۱ خرداد ۱۳۸۹، ۱۹:۴۱

توفیق:

دستاوردهای پژوهشگاه مواد و انرژی به اطلاع جامعه نرسیده است

دستاوردهای پژوهشگاه مواد و انرژی به اطلاع جامعه نرسیده است

استان تهران - خبرگزاری مهر: رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی گفت: بسیاری از دستاوردهای این پژوهشگاه به اطلاع جامعه نرسیده که این امر نیازمند اصلاح و تغییر است.

علی اصغر توفیق در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج افزود: محققان فعال فراوانی در پژوهشگاه مواد و انرژی در خصوص موضوعات مختلف تحقیق و پژوهش می کنند اما نتایج و دستاوردهای این پژوهشها چندان اطلاع رسانی نشده است که این امر موجب می شود بسیاری از افراد از موفقیتهای پژوهشگاه یادشده بی اطلاع باشند.

وی ادامه داد: در این پژوهشگاه 21 آزمایشگاه در زمینه های مختلف وجود دارد که فعالیتهای بسیاری از آنها در کشور کم نظیر است که این امر باعث می شود دستاوردهای خوبی نیز داشته باشند.

این مسئول بیان کرد: همچنین سه پژوهشکده در این پژوهشگاه وجود دارد که در زمینه های سرامیک، نیمه هادی ها و انرژی فعالیت می کنند و دستاوردهای بسیار خوبی داشته اند که لازم است مورد اطلاع رسانی کافی و مطلوب قرار گیرد.

وی عنوان کرد: در بخش تحقیقات در خصوص سرامیکها بسیار موفق عمل کرده ایم که این امر در ارتقای کیفی محصولات مربوطه تاثیر فراوانی داشته است.

رسانه ها همکاری خود را افزایش دهند

توفیق خاطرنشان کرد: از رسانه ها انتظار می رود در زمینه معرفی دستاوردهای و توانمندی های پژوهشگاه مواد و انرژی همکاری بسایر مطلوبی با این پژوهشگاه داشته باشند و اطلاع رسانی های مورد نیاز را به بهترین نحو انجام دهند.

وی یادآور شد: نباید تنها تحقیق شود و از اطلاع رسانی غافل شویم زیرا در این حالت، نتیجه و دستاوردهای تحقیقاتی عملی نمی شود و کسی نمی تواند از آنها بهره مند شود.

این مسئول افزود: مرکز خواص مواد، فعالـیتهای تحقیقاتی خود را در زمینه های مواد، انرژی های نو، الکترونیک و آلودگی محیط زیست در سال 1350 در دانشگاه صنعتی شریف آغاز کرد. پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، مرکز با جذب نیروهای متخصص به تدریج فعالیتهای تحقیقاتی خود را گسترش داد.

توفیق اضافه کرد: این مرکز پس از آن به "مرکز پژوهشهای خواص و کاربرد مواد و نیرو" و سرانجام "پژوهشگاه مواد و انرژی" تغییر نام یافت.

پژوهشگاه همکاری گسترده ای را با دانشگاه ها برقرار کرده است

وی بیان کرد: این پژوهشگاه هم اکنون با توجه به اهداف برنامه های توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور، همکاری گسترده ای با دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی، صنایع، موسسات اجرایی بخش دولتی و بخش خصوصی برقرار کرده است.

توفیق اظهار داشت: پژوهشگاه، هم اکنون دارای سه پژوهشکده سرامیک، نیمه هادی ها و انرژی است که در 9 گروه تخصصی به فعالیتهای تحقیقاتی در زمینه های مرتبط با مواد و انرژی می پردازند. دو پژوهشکده جدید "مواد نو" و "فلزات گرانبها و پیشرفته" نیز عملا" فعالیتهای علمی و تحقیقاتی خود را آغاز کرده و قرار است رسما" به پژوهشکده های سنتی موجود بپیوندند.

سرلوحه اهداف پژوهشگاه، گسترش علوم و تکنولوژی در زمینه های بنیادی، کاربردی و توسعه ای است

وی خاطرنشان کرد: سرلوحه اهداف پژوهشگاه، گسترش علوم و تکنولوژی در زمینه های بنیادی، کاربردی و توسعه ای است که از طریق اجرای پروژه های مربوط تحقق می یابد.

این مسئول افزود: علاوه بر این، پژوهشگاه آموزش بخشی از کادر پژوهشی مورد نیاز کشور را از طریق تاسیس و توسعه دوره های تحصیلات تکمیلی در سطوح دکترا (مهندسی مواد) و کارشناسی ارشد (سرامیک، نانو مواد و تبدیل و ذخیره انرژی) و نیز آموزشهای کوتاه مدت تخصصی داخلی و خارجی برای انتقال تجربه های فنی به عهده دارد.

برخورداری از تخصصهای 45 نفر از اعضای هیئت علمی

وی یادآور شد: هم اکنون پژوهشگاه مواد و انرژی با پشتوانه بیش از 35 سال تجربه تحقیقاتی و با برخورداری از تخصصهای حدود 45 نفر عضو هیئت علمی، 45 نفر کارشناس و تکنسین پژوهشی و نیز تجهیزات پیشرفته و بعضاً منحصر به فرد در ایران، نقش مهمی در توسعه و بهبود کیفیت صنعت نوپای کشور به عهده دارد.

توفیق اضافه کرد: بدون شک یکی از عوامل بسیار مهم در رشد سریع صنعت و فناوری طی سالیان اخیر در ایران که در مواردی امکان رقابتهای جهانی را فراهم ساخته ، به دلیل همکاری نزدیک مراکز تحقیقاتی نظیر این پژوهشگاه با بخش های تولیدی و خدماتی بوده است.

کد خبر 1085910

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha