به گزارش خبرگزاری مهر، محسن حاتم با انتقاد از سهم کم تحقیق ، پژوهش و توسعه در تولید ناخالص داخلی اعلام کرد: سهم فعالیت های تحقیقی و توسعه ای در برنامه چهارم توسعه 3 درصد بوده اما آمارهای ارائه شده حاکی ازسهم حدود یک درصدی این فعالیت ها دارد که اصلا سهم رضایت بخشی به شمارنمی رود و باید ارتقا و بهبود یابد.
معاون برنامه ریزی ، توسعه و فناوری وزارت صنایع و معادن ،پیشرفت صنعت را در گرو وجود اقتصاد دانش بنیان دانست ویاد آور شد : در کشورما معدود شرکتهای دانش بنیانی وجود دارند که با حمایت وزارت صنایع و معادن شکل گرفته اند و کارشان خلق فناوری و تولید محصول جدید مبتنی بر دانش فنی و عرضه به بازار است.
وی تاکید کرد : برای توسعه صنعت دانش بنیان باید مراکز تحقیق و توسعه در مراکز صنعتی قوت بگیرند.
حاتم نقش سیاستهای حمایتی کلان دولت را نقشی تنظیم کننده و جهت دهنده خواند و گفت: در بسیاری از کشورها هزینه صرف شده برای تحقیق و توسعه را به عنوان مالیات پرداخت شده تلقی می کنند و این همان لایحه ای است که ما به دنبالش بودیم و می تواند یک مشوق سهل الوصول برای بنگاههای تولیدی به شماربرود و قطعا در میان مدت درآمدهای مالیاتی را افزایش می دهد.
وی با اشاره به بند 20 قانون بودجه و اختصاص سهم یک درصدی درآمد عملیاتی شرکت ها جهت فعالیتهای تحقیق و توسعه در برنامه چهارم توسعه افزود : با توجه به اینکه تا آخر امسال اکثر بنگاههای دولتی به بخش خصوصی واگذارمی شود باید سیاستهای تشویقی جایگزین برای این امر دیده شود.
حاتم تاکید کرد : در فرآیند خصوصی سازی نباید وقفه ای در رویکرد تحقیق و توسعه به وجود بیاید و پیشنهاد ما در نظر گرفتن یک درصد درآمدهای عملیاتی شرکتها به عنوان مالیاتهای پرداخت شده یا معافیت مالیاتی به همین میزان جهت تقویت این بخش است.
نظر شما