۲۶ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۸:۳۹

در زمان برداشت محصولات؛

دلالها زودتر از مسئولان گلستانی وارد میدان شدند

دلالها زودتر از مسئولان گلستانی وارد میدان شدند

گرگان - خبرگزاری مهر: همزمان با آغاز برداشت محصولات زراعی، دلالان و واسطه ها که از مدتها قبل برای خرید محصولات این فصل برنامه داشتند زودتر از مسئولان و دستگاه های دولتی برای خرید محصولات کشاورزان گلستانی دست بکار شدند.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، برداشت محصولات زراعی مانند کلزا، سیب زمینی از چند روز گذشته در گلستان آغاز شد و کشاورزان برای برداشت دسترنج خود به سر زمینها رفته اند.

روند رو به رشد حضور دلالها و واسطه همزمان با برداشت محصولات زراعی درحالیست که به اعتقاد بسیاری از کشاورزان، تنها رنج و زحمت تولید محصولات کشاورزی با قشر کشاورز بوده و سود اصلی را دلالاها و واسطه ها به جیب می زنند.
 
درحالیکه کشاورزان برای برداشت محصولات خود اقدام کرده اند، در روزهای اخیر کمیته هماهنگی برنامه ریزی کشاورزی نرخ خرید تضمینی انواع محصولات کشاورزی استان را اعلام کرده است.
 
براساس اعلام این کمیته قیمت هر کیلوگرم کلزا شش هزار و 200 ریال و هر کیلوگرم جو نیز به قیمت دو هزار و 600 ریال از کشاورزان تضمینی خریداری می شود.
 
برخی کشاورزان نرخ تضمینی اعلام شده این محصولات را به نسبت هزینه های تولید پائین دانستند و خواهان بازنگری در نرخ تعیین شده شدند.
 
دلالان و واسطه های نیز با سواستفاده از پائین بودن نرخ خرید تضیمی محصولات و به بهانه پرداخت مبلغ بیشتر به ازای خرید محصولات، اقدام به پیش خرید برخی محصولات از کشاورزان می کنند.
 
 عکس تزیئنی است
 
از سوی دیگر کاهش نرخ محصولات همزمان با برداشت آن در بازار، انگیزه تولید کنندگان این محصولات را کاهش داده است و خواهان توجه ویژه مسئولان در حمایت از این قشر شدند.
 
کشاورزان کارگران دلالها و واسطه ها
 
یک کشاورز گلستانی افزود: از زمان کاشت سیب زمینی تاکنون دلالها و واسطه های زیادی برای پیش خرید محصولات زمین کشاورزی من مراجعه کرده اند و حتی حاضر به پرداخت پیش پرداخت شده اند.
 
علی حسینی اظهار داشت: به دلیل هزینه بر بودن تولیدات کشاورزی، برخی کشاورزان مجبور به پیش فروش محصولاتشان شدند و اکنون به کارگر واسطه ها و دلالها تبدیل شده است.
 
وی میزان تولید سیب زمینی در هکتار را بین 20 تا 30 تن اعلام کرد و گفت: تولید بالای محصول و ترس از فروش نرفتن آن برخی کشاورزان را وادار می کنند برای جلوگیری از ضایعات آن را به دلالهای بفرشند.
 
کشاورز دیگری بیان داشت: قیمت سیب زمینی در بازار تا قبل از برداشت سیب زمینی بین 800 تا هزار تومان بود که در روزهای اخیر با برداشت این محصول کاهش یافته است.
 
حسن کاووسی افزود: کاهش قیمت سیب زمینی و دیگر محصولات همزمان با برداشت در بازار موجب می شود تا این محصولات با قیمت کمتری از کشاورزان خریداری کنند و در نهایت ضرر اصلی به جیب کشاورز است.
 
وی اظهار داشت: با توجه به وضعیت مناسب جوی در سال زراعی جاری، وضعیت تولید محصول سیب زمینی در منطقه خوب بود و باید مسئولان برای خرید تضمینی این محصول برنامه ریزی کنند.
 
وی خاطرنشان کرد: روز به روز شاهد کاهش قیمت محصول سیب زمینی در استان هستیم و باید تدبیر اندیشیده شود تا کشاورز حداقل سود منطقی دست یابد.
 
وی عنوان کرد: اگر محصول بین 300 تا 400 تومان به ازای هر کیلوگرم از کشاورزان خریداری شود، کشاورز علاوه بر تامین هزینه های اولیه به سود حداقلی دست می یابد.
 
یک کشاورز تولید کننده گندم و جو در گلستان نیز افزود: واسطه ها زودتر از مسئولان برای خرید محصولات زراعی پیش قدم شده اند و باید فکری به حال تولیدکنندگان شود.
 
محمد احمری افزود: هر چند دولت هر سال نسبت به اعلام خرید تضمینی برخی محصولات اقدام می کند، ولی در زمان خرید این نرخ پرداخت نمی شود و به نسبت رطوبت، نرخ کاهش می یابد.
 
وی عنوان کرد: علاوه بر آن فاصله زمان تحویل محصولات و پرداخت وجه از دیگر دغدغه هاست که متولیان امر باید برای خرید نقدی محصولات اقدام کنند تا از فروش محصولات به واسطه ها جلوگیری شود.
 
احمری بیان داشت: به عنوان نمونه در سال زرای جاری هر کیلو گرم جو 260 تومان از کشاورزان به صورت تضمینی خریداری می شود درحالیکه هزینه های تولید، کاشت، داشت و برداشت و کارگر، نهاده های کشاورزی و ... بیشتر از این مبلغ تعیین شده است.
 
یک تولید کننده برنج با بیان اینکه برنج تولید شده در استان از نوع مرغوب است، عنوان کرد: متاسفانه برنج استان از سوی دولت خرید تضمینی نمی شود.
 
 
علی محمدمحمدی خاطرنشان کرد: این امر موجب می شود تا کشاورزان چاره ای نداشته باشند محصولات را به دلالهای و واسطه ها بفروشند.
 
رئیس سازمان تعاون روستایی گلستان گفت: سال گذشته 395 هزار تن انواع محصولات از سوی این سازمان از کشاورزان استان خرید تضمینی شده است.
 
نقی اسدی در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان افزود: این محصولات شامل کلزا، گندم، جو، آفتابگردان و سویا بوده است.
 
وی ارزش ریالی این محصولات خریداری شده از کشاورزی را یک میلیارد و 520 میلیون ریال اعلام کرد و اظهار داشت: دولت برای  حمایت از کشاورزان و جلوگیری از ضرر و زیان آنها این محصولات را تضمینی خریداری کرده است.
 
وی خاطرنشان کرد: همچنین سال گذشته از یک میلیارد و 520 میلیون ریال محصولات خریداری شده، 300 میلیارد ریال یارانه به کشاورزان استان پرداخت شده است.
 
رئیس سازمان تعاون روستایی گلستان بیان داشت: این استان سال گذشته رتبه برتر را در خرید تضمینی محصولات کسب کرده است.
 
وی یادآور شد: اجرای موفق خرید تضمینی محصولات و پرداخت به موقع وجه کشاورزان از دلایل انتخاب استان بود و ما تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا مشکلات فعلی کشاورزان نیز رفع شود.
 
گسترش حضور دلالها و واسطه های برای خردی محصولات کشاورزی در گلستان درحالیست که مسئولان استان بارها هشدار داده اند، کشاورزان از فروش محصولات به واسطه ها خودداری کنند.
 
بروز حوادث تلخ و ناگور مانند، کلاهبرداری واسطه ها از کشاورزان و خرید محصولات به صورت چک و بی محل بودن آن و در نهایت نپرداختن وجه محصولات از سوی دلالها، هوشیاری بیشتر کشاورزان در فروش محصولات به این عده را می طلبد.
 
همچنین مسئولان و دستگاه های دولتی نیز باید با توسعه و گسترش مراکز خرید تضینی و افزایش نرخ محصولات، انگیزه کشاورزان را برای فروش محصولات به مراکز دولتی و نفروختن آن به دلالها بیشتر کنند.
کد خبر 1083500

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha