بهروز ثروتیان در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج افزود: در حال حاضر میزان انس بسیاری از نوجوانان و جوانان با کتابهای ارزشمند ادبی کافی نیست و آنها به مطالعه اینگونه کتابها علاقه چندانی ندارند که این امر نیازمند اصلاح و تغییر است.
وی ادامه داد: بسیاری از جوانان و نوجوانان در کشور ما درک کاملی نسبت به ادبیات کشور خود ندارند و بیش از هرچیز علاقمند به دنبال کردن برنامه های رسانه های جمعی هستند.
این نظامی شناس اظهار داشت: البته دنبال کردن برنامه های رسانه های جمعی به خودی خود امر نامطلوبی نیست اما اگر علاقه در این خصوص بسیار زیاد و غیرمنطقی باشد، می تواند مانع از گرایش به مطالعه کتابهای مفید از جمله کتابهای ادبی شود که این امر، کاهش میزان مطالعه ادبی در کشور را به همراه دارد.
جوانان و نوجوانان بخشی از وقت خود را به مطالعه مفید بگذرانند
ثروتیان اظهار داشت: لازم است شرایطی ایجاد شود که جوانان و نوجوانان بخشی از وقت خود را به مطالعه مفید بگذرانند و در برنامه های آنها جایی برای مطالعه نیز وجود داشته باشد نه اینکه همه وقت خود را صرف تماشای تلویزیون و ... کنند و به ادبیات بی توجه باشند.
وی خاطرنشان کرد: فرهنگسازی در این خصوص اهمیت فراوانی دارد و اگر این امر به درستی انجام شود، سرانه مطالعه در کشور افزایش چشمگیری پیدا می کند و در آینده شاهد آثار مطلوب این امر در زمینه های مختلف خواهیم بود.
افزایش میزان مطالعه به پربارتر کردن وقت افراد منجر می شود
ثروتیان افزود: افزایش میزان مطالعه در جامعه نه تنها هیچ اثر نامطلوبی به همراه ندارد بلکه در پربارتر کردن اوقات فراغت افراد تاثیر فراوانی دارد و باعث پیشرفتهای فرهنگی می شود.
وی یادآور شد: به طور مسلم، کتابهای ادبی ازارزشمندترین کتب هستند و در بسیاری از فرهنگها نیز وجود دارند که این امر در مورد فرهنگ در کشور ما نیاز صدق می کند.
این محقق ادبیات خاطرنشان کرد: در تاریخ ما ادبا، شاعران و نویسندگان فراوانی زندگی کرده اند که از هریک از آنها چندین کتاب نفیس و ارزشمند به جای مانده است.
این نظامی شناس اضافه کرد: بهتر است زمینه های افزایش آشنایی نوجوانان و جوانان با ادبا، نویسندگان و شاعران گرانقدر فراهم شود تا اطلاعات عمومی آنها در این زمینه بسیار بالا رود.
نظر شما