به گزارش خبرگزاري مهر، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با ارائه تحليلي از شرايط منطقه و اوضاع عراق گفت: راهبردي ترين سياست دولت امروز و آينده عراق آن است كه بتواند خصومتهاي 30 ساله صدام و حزب بعث در منطقه را بر طرف كند.
وي افزود: تمايل دخالت بيگانگان و وجود زمينه هاي اختلافي در عراق مانع اصلي حفظ صلح و ثبات در اين كشور است و كشورهاي همسايه عراق بايد با همكاري و رايزني هاي مستمر و مشترك كمك كنند تا اين كشور از اين مرحله سخت و سرنوشت ساز به خوبي عبور كند.
هاشمي رفسنجاني تاكيد كرد: در صورت درست عمل نكردن در عراق، جهان اسلام متضرر خواهد شد.
وي افزود: نمونه بد عمل كردن را در هتك حرمت بارگاه اميرمنان علي (ع) ديديم كه موجب برانگيختن موج احساسات ميليونها مسلمان در سراسر دنيا شد.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، مواضع جمهوري اسلامي ايران در عراق را حفظ تماميت ارضي، استقلال و ثبات در اين كشور دانست و افزود: همكاري ايران وكشورهاي شوراي هماهنگي بستر مناسبي در جهت تقويت و كمكي به اين هدف است.
هاشمي رفسنجاني مهمترين معضل در عراق را ناديده گرفتن راي و نظر اكثر مردم عراق دانست و تصريح كرد: تا زماني كه برنامه ها و اقدامات در جهت ناديده گرفتن حقوق اكثر مردم عراق، طراحي شود، و خواست مردم عراق پايمال شود، حل بحران عراق ناممكن است.
وي حذف نيروهاي موثر در عراق را حركت شومي دانست كه از سوي جرياني اتفاق مي افتد كه منافع خود را در بحران آفريني در منطقه مي داند.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به روابط روبه گسترش ايران و بحرين گفت: لازم است اين همكاريها در اين مقطع حساس بيش از پيش تعميق و گسترش يابد.
به گزارش روابط عمومي مجمع تشخيص مصلحت نظام، شيخ محمدبن مبارك آل خليفه معاون نخست وزير ووزير امورخارجه بحرين با تشريح مواضع دولت متبوعش در مورد منطقه و عراق گفت: تنها راه حل برون رفت اين كشور از بحران، تحويل قدرت به منتخب مردم عراق است.
وي اظهار داشت: حضور نظامي بيگانگان درعراق پس از سرنگوني صدام به هيچ وجه پذيرفتني نيست.
وزير امورخارجه بحرين بامحكوم كردن هتك حرمت عتبات مقدس در نجف توسط آمريكاييها گفت: اين روش از نظر بحرين مردود و محكوم است.
معاون نخست وزير بحرين همچنين از ايران و كشورهاي همسايه عراق خواست تا در اين مرحله انتقال به عراق كمك كنند تا اين كشور بتواند به صلح و ثبات برسد.
شيخ محمدبن مبارك آل خليفه، روابط اقتصادي و سياسي روبه گسترش تهران - منامه را بر مبناي اعتماد متقابل دانست و افزود: ما مصمم به افزايش سطح همكاريهاي سياسي، اقتصادي و تجاري با ايران هستيم.
نظر شما