به گزارش خبرنگار مهر در اراک، علی اکبرر شعبانی فرد ظهر سه شنبه در جمع روسای دانشگاه های استان مرکزی در اراک افزود: استان مرکزی در سال گذشته در پرداخت تسهیلات به دانشجویان متقاضی استفاده از خدمات رفاهی دانشجویی در موقعیت خوبی قرار نداشت که باید با تلاش روسای دانشگاه ها نسبت به افزایش سهم دانشگاه ها از اعتبارات اختصاص یافته به این بخش دفاع لازم صورت گیرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه توسعه فرهنگی برنامه های دانشگاهها باید در دستور کار دانشگاهیان قرار گیرد، بیان داشت: دانشگاه ها باید با جذب نیروهای متخصص در همه سطوح به خصوص در جذب اعضای هیئت علمی بکوشند و خود را در این بخش غنی کنند تا بتوانند به نیازهای توسعه ای استان مرکزی به خوبی پاسخ دهند.
شعبانی فرد افزایش توان دانشگاه های استان را در بخش تحصیلات تکمیلی خواستار شد و اظهار داشت: دانشگاه های استان مرکزی باید متناسب با نیازهای استان و بازار کار نسبت به ایجاد و راه اندازی رشته های جدید در سطوح عالی اقدام کنند که در این زمینه همکاری مسئولان استان برای اجرایی شدن این برنامه ها پشتوانه ای مناسب برای دانشگاه های استان مرکزی در محقق کردن این هدف خواهد بود.
استاندار مرکزی با اشاره به جمعیت عظیم مشتاق ورود به دانشگاه در کشورگفت: به منظور پاسخگویی به جمعیت مشتاق ورود به دانشگاه، توسعه دانشگاه های غیرانتفاعی دراستان مرکزی ضروری است و در این زمینه آمادگی هرگونه همکاری و مشارکت از سوی استان برای ایجاد این دانشگاه ها وجود دارد.
وی در ادامه با اشاره به نزدیکی دور سوم سفر دولت به استان مرکزی بر توجه دانشگاه های استان به مسایل فرهنگی در دانشگاه ها تاکید کرد و گفت: سفر دولت به استان مرکزی فرصت ارزنده ای برای تقویت دانشگاه ها است و در این راستا روسای دانشگاه ها باید با برنامه ریزی نسبت به زمینه سازی برای ارتقای وضعیت علمی، آموزشی و فرهنگی خود اقدام کنند.
شعبانی فرد با بیان اینکه دانشگاه ها در راه اندازی و ایجاد رشته های دانشگاهی باید با برنامه عمل کنند یادآور شد: در برخی از دانشگاه های استان مرکزی رشته های ایجاد شده متناسب با نیازهای استان و وضعیت آن نیست و در این راستا ضروری است نسبت به جلوگیری از موازی کاری در راه اندازی رشته ها از هرگونه بی نظمی در فرایند های مربوط به تاسیس واحدهای نامربوط دانشگاهی در استان جلوگیری کرد.
استاندار مرکزی با اشاره به توانمندیهای دانشجویان استان مرکزی در مباحث علمی و تحقیقاتی خاطرنشان کرد: باید با استفاده از توان و ظرفیت های دانشجویان نخبه در استان مرکزی و بهره گیری از ایده های آنان در اجرای امور به گونه ای ازدانشجویان بهره گرفته شود که آنان بتوانند زمینه های تقویت علمی و پژوهشی دانشگاه ها و در نهایت توسعه استان مرکزی را فراهم کنند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری مرکزی نیز گفت: در استان مرکزی 63 مرکز دانشگاهی فعال وجود دارد که در آنها 115 هزار و 816 دانشجو در مقاطع مختلف مشغول به تحصیل هستند.
غلامرضا فتح آبادی افزود: از مجموع دانشگاه های استان مرکزی 12 دانشگاه دولتی، 13 دانشگاه پیام نور، 14 دانشگاه علمی و کاربردی، 16 دانشگاهآازاد اسلامی، هشت دانشگاه غیر انتفاعی است که اراک با 18 و ساوه با 13 واحد دارای بیشترین شعب دانشگاهی در استان هستند.
به گفته وی، از مجموع دانشجویان استان مرکزی 43ر درصد دختر و مابقی پسر هستند که از این تعداد 10 درصد در مراکز دانشگاهی علمی و کاربردی، 12 درصد سراسری، 44 درصد آزاد، 30 درصد پیام نور و چهار درصد در دانشگاه های غیر انتفاعی تحصیل می کنند.
نظر شما