به گزارش خبرنگار مهر، سرتیپ پاسدار اسکندر مومنی ظهر سه شنبه در حاشیه سفر به مازندران در جمع خبرنگاران افزود: مازندران به لحاظ بزرگی و جمعیت زیاد و همچنین تراکم بالا از استان های مهم کشور است که شرایط خاصی از نظر جذب گردشگر و مسافر دارد.
وی با اشاره به جمعیت شناور مازندران و خیل عظیم مسافران خاطر نشان کرد: علی رغم این مسائل راهنمایی و رانندگی مازندران با همکاری همه دستگاه ها در ردیف استانهای برتر کشور قرار دارد و شاهد افزایش ایمنی و کاهش سوانح در این استان بودیم.
مومنی در رابطه با عوامل تصادف گفت: مولفه های بسیاری در این زمینه دخیل هستند اما با همه مسائل باز هم معتقدیم که عامل انسانی نقش پررنگی در ایجاد سوانح و حوادث دارد به همین دلیل تمرکز اصلی راهنمایی و رانندگی کشور بر همه موارد و از جمله نیروی انسانی است و می توانیم با فرهنگ سازی در زمینه کاهش سوانح و ترافیک ، دستاوردهای مناسبی داشته باشیم.
وی در خصوص امکانات و تجهیزات پلیس راهنمایی و رانندگی مازندران تصریح کرد: همکاران ما در مازندران با محدودیت منابع و امکانات ، ماموریت های طاقت فرسا انجام می دهند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور خاطرنشان کرد: در پایان سال گذشته امکاناتی به استان اختصاص دادیم اما تجهیزات از قبیل خودرو ، دوربین پیشرفته و موتورسیکل در برنامه کاری بعدی قرار دارد.
مومنی از آغاز طرح نظارت هوشمند در جاده های کشور خبرداد و افزود: این طرح از پیشرفته ترین سیستم های موجود است که سال گذشته برای نخستین بار در جاده مشهد - تهران افتتاح شد و امسال نیز در نظر داریم این طرح را در چند جاده جدید کشور افتتاح کنیم که سه جاده هراز ، کندوان و فیروزکوه نیز در برنامه قرار دارند.
وی در رابطه با نصب سیستم های موقعیت یاب در خودروها با بیان اینکه با توسعه شهرنشینی نمی توان کنترل را به صورت سنتی انجام داد ،گفت: در نصب سیستم های موقعیت یاب اولویت با خودروهای عمومی است و احتمالا این طرح تا پایان سال در سه جاده استان افتتاح خواهد شد.
یک میلیون و 400 هزار خودروی پارسال وارد چرخه شدند
مومنی اظهار داشت: سال گذشته یک میلیون و 400 هزار خودرو و یک میلیون و 500 هزار راننده وارد چرخه شدند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه برنامه های جدی در زمینه آموزش و کاهش تخلفات رانندگی یادآور شد: تمرکز پلیس راهنمایی و رانندگی کشور بر برنامه های آموزشی و فرهنگ سازی است و همچنان از حقوق مردم دفاع کرده و پیگیر ایمنی خودروها هستی.
وی افزود: از سال گذشته اجرای دو طرح توسعه فرهنگیان ترافیک و پلیس یاران جوان در مقطع دبیرستان آغاز شده چرا که معتقدیم آموزش و پرورش نهاد عمده فرهنگ سازی است و قشر عظیم فرهنگیان می توانند در زمینه فرهنگ سازی موثر باشند.
مومنی با اشاره به وجود خلا در راه های برون شهری به ویژه راه های روستایی خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت دهیاران طرح جدیدی است که به عنوان یاوران محله از سال گذشته آغاز به کار کرده است.
قوانین راهنمایی و رانندگی ایران مربوط به چهاردهه قبل است
وی با بیان اینکه قوانین راهنمایی و رانندگی مربوط به چهار دهه قبل است، اظهار داشت : لایحه ای در خصوص تغییر و بررسی قوانین راهنمایی و رانندگی تقدیم مجلس شده که ظرف چند هفته آینده در صحن مجلس بررسی خواهد شد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور در خصوص این لایحه افزود:لایحه دارای دو ویژگی افزایش جریمه تا سقف 200 هزار تومان و محرومیت از رانندگی در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه راهنمایی و رانندگی کشور صرفا به جریمه های ریالی توجه ندارد، یادآور شد: سعی ما بر بازدارندگی از تخلف است.
مومنی با اشاره به اینکه قوانین موجود بازدارندگی کافی ندارند، تصریح کرد: در دهه های آینده با افزایش ورود خودرو و راننده جدید مواجه خواهیم شد ضمن اینکه در حال حاضر تعداد خودروها نسبت به دهه قبل به بیش از سه برابر افزایش یافته است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور در پاسخ به سئوالی مبنی بر مخالفت نمایندگان مجلس با این لایحه خاطرنشان کرد: اکثریت قریب به اتفاق نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیت لایحه موافق هستند و پیش بینی می کنیم این لایحه به تصویب برسد.
وی با بیان اینکه بالغ بر 90 درصد از مردم قوانین را رعایت می کنند گفت: برای حفظ جامعه و همه مردم با درصد کم متخلفان با قاطعیت برخورد خواهیم کرد.
مومنی در خصوص کمین کردن برخی از پرسنل پلیس در مکان هایی که در دید کامل نیستند اظهار داشت : توصیه ما بر ایستادن و توقف پلیس در مکان های دارای دید است ضمن اینکه رانندگان نیز نباید فقط با دیدن پلیس قانون را اعمال کنند و در تلاش هستیم در مکان هایی که پلیس مستقر نیست ، نظارت پلیس صورت گیرد.
وی در رابطه با صدور قبض های جریمه به صورت دیجیتالی گفت: این طرح در نیمه دوم سال گذشته در تهران آغاز شده و در صدد هستیم تا مشکلات احتمالی طرح را بررسی و برطرف کنیم .
مومنی با بیان اینکه دیجیتالی شدن قبوض جریمه طرح عظیمی است که در صورت اجرایی شدن تحول شگرفی را در سیستم کشور به وجود خواهد آورد، یادآور شد: در سال جاری تعدادی از استان ها نیز تحت پوشش این طرح قرار خواهند گرفت.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور در خصوص طرح از رده خارج کردن خودروهای فرسوده افزود: سال گذشته 160 هزار خودروی فرسوده از رده خارج شدند و امسال نیز در تلاش هستیم تعداد زیادی از خودروهای فرسوده را با اعطای تسهیلات بانکی از رده خارج کنیم.
باید به فکر جاده جایگزین برای جاده چالوس باشیم
مومنی در رابطه با قدمت جاده چالوس و عدم گنجایش بار ترافیکی این جاده گفت: در زمان طراحی جاده چالوس پیش بینی این میزان تردد نشده و در این زمینه باید جاده های جایگزین احداث شود.
وی خاطرنشان کرد: در کنترل یک روزه از این جاده 28 هزار خودرو عبور کردند که جاده چالوس ظرفیت این میزان تردد را ندارد.
مومنی در پاسخ به سئوالی مبنی بر عدم رعایت قوانین توسط برخی از پرسنل نیروی انتظامی و پلیس راهنمایی و رانندگی گفت: سال گذشته در جهت فرهنگ سازی و آموزش تمامی افسران راهنمایی و رانندگی در یک دوره یک هفته ای به صورت متمرکز شرکت کردند و تحت آموزش هایی در زمینه وضعیت کاری و موضوع برخورد با مردم قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه اعتقاد ما بر افزایش ظرفیت های رفتاری و حرفه ای پلیس است، اظهار داشت: ضمن اینکه عدم رعایت قانون از طرف برخی از پرسنل راهنمایی و رانندگی را نفی نمی کنیم اما هیچ سازمانی فعالیت گسترده به اندازه پلیس نداشته و در پلیس نیز ماموریت های راهنمایی و رانندگی فراوانی وجود دارد و سعی ما بر کاهش این مقوله و رساندن آن به نقطه صفر است.
مومنی با بیان اینکه 84 درصد از مردم معتقدند که امسال رفتار ماموران بهبود پیدا کرده افزود: پلیس گسترده ترین ارتباط را با مردم دارد و اقدامات فرهنگی در میان نیروهای پلیس و رانندگان مکمل یکدیگر هستند.
نظر شما