طاها طاهری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: تاکید رهبر معظم انقلاب در سیاستهای ابلاغی مبارزه با مواد مخدر بر این استوار است که در حوزه مبارزه با این مواد، یک استراتژی متوازن اتخاذ و در همه بخشهای مرتبط با مواد مخدر فعالیتهایی اجرا شود.
وی ادامه داد: بنا بر فرمایشات مقام معظم رهبری، مبارزه با مواد مخدر باید از حوزه کشت، تولید، توزیع، ورورد، قاچاق مواد مخدر و ترانزیت تا حوزه حمایتهای اجتماعی، درمان و بازتوانی مصرفکنندگان، اقدامات دیپلماتیک و فرهنگی، اتخاذ راهکارهای پیشگیرانه در مقابله با تهدیدات و آسیب های ناشی از مواد مخدر و توسعه مطالعات و پژوهشهای بنیادی را شامل شود.
جانشین دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر در برنامه چهارم توسعه برنامه کاهش تقاضا را در کشور آغاز کرد، موضوعی که در دو دهه اخیر در کشور مورد توجه قرار نگرفته بود.
وی گفت: در کاهش تقاضا باید مکانیزمهایی را در جمعیت سالم کشور ایجاد کنیم تا نرخ اعتیاد کاهش یابد و تعداد کمتری از افراد به سمت مصرف مواد مخدر گرایش پیدا کنند.
طاهری ادامه داد: در کاهش تقاضا مقوله ای با عنوان رسیدگی به درمان و بهبود آسیب دیدگان مصرف مواد مخدر وجود دارد تا از این طریق افراد معتاد نیز به جمعیت سالم گرایش یابند.
وی اظهار کرد: بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته در ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار است در برنامه پنجم جمعیت تمام معتادان، تحت پوشش درمانی قرار گیرد.
جانشین دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: تحت پوشش درمانی قرار دادن تمام معتادان اقدامی سخت اما امکانپذیر است.
وی با اشاره به اینکه معتادان خود باید گرایش به درمان داشته باشند افزود: در صورت اجتناب معتادان به درمان و ترک اعتیاد می توان با اجرای اقدامات شناسایی و اجباری آنان را تحت پوشش درمان برد.
طاهری تصریح کرد: توسعه مراکز درمانی و دسترسی آسان معتادان به این مراکز و ایجاد پروتکلهای متعدد درمانی می تواند از راهکارهای گرایش معتادان به سمت ترک اعتیاد و درمان باشد.
وی با اشاره به ایجاد پروتکلهای متعدد درمانی در کشور گفت: باید برای مصرف کنندگان هر نوع ماده مخدر یک نوع پروتکل درمانی ایجاد شود و نحوه درمان معتادان تریاک، شیشه و هر ماده مخدر دیگری با هم متفاوت باشد.
جانشین دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به درمان مصرف کنندگان مواد صنعتی گفت: درمان این افراد بسیار سخت و دشوار است و در حال حاضر با انجام کارهای مطالعاتی به دنبال روشی برای درمان آسیب دیدگان این حوزه هستیم.
وی تاکید کرد: در بخش کاهش عرضه، مشکل مردم با وجود رضایت از عملکرد پلیس در زمینه برخورد و مبارزه با مواد مخدر این است که مواد مخدر به راحتی در هر کوچه و برزنی پیدا می شود.
به گفته طاهری این موضوع ناشی از دو مشکل عمده و اساسی در هماهنگی بین دستگاهها در برداشت از قانون و دیگری مشکل نگهداری و برخورد با خرده فروشان مواد مخدر است.
وی افزود: برای حل این مشکل بنا شد از مهرماه سال گذشته برخورد شدیدی با توزیع کنندگان مواد مخدر صورت گیرد اما اتفاقات پس از انتخابات اجرای این موضوع را تا ابتدای سال جاری به تاخیر انداخت.
وی افزود: طی توافقات صورت گرفته با مقامات قضائی و انتظامی قرار شد برخورد شدیدی برای جمع آوری توزیع کنندگان خرد آغاز شود تا نهایتا این امر منجر به کاهش عرضه و دسترسی آسان به مواد مخدر شود.
نظر شما