به گزارش خبرنگار مهر در بوشهر، مهندس شاپور رجایی شامگاه جمعه در نشست با مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: متأسفانه در دو دهه اخیر خشکسالی های پیاپی منابع آب شرب و کشاورزی استان را به مخاطره انداخته است.
وی اظهار داشت: از مجموع بارندگی های استان، برای حدود شش میلیارد مترمکعب آب می توان برنامه ریزی کرد که حدود 900 میلیون مترمکعب را روان آبها تشکیل می دهند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای بوشهر منابع تجدید شونده آب استان را حدود 3.5 میلیارد مترمکعب عنوان کرد و گفت: حجم ورودی آب به استان بوشهر حدود 2.7 میلیارد مترمکعب است که از فارس وارد حوزه مند و حله می شود.
رجایی با بیان اینکه حدود 517 میلیون مترمکعب مصارف سطحی داریم، اظهار داشت: برداشت استان از منابع آب زیرزمینی هم اکنون حدود 830 میلیون مترمکعب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای بوشهر با بیان اینکه متأسفانه آب زیرزمینی استان از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست از وجود منابع عظیم آبهای غیرمتعارف در سطح استان بوشهر خبر داد و گفت: می توان از این منابع جهت بهبود وضعیت آب استفاده کرد.
رجایی مصرف کل آب استان را حدود یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب عنوان کرد و اظهار داشت: از این میزان حدود 45 درصد از منابع سطحی و حدود 45 درصد نیز از منابع آبهای زیرزمینی تأمین می شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون نسبت مصرف آب کشور، 30 به 70 است، اظهار داشت: این مهم بیانگر آن است که هنوز کشور وابستگی شدیدی به آبهای زیرزمینی دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای بوشهر با اشاره به مشکلات موجود در زمینه تأمین آب کشاورزی گفت: در بخش کشاورزی نیز وضعیت همانند بخش شرب بوده و وابستگی شدیدی به آب ورودی از استانهای همجوار داریم.
وی با بیان اینکه هم اکنون در استان 18 محدوده مطالعاتی وجود دارد، افزود: تعداد کل چاه های استان بوشهر در حدود 11 هزار حلقه بوده که از این میزان حدود هشت هزار حلقه چاه مجاز و حدود سه هزار حلقه نیز غیرمجاز است.
رجایی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 90 درصد آب شرب استان از خارج آن تأمین می شود، گفت: نسبت استفاده آب در استان از آب های سطحی به زیرزمینی همانند سایر نقاط کشور 30 به 70 است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای بوشهر در پایان از حجم بالای تخلیه آبهای زیرزمینی ابراز نگرانی کرد.
نظر شما