به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، "لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا" که روز چهارشنبه در یک کنفرانس تجاری در مادرید صحبت می کرد در خصوص اعمال تحریمهای جدید علیه ایران به سازمان ملل متحد هشدار داد و از شورای امنیت خواست تا در پاسخ به بیانیه تهران برای مذاکراه با این کشور تمایل نشان دهد.
رئیس جمهوری برزیل افزود: "همه چیز به خواست شورای امنیت برای مذاکره بستگی دارد درصورتی که میلی برای این کار نباشد همه چیز به حالت قبل باز خواهد گشت."
وی با اشاره به پیش نویس قطعنامه سازمان ملل متحد که روز سه شنبه توسط آمریکا در خصوص اعمال تحریمهای جدید علیه ایران مطرح شد و با انتقاد از این موضوع تصریح کرد: "این توافق همان چیزی است که آمریکا پنج ماه پیش قصد داشت به آن دست یابد."
بر اساس توافق هسته ای که روز دوشنبه میان وزرای خارجه ایران، ترکیه و برزیل قرار شد ایران 1200 کیلوگرم از اورانیوم با غنای پایین 3.5 درصد خود را در ازای دریافت 120 کیلوگرم سوخت هسته ای با غنای20 درصد، به خاک ترکیه ارسال کند.
علی رغم این توافق، هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا بلافاصله پس از این توافق خوشحالی خود را از توافق حاصله بین گروه 1+5 برای تحریم ایران ابراز داشت.
در همین حین 37 عضو از نمایندگان دموکرات حامی اسرائیل در کنگره آمریکا در دیدار با باراک اوباما، رئیس جمهوری این کشور خواستار حمایت بیشتر وی از اسرائیل و فشار بر ایران شدند.
در همین حین 37 عضو از نمایندگان دموکرات حامی اسرائیل در کنگره آمریکا در دیدار با باراک اوباما، رئیس جمهوری این کشور خواستار حمایت بیشتر وی از اسرائیل و فشار بر ایران شدند.
گرچه گفته می شود که در این پیش نویس نسبت به قطعنامه قبلی موارد جدید زیادی به چشم نمی خورد اما همین اقدام با واکنش بسیار تند دیگران از جمله برزیل و ترکیه دو طرف حاضر در توافق تهران قرار گفته است.
"سلسو آموریوم" وزیر خارجه برزیل که خود از امضا کنندگان بیانیه بود درباره اعمال تحریمهای بینالمللی جدید علیه ایران هشدار داد و از قدرتهای جهانی خواست تا اعلامیه مشترک ایران، برزیل و ترکیه را ارزیابی کنند.
آموریوم که کشورش هم اکنون یکی از اعضای غیردائم شورای امنیت سازمان ملل به شمار می آید گفت: تصویب چنین پیشنویسی میتواند ملتی را غرق در تحریمهای خطرناک کند و موجی از واکنشها را به دنبال داشته باشد.
آموریوم همچنین بیتوجهی به اعلامیه تهران را شکست تلاشها برای دستیابی به راه حل صلح آمیز خواند.
در همین حال ماریا لوزیار روبرتو ویوتی نماینده برزیل در سازمان ملل متحد در گفتگو با شبکه تلویزیونی گلوبو برزیل اظهار داشت: با توجه به شرایط کنونی برزیل در مذاکرات شورای امنیت درباره قطعنامه جدید علیه ایران شرکت نخواهد کرد.
"احمد داود اوغلو"، وزیر خارجه ترکیه نیز کشورهای غرب را از سیاست تشدید تحریم علیه تهران برحذر داشت و گفت: "طرح تحریمهای جدید علیه تهران درپی بیانیه ایران، برزیل و ترکیه، دورنمای صلح را تباه می کند."
وزیر امور خارجه روسیه نیز نسبت به تحریمهای جدید یک جانبه از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران هشدار داد.
"سرگئی لاوروف" در تماس تلفنی با همتای آمریکایی خود نگرانیهای عمیق خود را درباره تلاش فراتر از تصمیم جمعی شورای امنیت سازمان ملل آمریکا و اتحادیه اروپا و اعمال تحریمهای جدید ابراز کرد.
همچنین وزارت امور خارجه روسیه با انتشار بیانیهای اعلام کرد: تحریمهای جدید یک سویه علیه ایران را فراتر از توافقات جامعه بینالملل و نقض آشکار قوانین بینالمللی اعلام کرد.
نظر شما