به گزارش خبرنگار سياسي مهر، علي يونسي روز سه شنبه در گفتگوي 200 دقيقه اي با خبرنگاران افزود: برخي از شاخك هاي القاعده قصد انجام عمليات تروريستي در كشور داشتند اما بدون اينكه بتوانند اقدامي انجام دهند، همگي بازداشت شدند.
وزير اطلاعات گفت: ما بيشترين مبارزه را با القاعده داشته ايم و بسياري از اعضاي القاعده و انصارالاسلام در بازداشتگاه هاي ما بسر مي برند.
وي خاطرنشان كرد: بسياري از شاخك ها و گروهك هاي وابسته به القاعده مورد نفوذ آمريكا و سرويس هاي اطلاعاتي منطقه و اروپا قرار گرفته اند و اين شاخك ها را هدايت مي كنند و ما براي اين ادعاي خود دليل و مدرك داريم كه در زمان مقتضي آن را اعلام خواهيم كرد.
وزير اطلاعات با رد اتهامات آمريكا مبني بر حمايت جمهوري اسلامي ايران از تروريسم، گفت: اگر منظور آمريكا حمايت از گروه هاي مانند حزب الله است هيچ منطقي در آن نيست. حزب اله گروهي قانوني در لبنان است و براي مبارزه با اشغالگري رژيم صهيونيستي مبارزه مي كرد و پس از خروج اين رژيم از لبنان هيچ اقدامي نكرده است.
يونسي تصريح كرد: ما دفاع مردم فلسطين و انتفاضه را تروريستي نمي دانيم همانطور كه بسياري از كشورهاي جهان نيز به اين مساله اعتقاد دارند.
وي تاكيد كرد: ايران خود قرباني تروريسم بوده و با آن مبارزه داشته است، امروز تروريست ها در كشورهاي غربي مورد حمايت قرار مي گيرند گر چه آمريكا و اروپا منافقين را تروريست مي دانند اما عملا منافقين از حمايت غرب برخوردارند.
يونسي مساله عراق را مهم ترين مساله منطقه و جهان دانست و گفت: عراق براي همه دنيا و آمريكا و اروپا بسيار مهم است و براي كشورهاي منطقه و جمهوري اسلامي حياتي ترين مساله قلمداد مي شود.
وزير اطلاعات با تاكيد بر اينكه منافع ما به شدت به امنيت ملي عراق بستگي دارد، تصريح كرد: وقتي آمريكا تصميم به حمله به عراق گرفت همه تحليل گران معتقد بودند اين مقدمه است و هدف اوليه ساقط كردن صدام بوده اما هدف نهايي مهار منطقه به ويژه جمهوري اسلامي ايران است.
يونسي اظهار داشت: مسئولان ايراني از همان نخست با اطمينان استراتژي خود را ترسيم كردند. در حين حمله و بعد از آن مراحل كامل استراتژي كشور تبيين شد و براساس آن حركت كرديم و امروز آمريكا به هيچ يك از اهداف خود در عراق نرسيده است.
وي تاكيد كرد: آمريكايي ها در عراق به دنبال سلاح كشتار جمعي بودند كه پيدا نشد و دنبال مرعوب كردن منطقه بودند كه موفق نشدند. امروز كسي از دولتمردان آمريكا حرف هاي روزهاي اول حمله را به زبان نمي آورد و همه قبول دارند آمريكا در باتلاق گرفتار شده وجمهوري اسلامي ايران نيز آرزو دارد آمريكا هر چه زودتر از منطقه خارج شود.
يونسي با اشاره به اينكه ايران خواهان عراقي با ثبات و امن و مستقل و داراي روابط دوستانه با كشورهاي همسايه است، خاطرنشان كرد: عراق با ثبات و امن و مستقل به نفع كشورهاي منطقه به ويژه جمهوري اسلامي ايران است اما ثبات و امنيت عراق نبايد به گونه اي مديريت شود كه به زيان كشورهاي منطقه باشد.
وي با تاكيد بر اينكه مردم عراق اجازه نمي دهند اين كشور لانه تروريست ها اعم از منافقين يا غيرمنافقين شود، اظهار داشت: مردم عراق به دنبال امنيت هستند و اين حق آنان است و ما نيز در اين راه با آنها همكاري خواهيم كرد.
وزير اطلاعات امنيت منطقه را بدون امنيت ايران عملي ندانست و گفت: هر كشوري از جمله آمريكا بخواهد امنيت ما را به خطر بياندازد امنيت خودش نيز به خطر خواهد افتاد. امنيت ضروري ترين نياز منطقه است و كشورهاي منطقه نبايد بگذارند كشورهاي فرا منطقه اي با حضور خود امنيت منطقه را تهديد كنند.
وي با تاكيد بر اينكه آمريكا موفق نخواهد شد ريشه هاي دشمني بين ملت و دولت ايران و عراق را زنده كند، افزود: دو ملت عليرغم جنگ تحميلي صدام نسبت به هم دوست و برادر هستند و ما چيزي از حكومت عراق جز دوستي و برادري توقع نداريم.
يونسي تاكيد كرد: حضور هر گروه يا فرد ضد دوستي به مصلحت دو كشور نيست و ما براي برقراري ثبات و امنيت در اين كشور به مردم عراق كمك خواهيم كرد.
وي امنيت عراق را در درجه اول اولويت براي جمهوري اسلامي ايران دانست و گفت: ايران با كشورهاي منطقه همكاري امنيتي دارد و اين همكاري با عراق در اولويت قرار دارد.
وزير اطلاعات گفت: جنگ تلخ نجف نشان داد كه جهان اسلام نسبت به اين موضوع مخالف است. با تدبير و شجاعت آيت الله سيستاني و همكاري مردم اين جنگ متوقف و امنيت برقراري شد و اين نشان داد كه كليد صلح و امنيت واقعي به دست مرجعيت و مردم عراق است.
يوسني تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران امروز در حوزه درياي خزر وضعيت بهتري دارد، امروز براي رسيدن به رژيم حقوقي درياي خزر بسيار نزديك هستيم و تنش ها كاهش يافته است.
وزير اطلاعات اضافه كرد: سياست تنش زدايي و تقويت روابط با كشورهاي منطقه باعث شده كه اين كشورها بيشتر به هم اعتماد داشته و احساس امنيت كنند اما حضور آمريكا و تهديدات اسرائيل كشورهاي منطقه را نگران كرده است. حمله آمريكا به عراق گر چه باعث ساقط شدن طالبان و صدام شد اما باعث توسعه ناامني در جهان شده است.
وي ادامه داد: با سوءرفتار آمريكا امروز تروريسم در جهان گسترش يافته ودر بسياري موارد خود آمريكا عامل تروريسم بوده است.
وي با اشاره به نقش رسانه ها در ايجاد امنيت ملي، خاطرنشان كرد: رسانه ها به مولفه هاي تاثيرگذار در امنيت ملي و فرهنگ تبديل شده اند و هر كشوري ساير مولفه ها را بيشتر در اختيار داشته باشد از اين مولفه بيشتر بهره خواهد گرفت.
يونسي گفت: جمهوري اسلامي كشوري در حال توسعه است و مي خواهد با اجراي برنامه هاي متعدد و به ويژه با تدوين چشم انداز 20 ساله خود را از توسعه نيافتگي برهاند كه در اين بين به نقش مثبت رسانه ها نيازمند است.
وزير اطلاعات ادامه داد: رسانه ها با نقشي كه در كنترل قواي دولت دارند و رابطه اي كه بين حاكميت و مردم ايجاد مي كنند و نقش صحيح و منصفانه نقادي نسبت به عملكرد دولت در توليد امنيت ملي يا توليد ناامني نقش جدي دارند.
وي با تاكيد بر توجه جدي وزارت اطلاعات به رسانه ها، خاطرنشان كرد: وزارت اطلاعات ضمن تقويت رسانه ها از آنها انتظار دارد در ايفاي نقش ملي خود كه دفاع و حمايت از امنيت و هويت ملي است موقعيت و جايگاه خود را بشناسند و در اين راه يكديگر را تقويت و كنترل كنند.
يونسي گفت: ما معتقد نيستيم كه با سازوكارهاي سخت افزاري رسانه ها را محدود كنيم، تشخيص و درك رسانه ها بايد ضامن حفظ امنيت ملي باشد و رسانه ها خود بايد به اين مهم واقف باشند.
وي تاكيد كرد: وزارت اطلاعات از رسانه ها كمك مي خواهد و با كمك رسانه ها بهتر مي توانيم امنيت و وحدت ملي را حفظ و تقويت كنيم.
ادامه دارد....
نظر شما