سیدرضا دهناد در گفتگو با خبرنگار مهر در قم با اشاره به خشکسالی و کمبود منابع آب درسالهای اخیر گفت: استان قم به دلیل قرار گرفتن در مناطق کویری و بارش باران پراکنده در وضعیت نا مناسبی به سر میبرد و منابع فعلی آب پاسخگوی نیاز استان قم نیست.
وی با بیان اینکه استان قم درسطح منطقه از شریط خاص اقتصادی، سیاسی و اجتماعی برخوردار است اظهار داشت: وجود بارگاه حضرت معصومه(س) و مرکز حوزههای علمیه و وجود پر برکت مراجع عظام تقلید به جاذبههای علمی و دینی استان افزوده است و موجب پذیرش مهاجران بسیاری به این شهر شده است.
دهناد در ادامه به تشریح دلایل مهاجر پذیری در قم پرداخت و بیان داشت: قم به دلیل واقع شدن در محور چهار راه مواصلاتی بیش از 15 استان و ایجاد جاذبههای علمی و مذهبی بعد از گذشت سی سال از پیروزی انقلاب اسلامی جمعیت آن به سه برابر افزایش یافته و آهنگ رشد جمعیت نسبت به کشور با فزایش دو برابری روبرو شده است که افزایش جمعیت و مهاجر پذیری موجب بالارفتن منحنی مصرف آب در استان شده است.
معاون برنامهریزی استاندار قم از دیگر دلایل مهاجر پذیری را در قم، نزدیکی این استان به پایتخت کشور عنوان کرد و افزود: استان قم جاذبههای صنعتی فراوانی دارد که موجب افزایش مهاجر وگردآمدن واحدهای تولیدی و صنعتی در شهرکها شده است که در راستای توسعه صنعت استان نیازمند آب هستیم که خود مصرف آب را بالا میبرد.
دهناد به وضعیت کاهش و پراکندگی بارش باران درطول سال اشاره کرد و گفت: میزان بارش باران در طول سال حدود 160میلی متر است که این رقم وضعیت مطلوبی را جهت تأمین آب استان رقم نمیزند وبا توجه به رشد جمعیت فعلی در افق 25 ساله با مشکل شدید کمبود آب روبرو هستیم.
پروژه انتقال آب از سرشاخه دز در سال 90 به بهرهبرداری میرسد
وی با بیان مشکلات تامین آب در استان بیان کرد: مدیران و مسئولان استان باشناسایی مشکلات آب در استان قم با همکاری وزارت نیرو اقدام به انتقال آب از سرشاخه های دز به رود خانه قمرود کردند که با حجم 180 میلیون متر در حال انتقال است که 120میلیون متر ان سهم استان قم است که در مسیر راه شهرهایی چون خونسار، محلات نیمور، سلفچگان، گلپایگان و خمین از این نعمت الهی بهرهمند میشوند.
دهناد با اشاره به برخی شایعات مبنی بر متوقف شدن طرح انتقال آب در سالهای پیشین گفت: پروژه آبرسانی از سرشاخههای دز به قم هیچ گاه متوقف نشده ولی به دلیل پیچیدگی طرح گاهی اوقات با افت و خیز روبرو بوده که در انجام چنین عملیات بزرگ و مهمی امری طبیعی است که گاهی اوقات به دلیل سرعت گرفتن کار برخی کارشناسان پیش بینی کردند که زودتر از موعد مقرر به بهره برداری برسد.
معاون برنامهریزی استاندار قم خاطرنشان کرد: انتقال آب از سرشاخههای دز به قم طبق برنامه زمان بندی تا پایان سال 90 به بهره برداری میرسد و در انجام این پروژها با مشکل مالی روبرو نیستیم و تاکنون 80 درصد از عملیات آن اجرایی شده است.
وی گفت: از محل صندوق ذخیره ارزی به این پروژه 230 میلیون یورو اختصاص یافته است.
نظر شما