به گزارش خبرنگار مهر در زاهدان، منصور شکیبا در مراسمی که ظهر شنبه به مناسبت روز جهانی تالاسمی در تالار بوعلی دانشکده دندانپزشکی زاهدان برگزار شد، با اعلام این خبر اظهار داشت: از این تعداد هزار و 645 نفر تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هستند .
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: 18 هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد و با توجه به هزینه سالانه شش میلیون تومانی برای هر بیمار تالاسمی سالانه حدود 110 میلیارد تومان برای درمان این افراد هزینه می شود .
وی گفت: بیماری تالاسمی نوعی کم خونی شدید ارثی و ژنیتیکی است که نسل به نسل منتقل می شود اما با انجام مشاوره و آزمایشات قبل از ازدواج می توان از تولد نوزاد تالاسمی جلوگیری کرد .
شکیبا ازدواجهای فامیلی بدون آزمایشات لازم پزشکی، ازدواج توسط عاقدین محلی بدون آنکه ثبت شود را از مهمترین دلایل افزایش تعداد بیماران تالاسمی در استان سیستان و بلوچستان اعلام کرد و افزود: بعد از شهرستان زاهدان با 535 بیمار، شهرستانهای ایرانشهر با 281 و سراوان با 279 بیمار بیشترین مبتلایان به تالاسمی را در استان دارا هستند .
وی عنوان کرد: مشاوره و آزمایش قبل از ازدواج، مشاوره آزمایش تشخیص قبل از تولد، مشاوره های ژنیتکی و مراقبت بعد از شناسایی از مهمترین اولویت های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در زمینه جلوگیری از ابتلاء به تالاسمی است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تأکید داشت: استان سیستان و بلوچستان آزمایشگاههای بسیار مجهزی دارد و به راحتی می توان از تولد نوزاد تالاسمی جلوگیری کرد.
نظر شما