نماینده مردم شهرستان دماوند در مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در همایشهایی که طی سال 88 با حضور زنبورداران شهرستان دماوند و برخی از کارشناسان و متخصصان این بخش مهم تولید غذا صورت گرفت مصوباتی جهت بهبود وضع کیفی این محصول، معین شد.
شاهرخ رامین در تشریح این برنامه ها خاطرنشان کرد: از جمله برنامه هایی که در این همایش مصوب گشت می توان به تبدیل دماوند به جایگاه اصلی ملکه زنبور خارجی، اخذ مجوز واردات دارو از خارج و پخش آن به سراسر کشور از این شهرستان و اعطای یارانه ای در راستای بهبود وضع کیفی محصول مذکور اشاره کرد.
این مسئول از تدریس رشته ای تحت عنوان "زنبورداری" در دانشگاههای شهرستان دماوند خبر داد و افزود: با پیگیریهای انجام شده مقرر گشت تا رشته ای تحت عنوان زنبورداری در دانشگاههای این شهرستان تدریس شود که مجوزهای این طرح از سوی نهادهای ذیربط اخذ شده است.
وی در خصوص چگونگی اعطای یارانه های زنبورداری عنوان کرد: در آینده ای نه چندان دور یارانه ها در این بخش تنها به افرادی که خود، فرزند و یا فرزندزاده آنها فارق التحصیل رشته زنبورداری باشند تعلق می گیرد.
رامین در خصوص رشته دانشگاهی "پرورش سیب" نیز بیان داشت: علاوه بر زنبورداری رشته دانشگاهی دیگری با عنوان پرورش سیب به دانشگاههای کشور راه خواهد یافت که بدین ترتیب تولید این محصول غذایی شکلی علمی به خود می گیرد.
بهمن 89 اولین گروه دانشجویان در رشته پرورش سیب تحصیل می کنند
نماینده مردم شهرستان دماوند در مجلس ادامه داد: بر طبق هماهنگیهای انجام شده مقرر شد تا در بهمن ماه 89 اولین دانشجویان رشته پرورش سیب و زنبورداری وارد دانشگاههای شهرستان دماوند شوند.
به گزارش خبرنگار مهر در دماوند، زنبورداری و تولید عسل از جمله کابریهای شهرستان دماوند است که از دیرباز تا کنون اهالی این منطقه بر انجام آن مبادرت ورزیده و دانش این بخش تولیدی به صورت بومی در دماوند وجود دارد.
شهرستان دماوند با مساحتی حدود ۱۸۸ هزار هکتار در محدوده شهرستانهای فیروزکوه، آمل، ورامین، گرمسار و تهران قرار دارد که متوسط ارتفاع آن از سطح دریا حدود دو هزار متر است و بر طبق نتایج سرشماری سال ۱۳۸۵مرکز ملی آمار ایران تعداد 27 هزار و 418 خانوار شامل 96 هزار و 860 نفر در این شهرستان سکونت دارند.
نظر شما