به گزارش خبرنگار مهر، بقایای این شهر تاریخی به محلی برای تبلیغات و دیوار نویسی عده ای تبدیل شده بود که سابقه برخی از این دیوار نویسیها به سالها پیش بر می گشت که با انتشار گزارش مهر در این رابطه این دیوارنوشته ها بلافاصله پاکسازی شد.
شهر استخر، به سمت رشته کوه مهر و در جهت جنوبی رود پلوار قرار گرفته است. استخر یا اصطخر که به تخت طاووس نیز مشهور است در دوران خود جزو بزرگترین شهرهای کشور قلمداد می شد، آنگونه که تاریخ نویسان نقل می کنند شهری عظیم بود با چهار دروازه در چهار سوی خود.
" آثار به جامانده از این شهر شامل دروازه سنگی، ستونها و دیوارههای سنگی است که به روزگار هخامنشی تعلق دارد. در این شهر، بازمانده سازههای اسلامی، ساسانی و اشکانی و ظروف و آثار سدههای آغازین هجری نیز کشف شده است، آب شهر استخر هم از رود سیوند تامین میشد. این شهر تا پایان پادشاهی ساسانیان از آبادترین و با شکوه ترین شهرهای ایران باستان بود، اما توسط اعراب تسخیر و به دلیل خیزشهای پیاپی مردم (از سال ۲۳ تا سال ۲۹ هجری) بارها فتح شد و مردم آن قتل عام شدند و پس از آن تنها ویرانهای از آن برجای ماند. "
شهر تاریخی استخر تا کنون فاقد پایگاه باستان شناسی مجزا بوده و زیر نظر پایگاه تخت جمشید قرار داشت، اما بنا بر تصمیمات جدید در آینده ای نزدیک این شهر تاریخی دارای پایگاه باستان شناسی می شود.
نظر شما