به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه خبرگزاري "مهر"، كرونك به همراه مايكل ردموند و پيتر دلوگوس با روش خاصي گذشته حال و آينده فلسفه را به دانشجويان خود ارايه مي كنند. آنها با اذعان به اين نكته كه فلسفه جايگاه چنداني در ذهن و زبان اكثريت انسانها ندارد در صدد برآمده اند كه بحثهاي انتزاعي فلسفه را چنان انضمامي مطرح كنند كه براي اكثريت افراد رشته هاي ديگر جالب توجه باشد. برنامه آنها مبتني بر عشق و علاقه به نظم ، مديريت بي نظمي فكري و نقش فلسفه در سامان رشته هاي علمي ديگر است. اين رويكرد به فلسفه سبب شده در عرض سي سال، بيش از چهارده هزار دانشجو چه به صورت تمام وقت و چه به صورت پاره وقت در اين كالج شركت كنند.
مارك وريل از جمله روانشناساني كه در اين كلاسها شركت كرده اذعان مي كند : آن چه كرونك و همكارانش تدريس مي كنند جدي و عميق است اما چون آنها موضوعات را بخوبي تقسيم كرده اند مي توان از آنها در زندگي رايج استفاده كرد .
كرونك و همكارانش باور دارند كه فلسفه كاركردهاي مهمي در زندگي رايج بر عهده دارد . به نظر آنها هدف اخلاق و فلسفه همان گونه كه ارسطو مي گويد پي جويي خوشبختي است و پي جويي خوشبختي البته چيزي است كه هر فردي به دنبال آن است.
ردموند همكار كرونك نيز اذعان مي كند : فلسفه ورزي مانند لوله كشي است و البته لازم نيست همه لوله كش حرفه اي باشند اما بايد اطلاعات كلي از اين مهارت داشته باشند . و دلوگوس فلسفه ورزي را فعاليتي براي انسان شدن معرفي مي كند و بنابراين همه بدان نياز دارند.
به نظر كرونك ضرورت تدريس فلسفه در مدارس به اندازه ضرورت تدريس آنها در كالج ها و دانشگاهها حس مي شود.
نظر شما