۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۹:۴۲

گزارش هفتگی ادیان جهان؛ جلوگیری از ازدواج پرهزینه در هند/ تشکیل شورای بین ادیان در سوئد

گزارش هفتگی ادیان جهان؛ جلوگیری از ازدواج پرهزینه در هند/ تشکیل شورای بین ادیان در سوئد

خبرگزاری مهر- گروه دین اندیشه: ائتلاف هندوها و سیکها برای جلوگیری از شراجتماعی، انتقاد پاپ از روند قانونی شدن سقط جنین در پرتغال، انتشار جلد دوم کتاب مسیح نوشته پاپ و تشکیل شورای ملی بین ادیان سوئد از جمله اخبار ادیان جهان طی یک هفته گذشته است.

پیروان هندو و سیک هندوستان از برگزاری مراسم ازدواج پرهزینه منع شدند

یک معبد هندو و یک معبد سیک در هندوستان به همکاری یکدیگر گروه رفاه محلی تشکیل دادند تا مشکلات اجتماعی را در منطقه پرجمعیت خود ریشه کن کنند و این اقدام با ممانعت از برگزاری مراسم عروسی و عزای پرهزینه آغاز شده است.

این گروه که انجمن رفاه پنجابی نامگذاری شده و متشکل از اعضای سیک و هندو است در ابتدا برگزاری مراسم عروسی سنگین، دعوت از تعداد بی شماری از مهمانان، توزیع شیرینی و درخواست یا ارائه جهیزیه سنگین را ممنوع کرده است.

ماهندرا کوما تاپار دبیرکل انجمن رفاه پنجابی و از شخصیتهای مورد احترام در این جامعه اظهار داشت که اعمال این اصلاحات در جامعه ما بسیاری ضروری بود چرا که باید هر از گاهی شرایط اجتماعی و اقتصادی را به اعضای جامعه یادآوری کنیم.

وی افزود: نسل اول افرادی که وارد این منطقه شدند در اردوگاه های پناهندگان زندگی می کردند که بعدها به مستعمره پنجامی مشهور شدند، انها برای تأمین نیازهای خود به شدت تلاش کرده و زمانی برای اصلاحات نداشتند. نسل دوم منافع اقتصادی خود را تقویت کرده و در نتیجه تلاشهای آنها نسل سوم فرصت مساوی برای آموزش و آگاهی های اجتماعی مورد نیاز را یافتند. نسل حاضر الهام بخش ما برای خلاص شدن از شر آداب و رسوم غیر ضروری است که با شرایط زندگی امروز هیچ تناسبی ندارد.

تاپار توضیح داد به رغم اینکه نسل جوان امروز تحصیل کرده بوده و از جایگاه اقتصادی و اجتماعی برخوردارند به علت فقدان پس انداز و افزایش مخارج مراسم آئینی شرایط مناسبی ندارند. آنها با قرضها و وامهای بسیار تلاش می کنند مراسم اجتماعی را چون مراسم تدفین و عروسی برگزار کنند که این امر برای خانواده میزبان هزینه بسیاری دربر دارد.

انجمن تازه تأسیس در درخواستهای مکتوب که میان اعضای این جامعه توزیع کرده آورده است که تمام ازدواجها باید مراسم یک روزه باشد و در طول روز برگزار شود تا از هزینه های اضافی جلوگیری شود.

در بخش دیگری از این راهبردها آمده است نباید بیش از 25 نفر از اقوام از هر دو طرف در مراسم نامزدی حضور یابند و تمام مراسم باید به سبک گیاهخواران برگزار شده و نوشیدنی های غیر الکلی در آن سرو شود.

رهبران هندو و سیک از این دو معبد همچنین ضمانت اجرایی را برای این راهبرد جدید فراهم کرده اند.

دولت چین پیروان ادیان را برای بازسازی منطقه زلزله‌زده به یاری طلبید

چین از پیروان ادیان مختلف در گروه‌های دینی خواست تلاشهای خود را برای بازسازی منطقه زلزله‌زده در استان شمال غربی این کشور تقویت کنند.

وزارت امور دینی چین روز دوشنبه 20 اردیبهشت ماه در نامه‌ای سرگشاده که روی پایگاه اینترنتی خود منتشر کرده از رهبران دینی و پیروان ادیان مختلف خواست کمکهای خود را برای تلاشهایی که در راه بازسازی این منطقه زلزله زده صورت می‌گیرد ارسال کنند.

تا روز هفتم ماه می مبالغی که از سوی محافل دینی برای تحقق این امر اهدا شده به 73/12 میلیون دلار رسیده است. زلزله 1/7 ریشتری روز 25 فروردین ماه منطقه یوشو در استان چینگهای دست کم 2200 نفر را به کشتن داد و 100 هزار نفر را بی‌خانمان کرد.
 
براساس این نامه راهبان محلی نقش مهم و ویژه‌ای در کار امدادی و نجات بازماندگان ایفا کردند که این امر دولت را در رسیدگی و امور امدادی با ملاحظات فرهنگی و دینی بیشتر یاری داد. دراین نامه آمده است که پیروان ادیان و سازمانهای سراسر کشور با کمکهای مادی و معنوی خود به عملیات امدادی در این منطقه کمک کردند.
 
وزارت امور دینی چین اظهار داشت که کار بازسازی یک پروژه پیچیده و بلندمدت است که باید با رویکردی سازمان یافته شده با نظارت سازمانهای محلی و دولت انجام شود.

جلد دوم کتاب مسیح ناصره نوشته پاپ منتشر می‌شود

واتیکان روز دوشنبه 20 اردیبهشت ماه اعلام کرد نسخه نهایی دومین جلد کتاب " مسیح ناصره" نوشته پاپ بندیکت شانزدهم رهبر کلیسای کاتولیک رم تکمیل شده و برای ناشران ارسال شده است.

براساس اعلام واتیکان هنوز ترجمه انگلیسی این کتاب آماده نشده است و چاپ نسخه انگلیسی چند ماه بعد صورت می گیرد.
نسخه دوم این کتاب به مصائب و قیام مسیح می پردازد و درست از نقطه ای آغاز می شود که کتاب اول خاتمه یافته بود ، یعنی دعوت عمومی حضرت عیسی از مردم.
 
براساس بیانیه مطبوعاتی واتیکان: متن قطعی جلد دوم کتاب "مسیح ناصره" نوشته پاپ بندیکت شانزدهم اخیرا برای ناشر آثار وی ارسال شده است.
 
کتاب پاپ که زبان اصلی آن آلمانی است برای انتشار به دو ناشر آثار وی ارسال شده است. انتشارات واتیکان مسئول واگذاری امتیاز چاپ کتاب به ناشر ایتالیایی و دیگر ناشران برای ترجمه کتاب به زبانهای دیگر است.
 
نخستین جلد کتاب مسیح ناصره به زبانهای آلمانی، ایتالیایی، یونانی و لهستانی آوریل 2007 منتشر شد و ترجمه آن به 16 زبان دیگر طی چند ماه بعد در کتاب فروشی ها قرار گرفت.

ساخت 3 فیلم با موضوع "بودا" در بالیوود

به نظر می‌رسد اخیرا فیلمسازان بالیوودی به طور ناگهانی جذب فیلمهایی شده‌اند که زندگی و دوران بودا را به تصویر می‌کشد، از این رو تعدد فیلمهایی که در این رابطه در هندوستان ساخته شده در این دوره زمانی افزایش یافته است.

یکی از این فیلمها به کارگردانی آشوتوش گوواریکر ساخته می شود که ابتدا قرار بود در ساخت آن از هنرمندان شناخته شده استفاده کند اما سپس تصمیم گرفت از یک چهره جدید استفاده و برای این منظور جستجوی جهانی را اغاز کرد.

یاش پاتنیک تهیه کننده فیلم دیگری است که در اینباره ساخته می شود و کارگردانی آن را شیام بنگال برعهده داد و در نهایت سومین فیلم با موضوع بودا، پایه گذار آئین بودیسم به کارگردانی پن نالین فیلم ساز هندی ساخته می شود با فیلم سامسارا به شهرت جهانی رسید.

یاش گفت: دو سال و نیم برای ساخت این فیلم تحقیق کردیم و به پروژه خود اطمینان داریم. تمام فیلم ها تا کنون بخشهای متفاوتی از زندگی بودا را به تصویر کشیده اند اما همه فیلمهایی که درباره شخصیتهایی بزرگ چون گاندی یا مسیح ساخته می شوند منحصر به فرد است.

گناهان کلیسایی بزرگترین تهدید مسیحیت هستند

پاپ بندیکت شانزدهم در سفر خود به پرتغال محکمترین واکنش خود را در رابطه با محکومیت رسوایی‌های جنسی اخیر کشیشهای کاتولیک داشت و اعلام کرد: بزرگترین تهدید علیه کلیسای کاتولیک روم ازداخل کلیسا نشأت می‌گیرد و بخشش نمی‎تواند جایگزین عدالت باشد.

رهبر کاتولیکهای جهان با اشاره به فاش شدن شرم آور سوء استفاده های جنسی کشیشان از کودکان که به استعفای اسقفها و کشیشهای بسیاری در ایرلند، بلژیک و آلمان منتهی شد گفت: کلیسا به شدت نیاز دارد ندامت را یادبگیرد و ضرورت تحقق عدالت را بشناسد.

پاپ از آغاز جریان رسوایی های جنسی کلیسای کاتولیک برای سکوت و عدم شفافیت در مبارزه با این پرونده ها پیش از رسیدن به مقام پاپی به شدت مورد انتقاد بود از این رو ماه گذشته در سفر خود به جزیره مالت با چندین نفر از قربانیان این سوء استفاده ها دیدار و گفتگو کرد.
وی همچنین نامه ای مبنی بر محکومیت سوء استفاده در نهادهای کاتولیک برای کشیشهای ایرلندی ارسال کرده است. هفته گذشته واتیکان کنترل کنگره جهانی کاتولیک را تحت عنوان " لژیونرهای مسیح" برعهده گرفت چرا که بنیانگذار این کنگره اعتراف کرد از کودکان در مدرسه های دینی سوء استفاده کرده و به رغم ممنوعیت ازدواج برای شخصیتهای دینی کاتولیک خود صاحب یک فرزند است.

پاپ در سفر چهار روزه خود به پرتغال که دارای بیشترین جمعیت کاتولیک است و تا کنون از این رسوایی ها مصون مانده اظهار داشت که در این سفر برای کلیسا به ویژه برای کشیشان کلیسا و همچنین برای صلح جهانی دعا می کند.

پاپ 83 ساله در رابطه با شرایط دشوار اقتصادی پرتغال صحبت کرد، چرا که خطر تبدیل شدن پرتغال به کشوری با بدهی های عمومی قابل توجه این کشور را تهدید می کند.

بندیکت شانزدهم در طی این سفر به دیدن به زیارتگاه فاطیما یکی از محبوب ترین اماکن زیارتی در اروپا رفت که 113 کیلومتری شمال لیسبون ، پایتخت پرتغال قرار دارد.

در این زیارتگاه جشنهای بزرگی به مناسبت دهمین سال تقدیس سه کودک چوپان است که گفته شده روز 13 می سال 1917 حضرت مریم بر آنها تجلی یافت . براساس باورهای کاتولیکها تجلی حضرت مریم پایان جنگ جهانی اول، آغاز جنگ جهانی دوم، ظهور و سقوط کمونیست و یک راز دیگر را که در سال 2000 فاش شد و آن از آن به پیش گویی رنج ژان پل دوم در نتیجه تلاش به قتل وی یاد شد را پیش گوئی کرده است، از دیگر سو پاپ بندیکت اظهار داشت که این رنج را نباید این چنین تحت الفاظی تعبیر کرد شاید مقصود آن رنج کل کلیسا بوده باشد.

انتقاد پاپ از رویکردهای مثبت پرتغال به سقط جنین

پاپ بندیکت شانزدهم در جریان سفر خود به پرتغال از ازدواج همجنسگرایان و سقط جدید به عنوان تهدیدهای خطرناک نسبت به خیر مشترک انتقاد کرد.

براساس باورهای پیروان کلیسای کاتولیک روز پنجشنبه 23 اردیبهشت ماه نود و سومین سالگرد تجلی حضرت مریم بر سه کودک چوپان بود از این رو رهبر کاتولیکها به فاطیما سفر کرده بود تا مراسم عشای ربانی را به همین مناسب برگزار کند.

درحالی که کلیسای کاتولیک و همچنین شخص پاپ برای عدم مدیریت صحیح در پرونده سوء استفاده های جنسی کشیشها از کودکان مورد اتهام هستند واتیکان حضور جمعیت کاتولیک را در مراسم عشای ربانی پاسخی برای انتقادهایی دانست که علیه پاپ 83 ساله برای سرپوش گذاری روی این پرونده ها صورت گرفته بود.

رهبر کاتولیکها دو روز در شهر فاطیما اقامت داشت، اقامتی که نقطه معنوی سفر وی به پرتغال بود.

بندیکت شانزدهم در این سفر ازدواج همجنسگرایان و سقط جنین را به عنوان تهدیدهای خطرناک به خیر مشترک مورد انتقاد قرار داد چرا که پرتغال درحال تصویب ازدواج همجنسگرایان در این کشور است. وی همچنین سقط جنین را یک فاجعه توصیف کرد و اظهار داشت که خانواده از ازدواج پایدار میان یک زن و یک مرد تشکیل شده است.

پرتغال که مدتها به عنوان یک کشور بسیار محافظه کار در نظر گرفته می‌شد قرار است ظرف دو تا سه سال آینده پس از قانونی کردن سقط جنین، ازدواج همجنسگرایان را نیز قانونی کند.

شورای ملی بین ادیان در سوئد تشکیل شد

شورای ملی بین ادیان سوئد با هدف تأکید بر نقش گروه‌های دینی در ارتقای درک بین دینی و پاسخ به افرادی که با دین خصومت دارند تشکیل شده است.

اسقف اعظم آندرس وجرید از کلیسای لوتری سوئد در بیانیه‌ای در رابطه با تشکیل این شورا اظهار داشت: این شورا قصد دارد آزادی به اعتقاد و دین را از نظر فردی و اجتماعی تقویت کند، اما در عین حال می‌خواهیم که صدایی برای عموم مردم  بوده و به بحث درباره اخلاق و معنویت بپردازیم.

کلیسای لوتری در این بیانیه اظهار داشت که این شورا دربرگیرنده نماینده ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت، هندو، بودیست و سیک است که نخستین جلسه آن در در مقر اسقف اعظم کلیسای لوتری در شهر آپسالا برگزار شد.

این شورای بین ادیان از 15نفر تشکیل شده که هر سال دوبار تشکیل جلسه می‌دهد.

اسقف اعظم وجرید  گفت: ما محفلی ملی برای رهبران ادیان سوئد تشکیل داده‌ایم تا گردهم جمع شده و به تبادل نظر بپردازند. تشکیل این شورا به معنای تشکیل یک سازمان جدید نیست.

حدود 87 درصد از جمعیت 9 میلیونی سوئد پیرو کلیسای لوتری سوئد هستند، این کلیسا در نوامبر سال 2008 همایش بین ادیانی با حضور رهبران دینی سراسر جهان برگزار کرد و در استانه همایش سازمان ملل در لهستان بیانیه‌ای با محور مبارزه با تغییرات جوی صادر کرد.

نشت نفت در خلیج مکزیک گناه علیه طبیعت و خداوند است

درحالی که نشت نفت روند آلوده کرده خلیج مکزیک را ادامه می‌دهد پاتریاک بارتالامه اول رهبر معنوی کلیسای ارتدکس شرقی این واقعه را گناهی علیه بشریت، تمام موجودات زنده و خداوند دانست.

پاتریاک بارتالامه اول رهبر معنوی کلیسای ارتدکس شرقی خواستار دعای مؤمنان برای پاسخی مؤثر به این لکه نفتی شد.

بارتالامه که برای فعالیتهای زیست محیطی خود به پاتریاک سبز شهر دارد، پاییز گذشته از ساحل خلیج مکزیک دیدن کردن و اهمیت حفظ آبهای دنیا را مورد تأکید قرار داد.
 
بر اثر وقوع انفجار در تجهیزات نفتی زیردریایی هوریزون،‌ واقع در خلیج مکزیک،‌ حجم فراوانی از نفت خام به دریا سرازیر شد.
 علی‌رغم تلاش شبانه روزی برای مهار آن، تصاویر ماهواره‌ای از گسترش روزافزون این لکه نفتی خبر می‌دهند. نشت نفت از این سکو با متوسط میزانی معادل 5000 بشکه در روز همچنان ادامه دارد.

دیدار دالایی‌لاما و رهبران مسلمان امریکا بر درک بهتر بین‌دینی متمرکز شد

دالایی‌لاما و چندین نفر از شخصیتهای برجسته مسلمان در شهر بلومینگتن ایندیانا دیدار کرده تا ابتکار عمل یافته زمینه‌های مشترک میان بودائیان مسلمانان و همچنین درک بهتر میان دو دین ارتقایافته و تنشهای دینی در جهان کاهش یابند.

مراسم گفتگوی رهبران مسلمان و بودائی با سرودهای مذهبی ازسوی گری هنری ناشر لوئیس ویل برگزار شد که انتشارات وی اخیراً کتابی منتشر کرده که طی آن بررسی زمینه‌های مشترک میان دین اسلام و آئین بودسم مورد توجه قرار گرفته است.

در گذشته گفتگوی بین اسلام و بودیسم چندان ساده نبوده، یکی از موانع مهم در این راستا ماهیت غیر وحدانی بودیسم و همچنین فشار چین علیه هرگونه گفتگوی عمومی میان مسلمانان و رهبر معنوی بودائیان تبت بوده است، اما دالایی لاما اعتقاد دارد که اکنون زمان آن فرا رسیده است که اسلام و بودیسم به عنوان سنتهای دینی که هردو محبت را به عنوان یک فضیلت مهم مورد تأکید قرار داده‌اند بایکدیگر وارد گفتگو شوند.

دالایی‌لاما گفت: اصولاً پس از تعامل بیشتری با پیروان سنتهای مختلف، به این اعتقاد رسیدیم که به رغم فلسفه‌های مختلف همه ادیان یک پیام دارند و آن پیام عشق و محبت است.

اینگیرد ماتسون رئیس انجمن اسلامی شمال امریکا از تلاش برای نزدیک کردن پیروان آئین بودیسم و دین اسلام قدردانی کرد و دالایی‌لاما را برای حمایت از مسلمانان علیه تلاشهایی که برای نسبت دادن مسلمانان و دین اسلام به تروریسم صورت گرفته مورد تجلیل قرار کرد.

رضا شاه کاظمی از علمای مسلمان انگلستان که کتابی را با عنوان "زمینه مشترک میان اسلام و بودیسم"  منتشر کرده از همزمان شدن انتشار این کتاب با سخنرانی‌های دالایی‌لاما درباره بودیسم و محبت ابزار مسرت کرد.

ابوپاتر از مسلمانان امریکایی و عضو شورای همکاریهای دینی اوباما ابراز امیدوار کرد درکی میان دو سنت دینی که از نسل جوان سرچشمه می‌گیرد ایجاد شود. وی همچنین اظهار داشت که تلاش برای یافتن زمینه مشترک در این دوران بسیار ضروری است چرا که جوان باید با تصویری جدا از تصویر دین در رسانه رو به روشود، رسانه همواره دین را عامل تنش و خشونت معرفی کرده است.

ابوپاتل که امسال جایزه گراومیر دانشگاه لوئیس ویل را در عرصه دین به عنوان نخستین مسلمانی برنده این جایزه دریافت کرد اظهار داشت: نمی‌دانم که ما در تلاشهای خود برای جدایی نسبت دین از خشونت موفق می‌شویم یا خیر اما ما و سایر شرکت کنندگان در این گردهمایی به طور خاص هدف خود را مشخص کرده‌ایم.

کد خبر 1084751

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha