۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۱:۱۹

اصلاح / بهبهانی :

بنادر ایران باید به هاب منطقه تبدیل شوند

بنادر ایران باید به هاب منطقه تبدیل شوند

وزیر راه و ترابری با اعلام برنامه ایجاد 300 نقطه بنادر تجاری و صیادی کوچک (موج شکن) در جنوب کشور تاکید کرد بنادر ایران باید به هاب منطقه تبدیل شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، حمید بهبهانی امروز در هجدهمین همایش ارگان های دریایی در کیش گفت: این موج شکن ها از شرق تا غرب جنوب کشور را تحت پوشش قرار می دهد، ضمن اینکه برای ساخت 40 موج شکن 80 میلیارد تومان اختصاص داده شده است.

بهبهانی با بیان اینکه ما به راحتی می توانیم حمل و نقل دریایی را در موازات ساحل انجام دهیم، اظهار داشت: تاکنون هیچ کاری در این زمینه انجام نشده است.

وی با بیان اینکه می توان با فعال کردن این خطوط 30 تا 40 درصد از ترافیک خطوط ساحلی زمینی را کاهش داد، اظهار داشت: ایجاد این راهها نیاز به جاده و آسفالت ندارد، ضمن اینکه باید به وسیله بخش خصوصی انجام گیرد.

وزیر راه و ترابری در ادامه با انتقاد از اینکه در امر توسعه دریایی اقدامات چندانی صورت نگرفته است، اظهار داشت: ما 25 تا 26 سال از بنادر خود غافل بوده ایم و امروز باید این عقب ماندگی ها را جبران کنیم.

بهبهانی با تاکید بر اینکه بنادر ما باید به هاب منطقه تبدیل شوند، تصریح کرد: امروز کشتی های جهان در کنار بنادر کشورهای کوچکی که حتی به اندازه کرج هم نیستند پهلو گرفته و بار خود را به نقاط مختلف خلیج فارس ترانزیت می کنند.

وی افزود: ما با توجه به وسعت در کشور و وجود زیرساخت های مناسب باید بنادر خود را به هاب منطقه تبدیل کنیم .

بهبهانی با بیان اینکه شاید در پذیرش مسافران دریایی دچار محدودیت باشیم اما در بحث بار هیچ گونه محدودیتی نداریم و برای توسعه اقتصادی باید به این امر توجه کنیم.

وی در ادامه در خصوص توسعه بندر شهید رجایی اظهار داشت: موج شکن 3 کیلومتری این بندر امروز در حال ساخت است و تنها 250 متر از ساخت آن باقی مانده است.

وزیر راه و ترابری ادامه داد: این بندر باید در فازهای مختلف از 3 به 6 ، 10 و 20 میلیون تن تخلیه و بارگیری برسد.

وی در خصوص بانکرینگ اظهار داشت: تا دو سال قبل ایران نفت خود را به فجیره برای بانکرینگ ارسال می کرد اما  امروز 20 درصد از سوخت کشتی ها در خلیج فارس توسط ایران انجام می شود و در پایان برنامه پنجم توسعه این مقدار به 50 درصد خواهد رسید.

وزیر راه با بیان اینکه امروز ما باید کشتی های غول پیکر بسازیم، اظهار داشت: در دریایی خزر تنها 10 درصد از کشتی های حمل بار متعلق به ایران است که این باید با سرمایه گذاری افزایش یابد.

بهبهانی در خصوص خروج کشتی های مغروق با بیان اینکه اروند رود یکی از شاهرگهای حیاتی کشور است، تصریح کرد: بر اساس مقررات موجود، عمیق ترین نقطه مشترک آبی بین دو کشور مرز آن دو کشور است و با توجه به اینکه بیشترین کشتی های غرق شده در خاک ایران هستند زمانی که ما این کشتی ها را خارج کنیم مرز آبی به ضرر ایران جابه جا خواهد شد.

وزیر راه و ترابری از رایزنی های وزارت امور خارجه برای مشخص کردن این مرز آبی خبر داد و اعلام کرد: به محض اعلام وزارت خارجه، وزارت راه اقدام به خارج سازی این کشتی های مغروق خواهد کرد.

کد خبر 1084852

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha