به گزارش خبرگزاری مهر، کنسوئلو ویدال در بیرجند پس از بازدید از طرح ترسیب کربن این منطقه گفت: نتایج اجرای طرح بینالمللی ترسیب کربن در منطقه حسین آباد غیناب شهرستان سربیشه استان خراسان جنوبی بسیار مثبت بوده است.
وی افزود: این طرح به صورت پایلوت در استان خراسان جنوبی اوایل سال ۱۳۸۲ با همکاری ایران و برنامه عمران سازمان ملل متحد ( ( UNDPو تسهیلات زیست محیطی جهانی GEF)) با هدف توانمندسازی مردم برای مدیریت مراتع و محیط زیست آغاز شد.
نماینده مقیم برنامه عمران سازمان ملل متحد در ایران با بیان اینکه طرح در سطوح مختلف فنی، اجتماعی و فعالیتهای محلی اجرا شد گفت: در مدت اجرای مرحله نخست این طرح مردم یاد گرفتند که چگونه با آن همکاری کنند.
وی مشارکت مردم محلی، ایجاد اشتغال، کاهش فقر و افزایش درآمد مردم منطقه با توجه به نگاه اقتصادی طرح و تاثیر آن بر شاخص توسعه انسانی و مسایل زیست محیطی را از نتایج مثبت اجرای طرح ترسیب کربن در خراسان جنوبی برشمرد.
وی ضمن ابراز خوشحالی از اجرای مرحله دوم این طرح در خراسان جنوبی گفت: طرح علاوه بر بودجه ۲/۱میلیون دلاری، از یک بودجه پنهان که پس اندازهای مردم منطقه میباشد نیز برخوردار است.
وی همچنین خواستار راه اندازی مرکز آموزش طرح بینالمللی ترسیب کربن در خراسان جنوبی شد و افزود: ایجاد این مرکز میتواند در زمینه انتقال دانش و تجربیات بدست آمده از این طرح به بازدیدکنندگان داخل کشور و سایر کشورهای منطقه که وضعیت مشابهی دارند، کمک کند.
نماینده مقیم برنامه عمران سازمان ملل متحد در ایران گفت: تلاش میشود در اجرای مرحله دوم این طرح جوامع محلی بیشتری زیرپوشش قرار گیرند.
وی اظهار امیدواری کرد با توجه به ورودیهای فنی با کیفیت مطلوب در این طرح، مشارکت و توجه مردم و ارایه روشهای مطمئن سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ایران در اجرای آن، نکات مثبت طرح ترسیب کربن به دیگر سازمانها نیز انتقال یابد.
نظر شما