۲۴ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۱:۱۳

سالار آملی انتقاد کرد:

انجام سلول درمانی های غیرقانونی در کشور

انجام سلول درمانی های غیرقانونی در کشور

معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به انجام سلول درمانی های غیرقانونی در کشور گفت: مصوبات ستاد راهبردی سلولهای بنیادی می تواند علاوه بر جلوگیری از انجام این فعالیتها، سرنوشت این علم را در کشور رقم بزند.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین سالارآملی پنجشنبه در گردهمایی محققان و دانشمندان در حوزه سلولهای بنیادی با بیان اینکه 70 درصد پروژه هایی که در حوزه سلولهای بنیادی اجرایی می شود، تکراری است اظهار داشت: از این رو شبکه سازی در این حوزه بسیار مهم است چرا که تجهیزاتی که مورد نیاز دانشگاهها است، پژوهشکده های فعال در این حوزه نیز تقاضای دریافت آن را دارند لذا با ایجاد شبکه آزمایشگاهی می شود تجهیزات آزمایشگاهی را به صورت اشتراکی مورد استفاده قرار داد.

معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بر تعیین چارچوبهای فعالیت های علمی در حوزه سلولهای بنیادی تاکید کرد و ادامه داد: وظیفه ستادها راهبردی فناوری سلولهای بنیادی تنها تقسیم بودجه ها نیست بلکه ماموریت های غیر مالی چون تعیین چارچوب های فعالیت های سلولهای بنیادی و قوانین از مهمترین وظایف ستادها است.

وی با اشاره به سند راهبردی ستاد توسعه سلولهای بنیادی، گفت: سندی که تهیه شده نقشه راهی برای توسعه این فناوری است و بر اساس این سند باید نسبت به انجام پروژه ها اقدام شود. 

سالار آملی به ایجاد بانک بندناف اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر این بانک از سوی ستاد بیوتکنولوژی، موسسه انیستیتو پاستور و پژوهشگاه مهندسی ژنتیک ایجاد شده است اما ستاد نیز باید در زمینه ورود بخش خصوصی به این حوزه تصمیم بگیرد.

معاون معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بر افزایش همکاریها و تعاملات بین المللی تاکید کرد و یادآور شد: ما تنها 2 تا 3 درصد علم دنیا را در اختیار داریم که تعاملات بین المللی می تواند به توسعه علوم در کشور منجر شود مسایل علمی جدا از مسایل سیاسی است و می تواند به توانمندسازی ما منجر شود.

وی مانیتور کردن روند فعالیتهای علمی در حوزه سلول های بنیادی و یافتن میزان فاصله کشور با سایر کشورها را ضروری دانست و اضافه کرد: در دنیای واقعی امروز برخی کشورها پیشرو هستند و برخی دیگر دنباله رو از این رو در برخی موارد حفظ فاصله به دلیل شتاب پیشرفت علم، لازم است.

کد خبر 1082548

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha