۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۵:۳۳

وافی:

چهرههای ماندگار کسانی نیستند که فقط به زور تبلیغات به چشم میآیند

چهرههای ماندگار کسانی نیستند که فقط به زور تبلیغات به چشم میآیند

قم - خبرگزاری مهر: مدیر مرکز مطالعات راهبردی خیمه گفت: ما معتقدیم چهره‌های ماندگار، کسانی نیستند که فقط در بخشی از رسانه‌ها و یا به زور برخی از تبلیغات و فضاها به شدت به چشم می‌آیند.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت‌الاسلام مرتضی وافی پیش از ظهر سه‌شنبه در دومین نشست از دور دوم سلسله نشست‌های عاشورا پژوهی «چهل منزل تا اربعین» با موضوع «سیری کوتاه در مقاتل سیدالشهداء» که در کانون فرهنگی شهید فهمیده قم برگزار شد، اظهار داشت: چهره‌های ماندگار کسانی هستند که آثار، نوع تفکر، سبک زندگی و روش پژوهش و تحقیقات آنها ویژه است.

وی ادامه داد: اگر ما نتوانیم از سفره علم، دانش و بینش این افراد بهره‌مند شویم، جا مانده‌ایم، زیرا آنها حرکت خودشان را در مسیر تاریخ ادامه می‌دهند و نام آنها همیشه جاودان است و جاودانه می‌ماند و اگر در زمان ما کشف نشوند آیندگان آنها را کشف می‌کنند.

مدیر مرکز مطالعات راهبردی خیمه گفت: این مرکز به دنبال کشف موضوعات جدید و کسانی است که به دنبال استخراج موضوعات جدید از لایه‌های عمیق فکری و نظری اسلام و شیعه هستند و در همین راستا ما از برخی از تشریفات، ظواهر و تجملاتی که در همایش‌ها و نشست‌های پرسر و صدا و پرهیاهو جاری است، پرهیز می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم به واسطه این نشست‌ها و بهره‌مندی از اساتید و پژوهشگران عرصه عاشوراپژوهی بعد از چهل جلسه و چهل نشست تا روز اربعین سیدا‌لشهدا(ع)، نه تنها چهل موضوع ویژه را بررسی و از آن استفاده کرده باشیم، بلکه این چهل موضوع به نوعی چهل رابطه عمیق و دقیق با همدیگر در ذهن ما ایجاد کند و یک شبکه فکری و ساختار فکری را در وجود ما شکل دهد و این همان پایه و اساس دانشگاه عاشوراپژوهی است که به زودی در قم و در کشور ما ایجاد می‌شود.

لزوم ایجاد کرسیهای نظریهپردازی عاشوراپژوهی

وی با بیان اینکه باید کرسی دانشگاهی و رشته آکادمیکی برای بحث عاشوراپژوهی در کشور ایجاد شود، به نگاه وسیع مقام معظم رهبری در مورد برگزاری نشست‌هایی در ارتباط با کرسی‌های نظریه‌پردازی و آزاداندیشی اشاره کرد و گفت: یقینا هنوز بسیاری از ما نتوانستیم دایره بینش و نگاهمان را آن قدر وسیع کنیم و همچنان محدود به جریان‌های فکری نگاه می‌کنیم.

مدیر مرکز مطالعات راهبردی خیمه ادامه داد: این مسئله باعث می‌شود مصداق همان وضعیتی شویم که مقام معظم رهبری به عنوان یک تهدید به آن نگاه کردند.

دبیر شورای عالی و برنامهریزی مسجد مقدس جمکران با اشاره به بیاناتی از مقام معظم رهبری با این مضموم که عده‌ای از درونیات و یا میانه یک حرکت و فکر مرداب‌گونه و یک گرداب متلاطم، راه میانه‌ای را در بحث‌ها و نظریات فکری و نظری نمی‌شناسند، اظهار داشت: گاهی ما فکر می‌کنیم اظهار نظر و ابراز عقیده باید با تلاطم و جبر و در هیجانات سیاسی و اجتماعی باشد و گاهی هم دستانمان را به گونه‌ای قرار می‌دهیم که کسی نتواند نکته‌ای را از میان آرا و تفکرات خود بیان کند.

وافی تاکید کرد: میانه این راه همان پیشنهادی است که از سال 81 مقام معظم رهبری به عنوان دغدغه خودشان ابراز کردند که متاسفانه ما معتقدیم در گوشه و کنار تنها روزنه‌هایی در این زمینه پیدا شده است.

وی گفت: امیدواریم این روزنه‌ها و حرکت‌هایی که مانند چراغ‌هایی سوسو می‌زند دست به دست هم دهند و بتواند کرسی‌های نظریه‌پردازی و آزاداندیشی را در سراسر کشور در حوزه، دانشگاه و در جامعه و نه فقط در میان فرهیختگان برپا کنند.

صدای هل من معین سیدالشهداء را پاسخ دهیم

مدیر مرکز مطالعات راهبردی خیمه با اشاره به اهداف برگزاری سلسله نشست‌های عاشوراپژوهی چهل منزل تا اربعین گفت: ما در این نشست‌ها سه خط مشی را دنبال می‌کنیم، نخست اینکه کسانی بیایند و نظریه و عقیده‌ای را به عنوان یک داده مطرح کنند، سپس جامعه فکری ما این نظریه را بررسی، تحلیل و نقد کند تا این نظر و عقیده به عنوان یک فکر کامل و پخته درآید که این مهم از جمله دغدغه‌های مقام معظم رهبری بوده است.

دبیر شورای عالی و برنامه ریزی مسجد مقدس جمکران ادامه داد: دومین هدف از برگزاری این نشست‌ها دعوت از کسانی است که نظریه‌ای را داده‌اند و هنوز این نظریه‌ها فارغ از هیاهو نقد نشده است، به همین لحاظ از این نظریه‌پردازان به همراه دو یا سه منتقد دعوت کرده و جلسه‌ مناظره و نقد فکری برگزار می‌شود.

وافی تصریح کرد: بنابراین اگر در آینده، ما برخی از اشخاص را دعوت کردیم نباید تکفیر و این نوع مسائل را در این نشست‌ها و جلسات و این نوع برنامه‌ها جاری و ساری کرد و باید اجازه داد این افراد حضور پیدا کنند، زیرا در کنار آنها کسانی آرا و نظراتشان را نقد و بررسی می‌کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه هدف سوم ما از برگزاری این سلسله نشست‌ها پاسخ به سؤالات و شبهات است، افزود: ما درصدد هستیم بخشی از این نشست‌ها را ویژه پاسخ به سؤالات و شبهاتی بگذاریم که در جامعه و در طبقه جوان ما کم و بیش وجود دارد و مانند آتش زیر خاکستر گاه و بیگاه خودش را نشان می‌دهد.

مدیر مرکز مطالعات راهبردی خیمه در پایان اظهار داشت: طبیعتا هر جلسه بخشی از آن پازل فکری ما را برای اینکه واقعا شخصیت عاشورایی داشته باشیم تکمیل می‌کند تا بتوانیم واقعا صدای هل من معین سیدالشهداء را پاسخ دهیم.
 

کد خبر 1085231

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha