۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۰:۳۸

راه بازگشت اعتماد جامعه به تحزب ارائه برنامه‌های اقتصادی از سوی احزاب است

راه بازگشت اعتماد جامعه به تحزب ارائه برنامه‌های اقتصادی از سوی احزاب است

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در شرایط کنونی ، ارائه راهکارهای اقتصادی برای حل مشکلات معیشتی، اعتماد به تحزب را به جامعه باز می گرداند ، گفت: احزاب به جای قدم زدن در کوچه پس کوچه های کوچک سیاسی باید در شاهراههای بزرگ اقتصادی حرکت کنند.

کاظم جلالی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در بیان اینکه احزاب تا چه میزان در توسعه اقتصادی کشور نقش دارند، افزود: احزاب موجود در کشور طرح و برنامه ای در موضوعات مختلف کشور، بویژه موضوعات اقتصادی ندارند تنها گاهی سخنانی از سوی شخصیت هایی که به احزاب وابسته اند در مورد اقتصاد گفته می شود که این نیز جمع بندی شده نیست.

وی ادامه داد: در زمان حاضر افراد وابسته به احزاب سیاسی که در حوزه اقتصادی نیز صاحب نظر هستند در زمینه مسائل اقتصادی سخن می گویند، لذا مشکل جدی احزاب سیاسی در کشور این است که کلا دارای یک برنامه مشخص و قابل رقابت در عرصه های مختلف از جمله اقتصاد نیستند.
 
جلالی افزود: احزاب در داخل ایران پا نگرفته اند و آنچه که امروز در ایران به نام حزب وجود دارد گروه هایی شبه حزب هستند در حالی که احزاب باید دارای مانیفست باشند و در هر مسئله ای برنامه داشته باشند.
 
گام نخست برای شکل گرفتن احزاب این است که به مشکلات فرهنگی بپردازیم و در صدد زمینه سازی برای فعالیت حزبی اصولی در کشور باشیم
 
عمدتا در وادی سیاسی سخنانی می گویند، گفت: گام نخست برای شکل گرفتن احزاب این است که به مشکلات فرهنگی بپردازیم و در صدد زمینه سازی برای فعالیت حزبی اصولی در کشور باشیم.
 
نماینده مردم شاهرود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه احزاب در ایران بیمار متولد شده اند و به شکل وارداتی در کشور فعالیت می کنند، افزود: در دوره پهلوی و همچنین در دوره مشروطیت اساسا احزاب نتوانستند بر اساس نیاز جامعه شکل بگیرند و یک عنصر کاملا وارداتی شدند و به همین دلیل مردم به لحاظ فرهنگی در مقابل احزاب گارد گرفتند.
 
وی ادامه داد: احزابی که در دوره قاجاریه و پهلوی فعالیت می کردند عمدتا خیانت کردند و آثار خیانت و قدرت محوری در احزاب سیاسی ایرانی به نوعی شکل گرفت و این موجب بی اعتمادی مردم به احزاب شده است.
 
وی با تاکید بر اینکه باید در مرحله اول کار فرهنگی در جامعه  برای اعتماد سازی نسبت به احزاب انجام شود افزود:در زمان حاضر اگر کسی می خواهد بگوید من فرد خوبی هستم می گوید من وابسته به هیچ حزب، گروه، دسته و باندی نیستم.
 
وی ادامه داد: این ادبیات نشان می دهد که این افراد باند را هم با حزب مترادف می دانند و این مشکلی است که در فرهنگ سیاسی ما وجود دارد و باید اصلاح شود.
 
جلالی با انتقاد از نحوه شکل گیری احزاب در کشور افزود: احزاب در کشور با یک قدرت حاکم می آیند و با همان قدرت نیز می روند، در جمهوری اسلامی نیز هر رئیس جمهوری آمد یک حزبی پا گرفت و با رفتن آن رئیس جمهور نیز آن حزب سرش به زمین خورد و یا کاملا از بین رفت یا یک سایه ای از آن حزب باقی مانده است.
 
وی  درباره  روش فرهنگ سازی برای تحزب توضیح داد: فرهنگ این نیست که در دانشگاه کار فرهنگی کنیم بلکه احزاب سیاسی به جای اینکه وارد دعواهای کوچک سیاسی شوند، باید ظرفیت خود را بالا ببرند و در حل مشکلات اصلی و اساسی کشور مشارکت کنند.
 
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی افزود: امروز بزرگترین مشکل مردم اقتصاد و معیشت است و احزاب باید در این زمینه برنامه ارائه کنند و این اقدامات اگر از سوی احزاب صورت گیرد می تواند اعتماد مردم را نسبت به احزاب افزایش دهد.
 
جلالی در پاسخ به اینکه آیا احزاب کشور توانایی ارائه برنامه در زمینه های اقتصادی را دارند، گفت: ما هنوز برآیندی مبنی بر اینکه احزاب توانایی ارائه برنامه در این زمینه را دارند، ندیده ایم، اما من تصور می کنم احزاب باید این فعالیت ها را از یک جایی شروع کنند.
 
وی تاکید کرد: احزاب به جای قدم زدن در کوچه پس کوچه های کوچک سیاسی باید در شاهراههای بزرگ اقتصادی حرکت کنند.
کد خبر 1083156

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha