلکه او این افراد را کشف میکرد چراکه امام و آیتالله طباطبایی از ابتدا این قدر شناخته شده نبودند.
مطهری اظهار داشت: شاید بتوان گفت که اولین کسی که امام خمینی(ره) را کشف کرد مرتضی مطهری بود.
فرزند شهید مطهری نقش شهید مطهری را در مرجعیت امام خمینی(ره) اساسی دانست و افزود: به همین ترتیب اولین کسی که علامه طباطبایی را شناخت و او را به دیگران معرفی کرد باز هم شهید مطهری بود.
نماینده مردم تهران با بیان اینکه حتی دکتر علی شریعتی را شهید مطهری کشف کرد گفت: اولین کسی که فهمید او قدرت بیان خوبی دارد و در جذب جوانان میتواند موثر باشد شهید مطهری بود و اتفاقا دیدیم که دکتر شریعتی توانست در جذب قشر دانشجو بسیار موثر باشد تا آنکه مطالبی را مطرح کرد که مورد انتقاد شهید مطهری قرار گرفت.
وی در توصیف این صفت آیتالله مطهری گفت: او یک گوهرشناس بود که اساتید ارزشمند را میشناخت و آنها را رها نمیکرد.
فرزند شهید مطهری گفت: شهید مطهری تعلیم و تربیت صحیح را تعلیم اندیشیدن و نه اندیشهها میدانست و خودش نیز بسیار نقادانه درس میخواند.
وی یک از عوامل موثر در توفیق مطهری را پاکی و سلامت خانوادگی او عنوان کرد و گفت: پدر شهید مطهری یک روحانی متقی و مورد اعتماد در خراسان بود.
مطهری ادامه داد: اجداد وی نیز روحانی بودند و زمانی که برای تعیین نام خانوادگی به پدر بزرگ ما مراجعه کردند بنا به شهرت ایشان به طهارت اخلاقی، برای وی نام مطهری را انتخاب کردند.
وی عبادات و تذهیب شهید مطهری را از ویژگیهای بارز او دانست و گفت: ایشان از جوانی اهل نماز شب بود و یکی از دلایل اصلی توفیقات بعدی او نیز همین عبادات است.
تجهد مطهری معروف بود
فرزند شهید مطهری با ذکر خاطرهای از مرحوم منتظری خاطرنشان کرد: وی نقل کرد که شهید مطهری هر شب نماز شب میخواند و او را هم بیدار میکرد اما منتظری بهانه میآورد که چشمانش تراخم دارد و نمیتوانست از آب حوض استفاده کند.
مطهری افزود: مرحوم منتظری میگفت که یک شب در خواب دیدم که عثمان ابن حنف یک کاغذ برای من آورد که روی آن نوشته بود، این برائتی است برای تو، تا از آتش در امان باشی. وقتی که بلند شدم دیدم شهید مطهری بالای سرم ایستاده و میگوید این آب سالم را برای تو از رودخانه آوردم برخیز و نماز شب بخوان.
وی علاقهمندی شهید مطهری به علوم دینی از دوران کودکی را یکی دیگر از عوامل موفقیت وی دانست و گفت: وی در 12 سالگی به خانواده اعلام کرد که قصد تحصیل علوم دینی را دارد و بر این خواسته خود نیز اصرار کرد.
فرزند ارشد شهید مطهری ادامه داد: این درست در زمانی بود که بسیاری از روحانیون به دلیل سختگیریهای رژیم پهلوی مدارس علمیه را ترک میکردند و فشار رضاخان نیز به نهایت رسیده بود.
وی افزود: وی در 12 سالگی عازم مشهد شد و در آنجا تحصیل علوم دینی را آغاز کرد و سه سال در آنجا مقدمات خواند اما در سال سوم حادثه مسجد گوهرشاد اتفاق افتاد که منجر به تعطیلی حوزه علمیه مشهد شد و شهید مطهری برای یک سال در فریمان ماند اما بعد از آن راهی قم شد.
استعداد و حافظه قوی مطهری زبانزد بود
وی با بیان اینکه در دوره طلبگی استعداد و حافظه قوی شهید مطهری بسیار بارز بوده است گفت: این مسئله به حدی بود که عدهای از همدورهای هایش میگفتند که هر وقت با مسئله سختی مواجه میشدند به شهید مطهری مراجعه میکردند.
مطهری افزود: اما تنها این استعداد کافی نبود و خود شهید نیز همیشه میگفت که چه بسیار آدمهای باهوش و بااستعدادی وجود دارند که به علت سستی نمیتوانند از توانایی خود استفاده کنند و چه بسا آدمهایی که با استعداد متوسط ولی با پشت کار به اوج قلههای ترقی دست پیدا میکنند.
وی اظهار داشت: خود شهید مطهری تعریف میکرد که در سن 12 سالگی چنان به خواندن کتاب علاقه پیدا میکند که کتاب ناسخ التواریخ را حتی سر سفره مطالعه میکرد.
مطهری ادامه داد: در مدرسه فیضه معروف بود که همه میگفتند آخرین چراغی که خاموش میشود چراغ شهید مطهری است.
در قم عنوان شد:
تشریح اوصاف پدر از زبان پسر/ اصلاح درد مردم مهمترین خواسته شهید مطهری
قم - خبرگزاری مهر: نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: ویژگی هایی چون اجتهاد، مفسر یا فیلسوف برای شهید مطهری بیارزش است، آنچه که حقیقتا برای او اهمیت داشت اصلاح دردهای مردم و جامعه بود.
کد خبر 1078054
نظر شما