به گزارش خبرنگار مهر در یزد، مهدی ثابتیان شامگاه پنجشنبه در کارگاه آموزشی یک روزه آشنایی با مفاهیم آب و فاضلاب ویژه خبرنگاران و اصحاب رسانه استان یزد اظهار داشت: در سال 1350 سرانه تولید آب در استان یزد 164 لیتر در روز بوده است که این رقم هم اکنون افزایش قابل توجهی پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون میزان تولید آب در استان یزد 86.6 میلیون مترمکعب است، افزود: 70 درصد از این میزان از منابع زیرزمینی و بقیه از چاهها تامین می شود.
تصفیه خانه های فعلی یزد 15 درصد جمعیت استان را تحت پوشش قرار می دهد
ثابتیان ظرفیت تصفیه خانه های موجود را نیز 200 لیتر در ثانیه برای 75 هزار نفر اعلام کرد و بیان داشت: تصفیه خانه های موجود، 15 درصد جمعیت استان یزد را زیر پوشش قرار می دهد.
ثابتیان با اشاره به پروژه های در دست اجرای آب و فاضلاب استان یزد افزود: خطوط انتقال آب در شهرهای مختلف به ویژه شهرستان مهریز، احداث مخزن در چند شهر استان، احداث ایستگاه پمپاژ آب در یزد، احداث تصفیهخانه فاضلاب با سیستمهای متفاوت، راه اندازی سیستم گندزدایی REDO برای نخستین بار در خاورمیانه در استان یزد، احداث خط انتقال فاضلاب در چند شهر و ... از جمله پروژه های در دست این شرکت است.
مدیر اجرایی تصفیه خانه فاضلاب استان یزد نیز در این مراسم اظهار داشت: میزان فاضلاب تصفیه شده 110 لیتر در ثانیه است که تصفیه این میزان فاضلاب کمک قابل توجهی در تامین آب مورد نیاز کشاورزی استان یزد خواهد بود.
پارسال 3.6 میلیون مترمکعب فاضلاب در استان یزد تصفیه شد
سیدوحید غلمان خاطرنشان کرد: سال گذشته سه میلیون و 600 هزار مترمکعب فاضلاب در استان یزد تصفیه شده که این میزان تصفیه فاضلاب پتانسیل بسیار خوبی برای توسعه فضای سبز منطقه است.
غلمان با اشاره به تاسیسات و ویژگی های تصفیه فاضلاب در استان یزد اظهار داشت: سطح تصفیه خانه های استان یزد هم اکنون 11 هکتار است و برکه فاضلاب یزد از 10 برکه برتر کشور است که فاضلاب را با کیفیت و استاندارد بسیار بالایی تصفیه میکند.
وی تاکید کرد: بسیاری از تجهیزات فاضلاب در استان یزد منحصر بهفرد است و امیدواریم به زودی شاهد توسعه و گسترش تصفیه خانه های فاضلاب و زیر پوشش قرار گرفتن تمامی مشترکان استان یزد باشیم.
معاون خدمات مشترکان و درآمد شرکت آب و فاضلاب استان یزد نیز در این کارگاه آموزشی اظهار داشت: در 40 سال آینده در استان یزد میزان مصرف با میزان آبی که در اختیار داریم یکسان خواهد بود و این برای استان و کشور یک فاجعه است.
علی جعفری توجه به مدیریت مصرف آب را یک ضرورت دانست و از اینکه مدیریت مصرف آب از یک موضوع فرعی به سمت موضوعی اصلی و حائز اهمیت پیش میرود، ابراز خرسندی کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه قیمت تمام شده آب استحصالی با تعرفههای آب فاصله بسیار زیادی دارد، افزود: در صورتی که یارانههای دولتی حذف شوند، قیمت تمام شده آب، افزایش خواهد یافت.
17 درصد جمعیت استان یزد از پرداخت آب بها معاف هستند
جعفری با ابراز خرسندی از اجرای قریب الوقوع قانون هدفمند کردن یارانهها، افزود: هم اکنون در استان یزد 17 درصد جمعیت از پرداخت آب بها به دلیل مصارف زیر الگوی مصرف، معاف هستند که در این اشتراک ها به هر نفر 1500 تومان یارانه اختصاص یافته است و این در حالی است که افرادی که دو برابر الگوی مصرف آب مصرف میکنند در واقع هر نفر از 13 هزار تومان یارانه استفاده کرده است.
وی با تاکید بر اینکه توزیع یارانه ها به این شکل به هیچ وجه عادلانه نیست و افراد مصرفگرا از یارانه بیشتری بهرهمند میشود، افزود: این نوع توزیع یارانه باید با سرعت هرچه بیشتری اصلاح شود.
مصرف گرایی وضعیت منابع آبی کشور را بحرانی تر خواهد کرد
معاون منابع انسانی و بهبود مدیریت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور نیز در این کارگاه آموزشی اظهار داشت: آنچه مشخص است این است که منابع آبی موجود در کشور محدود است و ناچاریم با برنامه ریزی صحیح بهترین بهره را از منابع موجود ببریم.
محمدرضا محمدی افزود: می توانیم به مصرف گرایی و استفاده صرف از یارانه بپردازیم که در این صورت بحران کنونی در چند سال آینده بسیار جدی تر خواهد شد و می توانیم با استفاده بهینه از آب و اصلاح الگوهای مصرف، به الگویی درست دست یابیم که در این صورت از این بحران جهانی عبور خواهیم کرد.
مدیرعامل اسبق شرکت آب و فاضلاب شهری استان یزد اظهار امیدواری کرد: با کمک رسانه ها بتوانیم بهترین الگوی مصرف را به مردم معرفی کنیم.
نظر شما