به گزارش خبرگزاری مهر، سید مهدی سیدی امروز سه شنبه در مراسم افتتاح همایش ملی حقوق و اخلاق در زیست فناوری پیشرفت در زیست فناوری را مرهون توجه به علوم مختلف به ویژه علوم بین رشته ای دانست و افزود: از سال 1975 تاکنون نشست های بسیاری در زمینه اخلاق زیستی و زمینه های مرتبط برگزار شد و نهادهایی چون یونسکو و آیسسکو دستور العمل هایی را در این زمینه تدوین کردند.
وی با اشاره به پیشرفت های بشر در حوزه فناوری های زیستی بر لزوم نگاه مجدد به قوانین این فناوری تاکید کرد و اظهار داشت:
اعطای جایزه اخلاق در علم توسط ایران یکی از افتخارات کشور است ضمن آنکه جامعه علمی ایران از مدتها پیش و قبل از سایر کشورها، به مقوله اخلاق در علم پرداخته است.
معاون علمی و پژوهشی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری زیست فناوری و زیست شناسی را علومی خواند که دنیا را تحت الشعاع خود قرار داده است و خاطر نشان کرد: قرن بیست و یکم، قرن زیست فناوری نام گرفته است و امروزه با پیشرفت شگرف این فناوری می توان پروژه های تحقیقاتی را که در گذشته انجام آنها چندین سال و ماه به طول می انجامید، طی تنها چند روز اجرا کرد.
وی یکی از مباحث مهم و بسیار متفاوت در زمینه اخلاق در کشورهای اسلامی را برخورداری دنیای اسلام از منبع ناب قرآن بیان کرد و یادآور شد: ایران ام القرای جهان اسلام است و چشم کشورهای اسلامی به ایران دوخته شده است از این رو دانشمندان فعال در حوزه زیست فناوری، وجود سازمان های مختلف فعال دراین حوزه در دانشگاه ها و توان موجود در حوزه های علمیه پتانسیل های مطلوبی است که درصورت پیوند با یکدیگر می توانند الگوی اخلاقی خوبی را در زمینه زیست فناوری تهیه کرد.
به گفته سیدی در صورت آگاهی کافی در زمینه اصول و اخلاق زیستی می توان با تدوین سرفصل هایی، اخلاق زیستی را به عنوان یک درس در علوم زیست شناسی گنجاند و این الگو و سرفصل می تواند به الگویی برای سایر کشورهای اسلامی تبدیل شود.
نخستین همایش ملی حقوق و اخلاق در زیست فناوری روزهای سه شنبه و چهارشنبه در تالار عدالت دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود.
به گزارش مهر، این همایش تا فردا 29 اردیبهشت ماه در دانشگاه شهید بهشتی ادامه دارد.
نظر شما