به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر اشرف سماوات افزود: علاوه بر دستورالعمل کشوری کنترل تالاسمی اقدامات دیگری نظیر تبیین و ابلاغ یک بسته کاری ویژه انجام شده است که اجرایی شدن آنها بروز تالاسمی را در کشور تحت کنترل خود در میآورد.
وی گفت: در استانهای هرمزگان، کرمان، خوزستان و سیستان و بلوچستان آن طور که باید بیماری تالاسمی تحت کنترل در نیامده است که با ابلاغ این بسته کاری ویژه در صدد کنترل تالاسمی در این استانها هستیم.
سماوات تاکید کرد: خود من به همراه همکاران 16 ماموریت بسیار سخت کارشناسی را در این خصوص انجام دادیم و با سرکشی به این استانها و برگزاری کارگاههای آموزشی این بسته کاری ویژه را تبیین و ابلاغ کردیم.
وی افزود: تیمهای کاری کنترل تالاسمی باید بر روی موارد بروز تالاسمی تمرکز کرده و با بررسی اختلالات و با توجه به ابزارهایی که طبق آییننامه کشوری کنترل تالاسمی در اختیار دارند این بیماری را تحت مدیریت خود درآورند.
سماوات در ادامه گفت: علاوه بر چهار استانی که ذکر شد در استانهای کهگیلویه و بویراحمد و ایلام نیز شاهد بروز اختلالاتی در زمینه کنترل تالاسمی بودیم که در یک برنامه کارشناسی شده در مصاحبه با مردم و کارشناسان استان روشهایی برای کنترل اختلالات تبیین و در یک بسته کاری مخصوص این استانها به مسئولین استان ابلاغ شد.
وی با رد بکارگیری روشهای قدیمی در کنترل تالاسمی اظهار داشت: هم اکنون در دفتر ژنتیک ارتقاء روشهای قدیمی به شدت در حال پیگیری است و 80 درصد کار در این زمینه انجام شده و چندین جلسه فنی بسیار پیچیده برگزار شده تا به حداکثر مقرون به صرفهگی برنامهها دست یابیم.
نظر شما