به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، آسمان استان لرستان امروز بازهم درگیر با گرد و غبار بود تا این بار باران بهاری نیز در برخی شهرستانهای استان مغلوب گرد و غبار شود.
عابران کوچه ها و خیابانهای برخی از شهرستانهای استان لرستان به ویژه شهرستان کوهدشت امروز نوع دیگری از باران را تجربه کردند که به جای تلطیف هوا و تمیز کردن فضای شهری به همراه خود گل و لای را از آسمان فرود آورد تا مشکل گرد و غبار را دوچندان کند.
مدیر کل محیط زیست استان لرستان در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد، با اشاره به ورود موج جدید ریزگردهای عربی به لرستان، بیان داشت: در حال حاضر میزان آلودگی هوای استان لرستان 5.66 برابر حد استاندارد است.
محمد حسین بازگیر میزان استاندارد ذرات معلق در هوا را 150 میکروگرم در مترمکعب عنوان کرد و افزود: این در حالی است که هم اکنون میزان ذرات معلق در هوای این استان به طور متوسط 850 میکروگرم بر مترمکعب است.
وی با بیان اینکه امروز سومین روز است که لرستان با مشکل آلودگی هوا مواجه است، یادآور شد: در حال حاضر علاوه بر خرم آباد ریزگردهای عربی در آسمان دیگر شهرستانهای استان از جمله پلدختر و کوهدشت هم مشاهده می شود.
مدیر کل محیط زیست استان لرستان با اشاره به وضعیت آلودگی هوای لرستان، از شهروندان لرستانی خواست در صورت عدم ضرورت نسبت به خروج از منزل و تردد کودکان و سالمندان خودداری کنند.
استان لرستان در حالی سال گذشته را با 100 روز آلوده پشت سر گذاشت که به نظر می رسد با ورود پنج موج آلودگی هوا تاکنون به این استان این تعداد روز آلوده از مرز 100 روز در سالجاری نیز بگذرد.
این در حالی است که همواره لرستان به عنوان سرزمینی با طبیعت زیبا و دلکش در ایام مختلف سال زبانزد بوده که وضعیت ریزگردهای عربی و خسارات آن به طبیعت موجب خدشه به این موهبت الهی شده است.
به هر حال با وجود تذکرات مکرر نمایندگان استانهای غرب کشور در زمینه ضرورت چاره اندیشی مسئولان برای معضل گرد و غبار به نظر می رسد هنوز نشست های چندجانبه مسئولان محیط زیست دستاورد قابل توجهی را در پی نداشته است.
استمرار وضعیت کنونی ریزگردهای عربی هر روز خسارات این پدیده در استانهای غرب کشور را افزایش می دهد ولی گویا برنامه جدی در این حوزه از سوی مسئولان وجود ندارد تا این امر نگرانی مردم را دوچندان کند.
به هر روی با وجود وعده های مسئولان محیط زیست در زمینه برگزاری نشست هایی با مسئولان کشورهای همسایه برای حل مشکل به نظر می رسد هیچ کدام از این راهکارها نتیجه عملی در پی نخواهد داشت و ایران به عنوان کانون بحران باید به دنبال راهکارهای جدی تری در این زمینه باشد.
امروز سلامت آحاد مردم ایران اسلامی دستخوش پدیده ای است که 80 درصد منشا آن را باید در کشورهای همسایه ایران جستجو کرد در حالیکه این پدیده تاکنون مشکلی را برای این کشورها ایجاد نکرده است و این ملت ایران است که هر روز متحمل خسارات ناشی از این پدیده می شود.
نظر شما